ΕΠΟ: Λεφτά, υπάρχουν. Εισαγγελία και κράτος αναζητούνται

Είναι γεγονός ότι ο Βάγγος είναι «προεδράρα», πολύ large στα οικονομικά. Ανοιχτοχέρης μέχρι εκεί που δεν παίρνει. Με τα λεφτά της ΕΠΟ, όμως – όχι τα δικά του. Τι θέλουμε να πούμε; Ότι σ’ ένα κανονικό κράτος, οι ασχολούμενοι με το ποδόσφαιρο θα είχαν κρεμάσει τον Βάγγο ανάποδα στην Ακρόπολη, γιατί στον Όλυμπο δεν θα το επέτρεπε ο Ιβάν, καθ’ ότι είναι μετά τα Τέμπη. Για να γίνουμε πιο σαφείς, ας ρίξουμε μια ματιά στα «κουβαρνταλίκια» του Βάγγου του Γραμμένου, κατά τη διάρκεια της θητείας του. 

Του Χαρίλαου Τουμπιώτη

  1. Δεν παρέστη κανένας δικηγόρος της ΕΠΟ στο δικαστήριο, όπου η Βιβή, σύζυγος Βασίλη Γκαγκάτση, κέρδισε τη δίκη κι έχει λαμβάνειν 250.000 ευρώ αποζημίωση. Πρωτόδικα, με νομική εκπροσώπηση από την ΕΠΟ, η Βιβή είχε χάσει! Το πραγματικό της όνομα είναι Ακριβή. Πανάκριβη από τώρα και στο εξής. Έτσι τη «βάφτισε» ο Γραμμένος.

 

  1. Στον Γιάννη Παπαδόπουλο επιδικάστηκε αποζημίωση 350.000 ευρώ. Η ΕΠΟ θα μπορούσε να κάνει συμβιβασμό και μετά την εκδίκαση της υπόθεσης. Ο Βάγγος όμως κουβαρντάς δεν ήθελε δικαστήρια.
  2. Ο πρώην ομοσπονδιακός Γερμανός Μίκαελ Σκίμπε πληροφορήθηκε από τα… sites ότι απολύθηκε! Κι εκεί που έλεγε στους συνεργάτες του ότι αν φύγει δεν πρόκειται να διεκδικήσει αποζημίωση, μετά απ’ αυτό ζητάει 550.000 ευρώ.

  1. Ο Άγγελος Αναστασιάδης δήλωσε κι αυτός ότι θα διεκδικήσει αποζημίωση 100.000 ευρώ, που μπορεί να φτάσουν και τα 300.000 ευρώ με μπόνους κ.λπ.
  2. Στέλιος Γιαννακόπουλος και Άγγελος Μπασινάς δεν ζήτησαν αποζημίωση για την απόλυσή τους. Όχι από καμιά διπλωματική ευελιξία του Γραμμένου, αλλά γιατί έτσι αισθάνθηκαν.

 

  1. Υπόθεση «Κάρτα Υγείας»: Η ΕΠΟ δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής εναντίον του Βασίλη Γκαγκάτση, που καταδικάστηκε πρωτόδικα σε κάθειρξη πέντε χρόνων. Ακόμα όμως κι αν τελεσιδικήσει η ποινή, η ΕΠΟ θα πάρει από τον Γκαγκάτση το… μακρύτερο! Γιατί; Διότι δεν έχει προβεί σε ενέργεια μη μεταβίβασης περιουσιακών στοιχείων του Βασιλείου του «μεγάλου». Μάλιστα, για να ξεφύγει από αυτόν τον «βραχνά», οι πληροφορίες λένε ότι δεν πρόκειται να παραστεί ως πολιτική αγωγή στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.
  2. Στις 4 Μαρτίου εκδικάζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων με την κατηγορία της απιστίας η υπόθεση με τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Κατηγορούμενοι και ο Βασίλης Γκαγκάτσης με τον Γιώργο Γκιρτζίκη. Η ΕΠΟ έχασε 7 εκατ. ευρώ, δίνοντας μόλις για 250.000 ευρώ τα δικαιώματα στον Πασχάλη Παπαδόπουλο. Η ΕΠΟ δεν είχε δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής, παρ’ ότι ζημιώθηκε.

  1. Ο Μπέος δήλωσε ότι θα διεκδικήσει από την ΕΠΟ 13 εκατ. ευρώ, επειδή η ομοσπονδία διέλυσε τον Ολυμπιακό Βόλου και ο ίδιος κλείστηκε στη φυλακή για έναν χρόνο. Επί της ουσίας, έχει δίκαιο, αφού αθωώθηκε. Ο Ευάγγελος, Βαγγέλης για τους φίλους, Βάγγος για τους κολλητούς, τι θα κάνει; Θα προφυλάξει τα συμφέροντα της ΕΠΟ ή θα εξουσιοδοτήσει τον… Λασκαράκη (γέλια, πολλά) ν’ αντιπαρατεθεί με τον Αχιλλέα;

  1. Η ΕΠΟ, π.Γ. (Προ Γραμμένου) είχε 55 υπαλλήλους. Έγιναν 460 από τον ΣΥΡΙΖΑ, που βόλευε αβέρτα τα «δικά» του παιδιά. Ωστόσο, το ερώτημα είναι αν ο Βάγγος ο Γραμμένος για να διαλύσει το ποδόσφαιρο δεν του αρκούσαν οι 55, αλλά ήθελε περισσότερους.

Όλα τα παραπάνω, αν αθροιστούν, πνίγουν οικονομικά την ΕΠΟ, που βγήκε στη FIFA και ζητάει δάνεια. Το αν τα πάρει, είναι άλλο θέμα. Το ερώτημα που εγείρεται είναι τι κάνουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Υπάρχουν για τα λεφτά που… υπάρχουν, κι είναι πολλά; Πόσα μπορεί να ρεφάρει ο Γραμμένος από το ταξίδι της Εθνικής για φιλικά στην Αμερική; Θα πάρει 350.000 δολάρια, οι διεθνείς θα ιδρώνουν στο χορτάρι, ίσα-ίσα για να πληρωθεί η Βιβή, Ακριβή, Πανάκριβη

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα