Στήνουν κλοιό γύρω από τον Ξηρό

Ενδείξεις και στοιχεία που αποδεικνύουν πως ο Χριστόδουλος Ξηρός σχεδίαζε εδώ και σχεδόν ένα χρόνο την εξαφάνιση του, σε συνεργασία πιθανόν με μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», φαίνεται πως έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, γνωρίζουν τα ονόματα συγγενικών του προσώπων που τον βοήθησαν να εξαφανισθεί από την περιοχή της Καλλικράτειας και έχουν βρει στοιχεία για τα συνολικά σχέδιά του, τους τελευταίους μήνες. Τις τελευταίες ώρες, μάλιστα, γίνονται εκτεταμένες μεθοδικές έρευνες για τον εντοπισμό του και τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ μιλούν για έναν «ασφυκτικό κλοιό που προσπαθούν να δημιουργήσουν».

Οι αστυνομικοί έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο 56χρονος καταδικασμένος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» ακολουθούσε ειδικό σχέδιο προκειμένου σε πρώτη φάση να εξαϋλώσει τα ίχνη του στην Χαλκιδική και σε δεύτερη φάση να τον υποθάλψουν μέλη των «Πυρήνων» στην Αττική. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν ότι τους τελευταίους μήνες υπήρχαν συνεχείς επαφές των «Πυρήνων» και άλλων ενόπλων μόνο με τον Χριστόδουλο Ξηρό -και κανενός άλλου κρατουμένου μέλους της 17Ν- στην Α’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού ώστε να καταστρωθεί ένα «ιδανικό» σχέδιο φυγής του και να βρεθεί ένα «ασφαλές σύστημα υποδοχής» του, πιθανόν στην Αθήνα.

Γι’ αυτό, άλλωστε, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής θεωρούν ότι το περιβόητο πρωτοχρονιάτικο «γλέντι» με τη συμμετοχή κρατούμενων-μελών της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» και του Χριστόδουλου Ξηρού μέσα στον Κορυδαλλό καθώς και το απειλητικό κείμενο της οργάνωσης που αναρτήθηκε την Τρίτη στο διαδίκτυο δεν ήταν καθόλου συμπτωματικά. Είχαν τον χαρακτήρα «επιστεγάσματος» και προαναγγελίας αυτής της ένοπλης συνεργασίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα