Ξεκίνησε η 33η Έκθεση Βιβλίου στο Πασαλιμάνι

Χθες η επίσημη έναρξη με την παρουσία του δημάρχου, κ. Γιάννη Μώραλη, και του προέδρου του Συλλόγου Βιβλιοχαρτοπωλών και Εκδοτών Πειραιά, κ. Νίκου Παρασκευόπουλου

Η 33η Έκθεση Βιβλίου στο Πασαλιμάνι, που διοργανώνει ο Σύλλογος Βιβλιοχαρτοπωλών και Εκδοτών Πειραιά, άνοιξε τις πύλες της την Παρασκευή 7 Ιουνίου και μας περιμένει να την επισκεφτούμε μέχρι και την Κυριακή 23 Ιουνίου.

Η Έκθεση λειτουργεί καθημερινά και Σαββατοκύριακα από τις 7 μ.μ. μέχρι τις 11 μ.μ. και όπως κάθε χρόνο φέρνει τον κόσμο του Πειραιά κοντά στο βιβλίο και στις νέες εκδόσεις. Στην Έκθεση συμμετέχουν εκδοτικοί οίκοι από όλη την Ελλάδα και κατά τη διάρκειά της το Πασαλιμάνι γίνεται πόλος έλξης για τους φίλους του βιβλίου από όλη την περιφέρεια Αττικής. Και φέτος, όπως και κάθε χρόνο, η Έκθεση Βιβλίου στο Πασαλιμάνι συνοδεύεται από πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων, όπως παρουσιάσεις βιβλίων, συναντήσεις με συγγραφείς, εικαστικά δρώμενα, με αφορμή το βιβλίο, για τους μικρούς μας φίλους και πολλές άλλες εκπλήξεις. 

Η επίσημη έναρξη έγινε χθες, με τον δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, στον  σύντομο χαιρετισμό του,  να εκφράζει την ικανοποίησή του  για τη διεξαγωγή της  33ης  Έκθεσης Βιβλίου στον Πειραιά, τονίζοντας πως πρόκειται για ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός που αποτελεί θεσμό για την πόλη. Επιπλέον, χαρακτήρισε σημαντικό για την πόλη το γεγονός ότι συμμετέχουν φέτος περισσότεροι εκθέτες.

Ο κ. Μώραλης τόνισε ότι η έκθεση προάγει το βιβλίο ενώ παράλληλα στηρίζεται η τοπική αγορά. Στη συνέχεια πρόσθεσε:  «Έχουμε ανάγκη όλοι να αφιερώσουμε χρόνο για να διαβάσουμε βιβλία. Είναι χρήσιμο στη ζωή μας και για τους μεγαλύτερους, αλλά κυρίως για τη νεολαία».

Ευχαρίστησε  τις υπηρεσίες του Δήμου που προσπαθούν να έχουν τον χώρο όπως πρέπει για τους επισκέπτες και κάλεσε τους Πειραιώτες και όχι μόνο να επισκεφθούν την έκθεση, ώστε να δουν και να αγοράσουν  βιβλία. Ο κ. Μώραλης  ανέφερε ότι  «αν και το Πασαλιμάνι είναι πολύ ωραίο σημείο, πρέπει να αποκτήσουμε έναν καταλληλότερο χώρο για εκθέσεις».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλιοχαρτοπωλών και Εκδοτών Πειραιά, κ. Νίκος Παρασκευόπουλος, στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων,  υπογράμμισε ότι  η 33η Έκθεση Βιβλίου είναι η μεγαλύτερη έκθεση που έχει γίνει στο Πασαλιμάνι και ότι έχει αυξηθεί  κατά 8% από πέρυσι.

Επίσης, ανέφερε ότι η  33η  Έκθεση Βιβλίου  στο Πασαλιμάνι βρίσκεται στη δεύτερη θέση μετά από την έκθεση στη Θεσσαλονίκη, διότι ο χώρος εκεί είναι μεγαλύτερος.

H 33η Έκθεση Βιβλίου  θα διαρκέσει έως την Κυριακή  23 Ιουνίου, και θα λειτουργεί καθημερινά και Σαββατοκύριακα από τις 19:00 μέχρι τις 23:00.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα