Ο Μητσοτάκης ανεβάζει κι άλλο τον πήχη: «Να εκλέξουμε 9 ευρωβουλευτές; Αυτός είναι ο απώτερος στόχος που θέτουμε»

Ο πρωθυπουργός από την Καστοριά, εμφανίστηκε σίγουρος για το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης, θεωρώντας εφικτό η ΝΔ να προσεγγίσει ή να ξεπεράσει ακόμα και το 35%

Την πεποίθηση ότι η ΝΔ θα είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών το βράδυ της 9ης Ιουνίου εξέφρασε από το γαλάζιο κάστρο της Καστοριάς ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εμφανίστηκε σίγουρος ότι αυτό θα γίνει με μεγάλη διαφορά από τους αντιπάλους της.

Τα στοιχεία των μετρήσεων που έχει λάβει τις τελευταίες ημέρες το Μέγαρο Μαξίμου δείχνουν ότι το κυβερνών κόμμα έχει αυξήσει την συσπείρωση του, έχει ανεβάσει τα ποσοστά του, ενώ έχουν «φρενάρει» οι διαρροές προς τα δεξιά που εμφάνιζε στην αρχή της προεκλογικής περιόδου. Το κλίμα αυτό εισπράττουν οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού και στις περιοδείες που έχει κάνει τις τελευταίες ημέρες στη Βόρεια Ελλάδα η οποία έχει βρεθεί στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας. Σε αυτό εκτιμούν ότι έχει συμβάλει και το ζήτημα με την Βόρεια Μακεδονία και η στάση που έχει τηρήσει η ελληνική πλευρά.

Από την Φλώρινα έστειλε άλλο ένα αυστηρό μήνυμα προς τα Σκόπια και τη νέα ηγεσία τους προειδοποιώντας ότι «αν επιμείνουν να αμφισβητούν τον πυρήνα της συμφωνίας σχετικά με την ονομασία της χώρας και την αποκαλούν έτσι όπως θέλουν να την αποκαλούν, τότε θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο ευρωπαϊκός δρόμος τους θα παραμείνει κλειστός». Ταυτόχρονα βάζει στο στόχαστρο του τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ που υπέγραψε την «επιζήμια συμφωνία» όσο και τα κόμματα στα δεξιά της ΝΔ τα οποία κατηγορεί για «πατριδοκαπηλία». «Εμείς δεν αντιμετωπίζουμε την εξωτερική πολιτική ούτε ευκαιριακά, ούτε με όρους, θα έλεγα, εύκολης και ανέξοδης πατριδοκαπηλίας, όπως κάνουν κάποιοι. Είμαστε υπεύθυνη πολιτική δύναμη. Είμαστε η ισχυρότερη χώρα σήμερα στα Βαλκάνια. Ακολουθούμε μια πολιτική αρχών και αξιών και στέλνουμε μηνύματα προς όλους, μηνύματα συνέπειας και συμμόρφωσης», δήλωσε από την Καστοριά.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέβασε κι άλλο τον πήχη για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δηλώνοντας ότι «πάμε για τον μέγιστο, τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό ευρωβουλευτών τον οποίο μπορούμε να εκλέξουμε. Να εκλέξουμε 9 ευρωβουλευτές; Αυτός θα ήταν και ο απώτερος στόχος τον οποίο θέτουμε», είπε στην Φλώρινα, δείχνοντας ότι θεωρεί εφικτό η ΝΔ να προσεγγίσει ή να ξεπεράσει ακόμα και το 35%, που θα μπορούσε να εξασφαλίσει αυτό τον αριθμό ευρωβουλευτών. Αρκετά υψηλότερα, δηλαδή, από το 2019 όταν με 33% εξέλεξε 8 ευρωβουλευτές.

Ο Πρωθυπουργός έχει σηκώσει το γάντι που πέταξε στην αρχή της προεκλογικής περιόδου η αντιπολίτευση ζητώντας την αποδοκιμασία της κυβέρνησης στην κάλπη. «Αυτοί έβαλαν πρώτοι το ζήτημα της σταθερότητας, δεν το βάλαμε εμείς. Αν θέλετε να στείλετε μήνυμα, ναι, στείλτε μήνυμα συνέχειας, ασφάλειας, σταθερότητας, ώστε να παραμείνει η χώρα σε αυτή την αναπτυξιακή τροχιά, η οποία τελικά είναι και η μόνη που μπορεί να μας φέρει κοντά στην Ευρώπη», όπως είπε. Με κυρίαρχο δίλημμα «ποιοι θα είναι αυτοί που θα διαπραγματευτούν στις Βρυξέλλες» για τις μεγάλες προκλήσεις της επόμενης ημέρας προτάσσει τα ζητήματα της ακρίβειας, της άμυνας, της εξωτερικής πολιτικής, του μεταναστευτικού και της νέας ΚΑΠ, κατηγορώντας την αντιπολίτευση για έλλειψη ουσιαστικής πρότασης για τα μεγάλα θέματα της επόμενης ημέρας που θα τεθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Από την άλλη, όπως τονίζει, η Νέα Δημοκρατία «έχει δώσει τα διαπιστευτήριά της ως προς τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας. Και ξέρουμε και μπορούμε να διαπραγματευτούμε στις Βρυξέλλες αυτά τα οποία τελικά είναι προς όφελος των Ελλήνων πολιτών, αλλά να βοηθήσουμε και την Ευρώπη να μπορέσει να παίξει τον ρόλο που της αρμόζει σε αυτό το πολύ περίπλοκο παγκόσμιο γεωπολιτικό περιβάλλον».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα