Ακραία χωρίς ντροπή : Πιτσιρίκα έκανε το σήμα των Γκρίζων Λύκων στην Παναγία της Τήνου

Μια νεαρή κοπέλα φέρεται να έκανε το σήμα των «Γκρίζων Λύκων» μπροστά στην κάμερα του ΣΚΑΪ την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου

Τη στιγμή που η δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού ενημέρωνε τους τηλεθεατές για το πλήθος κόσμου που κατέκλυσε το νησί για τη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου, μια κοπέλα πλησίασε την κάμερα, έκανε το σήμα των Γκρίζων Λύκων και χειρονομία που παραπέμπει σε κόψιμο λαιμού.

Η κοπέλα έκανε την κίνηση αυτή πάνω από μία φορά, την ώρα που εθνικιστική τουρκική οργάνωση «κόβει» ξανά το Αιγαίο στη μέση, με νέο προκλητικό χάρτη που ανάρτησε στο Twitter ο καθηγητής Τουργκούτ Τοκ, και διακρίνεται πως είναι τουρκικά σχεδόν όλα τα νησιά του Αιγαίου, η Κρήτη και η Κύπρος.

Στη λεζάντα γράφει: «Ίσως αύριο, ίσως κοντά στο αύριο…» και ότι «άλλοι χαράσσουν τον χάρτη αυτών που ζητάνε πρώτα άδεια».

Οι Γκρίζοι Λύκοι είναι μια τουρκική υπερεθνικιστική, παραστρατιωτική, ακροδεξιά οργάνωση, που πρωτοεμφανίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1970 με σκοπό να πολεμήσει τον κομμουνισμό και τους φιλελεύθερους θεσμούς. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του 1983 η οργάνωση απαρτιζόταν από περίπου 18.000 μέλη τόσο στην Τουρκία όσο και στην Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα