Τρόμος με πιθανό κλείσιμο της οικονομίας

Στις τελευταίες συσκέψεις με τους υπουργούς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από υπουργούς κι επιστήμονες να είναι πολύ προσεκτικοί για το πώς θα ανοίξει η οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα της χώρας

Στις τελευταίες συσκέψεις με τους υπουργούς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από υπουργούς κι επιστήμονες να είναι πολύ προσεκτικοί για το πώς θα ανοίξει η οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα της χώρας.

Είναι χαρακτηριστική η έκφραση του πρωθυπουργού, «ό,τι ανοίγει στη χώρα να μη χρειαστεί να ξανακλείσει». Το Μαξίμου προέταξε την ανάγκη για «νέα συμφωνία εμπιστοσύνης ανάμεσα σε πολιτεία, επαγγελματικούς φορείς και πολίτες», βάζοντας τον απευκταίο αστερίσκο για τυχόν πισωγυρίσματα εξαιτίας δυσάρεστων «εκπλήξεων» της πανδημίας.

Η ανησυχία αυτή παραμένει στο κυβερνητικό επιτελείο, που ενώ καταγράφει ως πολύτιμη οικονομική ανάσα κάθε άνοιγμα, δέχεται σταθερά τις προειδοποιήσεις των λοιμωξιολόγων για συνθήκες που εξακολουθούν να απειλούν ανοιχτές δραστηριότητες, όπως το λιανεμπόριο και προφανώς κάθε επόμενο βήμα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα