Αγνοεί τις προειδοποιήσεις – Συνεχίζει να προκαλεί η Σιλιάνοφσκα: Μια Πρόεδρος χωρίς όνομα

Στην ανανεωμένη σελίδα της Προέδρου της Β. Μακεδονίας, αναφέρεται απλά ως Πρόεδρος χωρίς το όνομα της χώρας, ενώ στο οικόσημο δεν αναγράφεται το όνομα του θεσμού

Με πονηριές συνεχίζονται οι προκλήσεις από την πλευρά της Βόρειας Μακεδονίας με τον πρωθυπουργό ωστόσο να απαντά στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα.

Μετά την πρόκληση της Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα-Ντάβκοβα στην ορκωμοσία της να μην αναφερθεί στη χώρα της με το συνταγματικό της όνομα αλλά απλά ως Μακεδονία, ήρθε χθες η ανανέωση της σελίδας της Προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας, όπου εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η Σιλιανόφσκα αναφέρεται απλά ως Πρόεδρος χωρίς όνομα χώρας ενώ δίπλα στο οικόσημο δεν αναγράφεται το όνομα του θεσμού, δηλαδή «Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας». Η επίσημη συνταγματική ονομασία της γείτονος αναφέρεται μόνο σε κάποια υποκατηγορία της ιστοσελίδας. Την ίδια ώρα η Σιλιανόφσκα επιμένει στον λογαριασμό της στο Twitter να αποκαλεί τον εαυτό της ως Πρόεδρο της Μακεδονίας.

Σκληρή απάντηση Μητσοτάκη στις προκλήσεις της νέας ηγεσίας της Βόρειας Μακεδονίας

Η απάντηση από την ελληνική κυβέρνηση σε αυτές τις προκλητικές κινήσεις της νέας ηγεσίας των Σκοπίων τις τελευταίες 10 ημέρες, ήρθε δια στόματος του πρωθυπουργού χθες ο οποίος έστειλε ξεκάθαρα μηνύματα από την Καστοριά.

«Οι τελευταίες δηλώσεις οι οποίες έγιναν από τα Σκόπια, είναι δηλώσεις οι οποίες είναι απαράδεκτες και καταδικαστέες. Όσο η νέα κυβέρνηση επιμένει σε αυτόν τον δρόμο, που δεν εξυπηρετεί τελικά τα συμφέροντα των πολιτών της Βόρειας Μακεδονίας -θέλουμε να έχουμε καλές σχέσεις με τους γείτονές μας, ωστόσο πρέπει να γνωρίζουν ότι ”οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους”-, δυστυχώς γι’ αυτούς ο ευρωπαϊκός τους δρόμος θα μείνει κλειστός» τόνισε χαρακτηριστικά.

Διευκρίνισε δε ότι «τα μνημόνια τα οποία προέκυψαν από τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν θα κυρωθούν ωσότου αλλάξουν στάση και προσέλθουν στον δρόμο της λογικής και στον δρόμο της συνεννόησης. Έναν δρόμο τον οποίο πάντα επιδιώκει η πατρίδα μας με αυτοπεποίθηση».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα