Λεφτά υπάρχουν… 11.000 ευρώ το μαλλί για κάθε παιχνίδι με ξένους διαιτητές!

Φοβερά πράγματα, μάστορα. Το καλύτερο επάγγελμα είναι να είσαι διαιτητής. Τζάμπα κονόμα. Κι άπαξ και είσαι ξένος, ακόμα και Σκοπιανός και Φινλανδός και Εσθονός και ό,τι άλλο θέλεις να είσαι και τύχεις σε τίποτα κορόιδα Έλληνες, η καλύτερή σου. Λεφτά υπάρχουν, που έλεγε κάποτε ο Γιωργάκης που έγινε και πρωθυπουργός κιόλας. Πολλά λεφτά. Αβέρτο. Με το τσουβάλι.

Ξέρεις, μάστορα, πόσο πάει το μαλλί με τους ξένους διαιτητές που φέρνει ο Κλάτενμπεργκ; Το μόνο σίγουρο είναι ότι παίρνουν σχεδόν τα διπλάσια από τους Έλληνες. Αλλιώς, γιατί να μπει στον κόπο ο άλλος ν’ αφήσει την οικογένειά του και να κατέβει στην Ελλάδα να σφυρίξει; Άλλη δουλειά δεν είχε να κάνει; Δηλαδή, παίρνει ένας Έλληνας διαιτητής 2.000 μικτά, σου λέει. Μάλιστα. Και τι πάει να πει μικτά, δηλαδή. Τα υπόλοιπα από τα καθαρά που τσεπώνουν, δεν βγαίνουν από την τσέπη της Super League1 και της ΕΠΟ;

Κι ύστερα, ο ξένος που φέρνει ο Κλάτυ, φέρνει μαζί του και δύο βοηθούς. Αυτοί τζάμπα έρχονται; Φέρνει κι έναν VARista. Για την ψυχή του πατέρα τους έρχονται; Για κονόμα έρχονται. Διαιτητές από την πρώτη κατηγορία της UEFA είναι, για τζάμπα μεροκάματο θα έρχονταν στην Ελλάδα; Πλάκα κάνουμε τώρα; Κι άντε, να πεις ότι έρχονται να κάνουν και καμία βουτιά, μια χαρά. Μέσα στο καταχείμωνο έρχονται.

Πάμε να σ’ το κάνω λιανά, μάστορα. Πόσα παιχνίδια γίνονται στη Super League όλη τη σεζόν. Είναι οι 26 αγωνιστικές της κανονικής σεζόν και 182 παιχνίδια και άλλα 15 των play off. Σύνολο, 197 παιχνίδια. Από αυτά, τα 21 της κανονικής τα σφύριξαν ξένοι και, όπως το πάει ο Κλάτυ, άλλα 10 των play off. Τα παιχνίδια του Αστέρα θα τα σφυρίξουν Έλληνες γιατί ο Άγγλος κάνει οικονομία.

Στην κανονική σεζόν, έγιναν 166 παιχνίδια με Έλληνες διαιτητές. Μανούχους, Παπαπέτρους, Τσαγκαράκηδες, Φωτιάδες και σία. Και πόσο κοστίζει το ένα παιχνίδι; Ρίξε μια ματιά στον πίνακα. Ο διαιτητής τσεπώνει δυο χιλιάρικα, οι βοηθοί από ένα, ένα και ο VARistas, 500 ο τέταρτος, 500 ο παρατηρητής και άλλα 500 ο AVAR. Πόσο μας κάνει στο σύνολο το κάθε ματσάκι; Στοιχίζει 6.500 χιλιάρικα ακριβώς.

Καλά μέχρι εδώ; Μάλιστα. Και μιλάμε για τιμές 2019. Που δεν πήρανε κι αύξηση οι διαιτητές, λόγω πανδημίας και τα ρέστα. Και όχι μονάχα δεν πήρανε αύξηση τα παλικάρια που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά τους χρωστάνε κι από πάνω. Να μην ξεφύγω, όμως. Θα σ’ τα πω πιο κάτω.

Πάμε στο ωραίο τώρα. Πόσο παίρνει ένας ξένος διαιτητής για να έρθει στην Ελλάδα να σφυρίξει; Είναι δυνατόν να παίρνει όσα ο Έλληνας; Αποκλείεται. Και δεν παίρνουνε όλοι το ίδιο, σου λέω εγώ. Είναι δυνατόν να έρχεται ο Μπριχ ο Γερμανός και να παίρνει 3.000 ευρώ; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Κορυφαίος διαιτητής της Ευρώπης είναι ο Μπριχ. Άλλο να έρχεται ένας τριτοδεύτερος Γκεστράνιους. Δεν είναι το ίδιο.

Να σ’ το πω. Ο κάθε ξένος διαιτητής παίρνει κατά μέσο όρο 3.500 ευρώ. Οι δυο βοηθοί του από 2.000 ευρώ και ο VARistas κι αυτός 2.000 ευρώ. Πόσα μας κάνει σύνολο, άμα βάλεις μέσα και τον AVAR με την πεντακοσάρα, τον 4ο με την πεντακοσάρα κι αυτόν και τον παρατηρητή τα ίδια; Μας κάνει 11.000 ευρώ. Τόσα λεφτά για ένα παιχνίδι, μάστορα.

Τα κάνουμε σούμα όλα αυτά. Τα 166 παιχνίδια με Έλληνες διαιτητές κοστίζουν 1.079.000 ευρώ. Τα 31 ματς με ξένους διαιτητές κοστίζουν 407.000 ευρώ, βάζουμε μέσα και τον τελικό του Κυπέλλου. Σύνολο 1.486.000 ευρώ. Ποιος τα πληρώνει αυτά τα λεφτά; Ο Μπουτσικάρης με τον Ζαγοράκη. Που ο Θοδωρής βρήκε άδεια ταμεία, δηλαδή, και δεν έχει πληρώσει φράγκο.

 

Μικτές αμοιβές διαιτητών SL1

Διαιτητής: 2.000 ευρώ

Α΄ Βοηθός; 1.000 ευρώ

Β΄ Βοηθός: 1.000 ευρώ

4ος: 500 ευρώ

Παρατηρητής: 500 ευρώ

VAR: 1.000 ευρώ

AVAR: 500 ευρώ

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα