«Αλόγιστος ακρωτηριασμός στη δημόσια διοίκηση»

Σφοδρή επίθεση σε κυβέρνηση και τρόικα εξαπέλυσε ο Αλέξης Μητρόπουλος, με αφορμή την ενδεχόμενη κατάργηση δημόσιων οργανισμών. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, έκανε λόγο για «αλόγιστο ακρωτηριασμό στη δημόσια διοίκηση».

Οπως αναφέρει ο κ. Μητρόπουλος, «ολόκληρες ζωτικές Υπηρεσίες, Διευθύνσεις και Δημόσιες Επιχειρήσεις είναι υποψήφιες προς πλήρη εκκαθάριση και απόλυση του προσωπικού τους». «Τώρα», συμπληρώνει, «αναζητείται να κλείσει μια μεγάλη Δημόσια Υπηρεσία εντάσεως εργασίας που εξυπηρετεί βασικές ανάγκες του κοινωνικού συνόλου, κατά το ζοφερό υπόδειγμα της ΕΡΤ».

Ο τομεάρχης Διοικητικής Μεταρρύθμισης του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «οι μνημονιακοί κύκλοι αποκρύπτουν ότι το ελληνικό κράτος είναι το μικρότερο στην Ευρώπη και ένα από τα μικρότερα στον κόσμο, σε δαπάνες και λειτουργούς πάσης φύσεως».

«Αυτός ο κατήφορος πρέπει να σταματήσει», συνεχίζει ο κ. Μητρόπουλος και καταλήγει: «Ολοι πρέπει να αντιληφθούν ότι ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να παραιτηθεί από την πρώτιστη και αυτονόητη ανάγκη μιας σύγχρονης κοινωνίας να υπηρετείται από ένα πλήρες, επαρκές και ποιοτικό κράτος, που καλύπτει όλες τις ανάγκες των πολιτών και του έθνους».

Διαβάστε επίσης