“Ασκεί πολιτική με όρους χαρτοπαιξίας”, δήλωσε ο Τζαβάρας για την κυβέρνηση

«Η κυβέρνηση ασκεί μονίμως την πολιτική με όρους χαρτοπαιξίας», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., βουλευτής Ηλείας, Κωνσταντίνος Τζαβάρας, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» σχετικά με την αποστολή του προσχεδίου του προϋπολογισμού στις Βρυξέλλες και το θέμα των συντάξεων.

«Εδώ και 3-4 μήνες τώρα η κυβέρνηση μας προετοιμάζει, είτε για το ενδεχόμενο τού να δεχθούν οι Βρυξέλλες το αίτημά της για περιορισμένη ακύρωση του μέτρου, για αναστολή της περικοπής των συντάξεων, είτε για την απόρριψη αυτού του αιτήματος και ανάλογα σχεδιάζει τα σενάρια, με βάση τα οποία θα διαμορφωθεί το προεκλογικό πολιτικό τοπίο», επισήμανε ο κ. Τζαβάρας και πρόσθεσε πως «αν ήθελε (η κυβέρνηση) να αποδείξει ότι όλα αυτά που λέει περί καθαρής εξόδου από τα μνημόνια είναι αλήθεια, θα έπρεπε και θα εδικαιούτο να ψηφίσει την πρόταση που της είχαμε κάνει στη Βουλή για την ακύρωση αυτής της συγκεκριμένης περικοπής. Όλα τα άλλα είναι μία φιλολογία, η οποία συνεχώς καλλιεργείται, γίνεται όλο και πιο έντονη ανάλογα με τα στοιχεία της επικαιρότητας που δεν αρέσουν στην κυβέρνηση, ενώ γίνεται πιο απαλή, αν έχουμε δεδομένα που της φτιάχνουν το προφίλ».

Σχετικά με την αναθεώρηση των προβλέψεων του ΔΝΤ για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Τζαβάρας παρατήρησε πως «με αυτή την κυβέρνηση, ανάπτυξη ουσιαστική που τη χρειαζόμαστε για να μειωθεί αληθινά η ανεργία, να αυξηθούν τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων και να πάρει μια στροφή προς τη βιωσιμότητα το ασφαλιστικό σύστημα, δεν πρόκειται να δούμε ποτέ σε αυτή την περίοδο, γιατί αυτή η κυβέρνηση είναι ιδεολογικά αντίθετη με κάθε ανάπτυξη, που στηρίζεται στην ενεργοποίηση της πραγματικής, της ελεύθερης, της ανοιχτής οικονομίας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα