Αίγυπτος: Έξι νεκροί από βομβιστικές επιθέσεις

Σειρά βομβιστικών επιθέσεων στάθηκε η αιτία να χάσουν τη ζωή τους έξι άνθρωποι σήμερα στην Αίγυπτο. Οι επιθέσεις είχαν στόχο τις δυνάμεις ασφαλείας και οι συγκρούσεις έλαβαν χώρα ανάμεσα σε υποστηρικτές και αντιπάλους του πρώην προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε εκρήξεις, ανάμεσά τους ένας στρατιώτης στο Κάιρο και άλλος ένας στη χερσόνησο του Σινά.

Ένας βομβιστής-καμικάζι ανατινάχθηκε σε ένα σημείο ελέγχου στην πόλη αλ Τουρ στο βόρειο Σινά, με αποτέλεσμα ένας στρατιώτης να χάσει τη ζωή του και έξι ακόμη να τραυματιστούν, είπε ένας αξιωματικός των υπηρεσιών ασφαλείας της Αιγύπτου.

Σε μια ακόμη, κατά τα φαινόμενα συγχρονισμένη, επίθεση στην περιοχή άλλος ένας βομβιστής-καμικάζι έβαλε στόχο ένα λεωφορείο που μετέφερε εργαζόμενους με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο ίδιος και να τραυματιστούν πέντε πολίτες, πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματικός υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Στο Κάιρο, ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και τέσσερις τραυματίστηκαν όταν ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός πυροδοτήθηκε έξω από ένα δικαστήριο, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Ένας προηγούμενος απολογισμός της βομβιστικής επίθεσης στη συνοικία Ηλιούπολη του Καΐρου έκανε λόγο για δύο αστυνομικούς νεκρούς. Ισλαμιστές εξτρεμιστές στο Σινά στοχοθετούν στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας όλο και πιο συχνά μετά τη λαϊκή εξέγερση που ανέτρεψε τον Χόσνι Μουμπάρακ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα