Αγώνες και… χωρίς VAR ζητάει η Super League

Tη διεξαγωγή αγώνων χωρίς τη χρήση του VAR στο επόμενο πρωτάθλημα εισηγείται της Super League στην ΕΠΟ ενόψει της ετήσιας αναθεώρησης των κανονισμών.

Η Λίγκα στις προτάσεις που έστειλε εδώ και αρκετές ημέρες ζητεί μεταξύ άλλων, αν προκύψει πρόβλημα με την εύρυθμη λειτουργία του VAR ο αγώνας να μπορεί να διεξάγεται κανονικά, κάτι που πρέπει να οδηγήσει σε αλλαγή του ΚΑΠ ο οποίος μόλις το περασμένο καλοκαίρι συντάχθηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να προβλέπει την λειτουργία του VAR σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος.

Αυτό σημαίνει ότι, θα μπορεί να διεξαχθεί ο αγώνας ακόμα και στην περίπτωση που το VAR δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Ειδικότερα ο ΚΑΠ αναφέρει ότι

“σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος της SL1,από την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 θα λειτουργεί το Video AssistantReferee (VAR) και η χρήση γραμμής οφσάιντ στο Video Assistant Referee. To ίδιο θα ισχύσει και για τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος, με περαιτέρω δυνατότητα εφαρμογής του και σε προηγούμενες φάσεις του Κυπέλλου(ημιτελικά, προημιτελικά) ή σε επιλεγμένους αγώνες υψηλής δυσκολίας, κατόπιν σχετικής απόφασης της ΚΕΔ.”

Την απόφαση θα λάβει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Όσον αφορά την εξουσία του διαιτητή η Super League προτείνει να προσδιοριστεί χρονικό διάστημα 45 λεπτών στο οποίο ο διαιτητής να έχει τη δυνατότητα να αποφασίσει τη μη τέλεση του αγώνα εφόσον κρίνει ότι οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν.

Η διάταξη που η Super Legue προτείνει να ενταχθεί στον Πειθαρχικό Κώδικα είναι η εξής: «Σε κάθε περίπτωση που οι εν γένει συνθήκες που επικρατούν στις εξέδρες ή στον αγωνιστικό χώρο ή στην περιμετρική αυτού έκταση δεν επιτρέπουν την ασφαλή έναρξη ή συνέχιση του αγώνα, ο διαιτητής αναβάλλει την έναρξη ή διακόπτει οριστικά τον αγώνα. Αν η αναβολή έναρξης ή η διακοπή υπερβούν τα σαράντα πέντε (45) λεπτά, τότε ο αγώνας ματαιώνεται / διακόπτεται οριστικά και ο διαιτητής ανακοινώνει άμεσα την απόφασή του και συντάσσει το φύλλο αγώνα. Κατ’ εξαίρεση ο διαιτητής δύναται το αργότερο μέχρι την παρέλευση του ως άνω σαρανταπεντάλεπτου να διατάξει την εκκένωση των κερκίδων ή μέρους αυτών, η οποία πρέπει να λάβει χώρα το αργότερο εντός τριάντα (30) λεπτών από τη γνωστοποίηση της σχετικής απόφασης του διαιτητή. Αν παρά την εντολή εκκένωσης, αυτή δεν επιτευχθεί εντός του εν λόγω χρονικού διαστήματος, ο διαιτητής διατάσσει την οριστική ματαίωση ή διακοπή του αγώνα…».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα