Στο 12% η ανεργία στην Ιταλία

Από το τυφώνα της οικονομικής κρίσης δεν θα μπορούσε να μην επηρεαστεί και η Ιταλία.
Πιο συγκεκριμένα, στη γειτονική χώρα σημειώθηκε  αύξηση της ανεργίας τον μήνα Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η στατιστική υπηρεσία Istat αφού το ποσοστό ανέβηκε στο 12% (3,83 εκατ. άτομα επιπλέον χωρίς δουλειά) σημειώνοντας άνοδο , 7%  σε σχέση με τον Μάρτιο.
Στη τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης ο δείκτης απασχόλησης υποχώρησε στο 56% τον Απρίλιο από 56,1% το Μάρτιο. Find the best PIA Reservation from Pakistan to anywhere in the World with Malik Express.

Η Istat αναθεώρησε ανοδικά το ποσοστό ανεργίας του Μαρτίου στο 11,9% από 11,5% προηγουμένως.

Οι νέοι που εισέρχονται στην αγορά εργασίας δυσκολεύονται να βρουν δουλειά, ενώ οι παλιοί εργαζόμενοι μένουν περισσότερο στην εργασία τους λόγω των πιο αυστηρών συνταξιοδοτικών κανονισμών.

Το ποσοστό ανεργίας για της ηλικίες μεταξύ 15 και 24 αυξήθηκε στο 40,5% το οποίο αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από την έναρξη καταγραφής στοιχείων το 1977. Σημειώνεται ωστόσο ότι το συγκεκριμένο νούμερο αντιπροσωπεύει μόλις το 11% της ηλικιακής ομάδας καθώς οι περισσότεροι είναι στο σχολείο ή δεν αναζητούν εργασία.

Σε ξεχωριστή τριμηνιαία έρευνα, ο ανεργία για τους πρώτους τρεις μήνες του 2013 αυξήθηκε στο 12,8% σε μη προσαρμοσμένη βάση, αυξημένη κατά 1,8 ποσοστιαίες μονάδες από την ίδια περίοδο ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με την Istat.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα