ΤΖΑΒΑΡΑΣ: “Κύριε Τσίπρα δεν μπορείτε να βγείτε εκτός Βουλής και Μαξίμου”

“Δεν πρόκειται ποτέ η χώρα να έρθει στην κανονικότητα αν εσείς δεν αποφασίσετε να αποκτήσετε λογική και μέτρο που απαιτούνται για να κυβερνηθεί με δημοκρατικούς κανόνες η χώρα. Μας οδηγείτε, χωρίς φραγμούς και κανόνες, εκτός μιας οργανωμένης, συνετής λειτουργίας του Συντάγματος», υποστήριξε από του βήματος του κοινοβουλίου ι βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ., Κώστας Τζαβάρας.

Σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού, ο κ. Τζαβάρας τον κατηγόρησε ότι αθέτησε όλα όσα είχε δεσμευτεί προεκλογικά απέναντι στον ελληνικό λαό. «Λέγατε ότι έχετε την ηθική υποχρέωση να εφαρμόσετε κάθε μία λέξη του Συντάγματος απέναντι στις επιχειρούμενες καταχρήσεις του. Σιγά – σιγά, ξεθωριάζει κάθε μία λέξη από το κείμενο της συνείδησής σας», είπε χαρακτηριστικά. «Η Βουλή γίνεται ο χώρος προστασίας σας. Όσα υποσχεθήκατε εδώ στη Βουλή, αν είχατε τη δυνατότητα να τα απευθύνετε υπαίθρια, αυτό που θα εισπράττατε θα ήταν οι αποδοκιμασίες. Αυτά δεν μπορείτε να τα πείτε κατά πρόσωπο στους πολίτες», ανέφερε ο κ. Τζαβάρας και συνέχισε: «Λέτε ότι, από σήμερα και μέχρι τις εκλογές, θα φέρνετε κάθε μέρα και μια τροπολογία. Είναι μια σκηνοθετική πονηριά του “μάγου πρωθυπουργού” για το καλό δήθεν των κοινωνικών ομάδων, γιατί είναι ανίκανος να κάνει οτιδήποτε άλλο. Κάθε μέρα 15 υπουργοί σας δίνουν τον τόνο προεκλογικής εφορίας για να έχετε την αντοχή να βγαίνετε στην ύπαιθρο. Πηγαίνετε όμως εκεί να τα πείτε για να δείτε πόσο αντέχουν οι πολίτες και να καθορίσουν την όμορφη σχέση που λέτε ότι έχετε. Φοβάστε όμως πολύ, για αυτό ήρθατε εδώ για να βγάλετε δήθεν μια ομορφιά».

Ο κ. Τζαβάρας μίλησε ακόμα «για πασαρέλα υπουργών, που υποστηρίζουν ότι φέρνουν την τροπολογία για τα αναδρομικά για τα ειδικά μισθολόγια, από γενναιοδωρία και την καλή τους καρδιά, ενώ στην πραγματικότητα εφαρμόζουν αυτό που έκριναν τα Ανώτατα Δικαστήρια».

«Λέτε ότι το κάντε γιατί έχετε δημοσιονομικά περιθώρια. Τα δημοσιονομικά, όμως, περιθώρια είναι από την υπερφορολόγηση, τη στάση πληρωμών, την εξόντωση αυτών που παράγουν πλούτο. Καταφέρατε και μειώσατε κατά 60% το κονδύλι των δημοσίων δαπανών και θέλετε να σας απονεμηθεί έπαινος; Κανονικά θα έπρεπε να ντρέπεστε», ανέφερε ο κ. Τζαβάρας και πρόσθεσε: «Με την τροπολογία δεν κάνετε τίποτα άλλο από το να συνεχίσετε το δρόμο που ξεκίνησαν Σαμαράς – Βενιζέλος. Γιατί η πρώτη ικανοποίηση και συμμόρφωση με την απόφαση των Ανωτάτων Δικαστηρίων, έγινε με την τροπολογία που κατατέθηκε το 2014 και που εσείς τότε αρνηθήκατε να ψηφίσετε. Σήμερα, λέτε τα δικαιούνται. Προφανώς, ο οίστρος σας ξεκινά για τη γυμνή εξουσία. Γιατί δημοκρατική εξουσία δεν έχετε και δεν θα σας δώσει ποτέ ο ελληνικός λαός για να τον ξανακυβερνήσετε».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα