Ανακοινωθέν για Ομάρ «Θα χρειαστούν συνεχόμενες επεμβάσεις και στα δύο μάτια»

Η πρώτη επίσημη ιατρική ενημέρωση για την κατάσταση του Ομάρ Ελαμπντελαουί δόθηκε, από τον γιατρό της Γαλατάσαραϊ. Ο Dr. Βεντάτ Κάγια μίλησε στους δημοσιογράφους οι οποίοι έχουν συγκεντρωθεί έξω από το νοσοκομείο για τον Νορβηγό δεξιό μπακ για την κατάσταση του διεθνή Νορβηγού που τραυματίστηκε από έκρηξη βεγγαλικού λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου.

«Ο Oμάρ ήρθε στο νοσοκομείο μας τη νύχτα. Υπάρχει ένα πρόβλημα και στα δύο μάτια, αλλά το ένα μάτι είναι σε πιο άσχημη κατάσταση. Εγώ και οι άλλοι γιατροί μας προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Υποβλήθηκε σε όλες τις αναγκαίες εξετάσεις. Τώρα νοσηλεύεται στο δωμάτιο του και λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή. Η τωρινή κατάσταση του είναι καλύτερη από χτες, πιθανότατα θα χρειαστεί συνεχόμενες μικροεπεμβάσεις, αλλά αυτό θα καθοριστεί από τις εξετάσεις.

Το νοσοκομείο μας διαθέτει τον καλύτερο εξοπλισμό όρασης. Έχουμε αντιμετωπίσει τέτοιες περιπτώσεις στο παρελθόν. Οι ασθενείς έρχονται επίσης σε εμάς από όλη την Τουρκία. Έχουμε αυτές τις δυνατότητες. Έχουμε εργαστήριο βλαστικών κυττάρων. Θα κάνουμε ό, τι απαιτείται για αυτό. Έχει όραση τώρα, αλλά δεν θα ήταν σωστό να πούμε τίποτα για τη μελλοντική πορεία. Μια απλή κηλίδα στο πρόσωπο μπορεί να αλλάξει πολύ την όραση. Θα εφαρμόσουμε την απαραίτητη επεξεργασία για θερμικά χημικά εγκαύματα.

Κάναμε τη διαδικασία καθαρισμού για αυτό το έγκαυμα, καθαρίσαμε τα μάτια. Σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα, κάναμε τα πάντα. Έχουμε κάνει τις διαδικασίες που πρέπει να γίνουν. Τώρα, σχεδιάζουμε τις διαδικασίες αποκατάστασης βήμα προς βήμα. Θα συνεχίσουμε αλλά θα παράσχουμε περισσότερες πληροφορίες αύριο» ανέφερε ο Τούρκος γιατρός.

Ο Κάγια δεν τοποθετήθηκε για τις φήμες που διακινούνται στον τουρκικό Τύπο, αλλά αυτό ήταν αναμενόμενο ως ένα βαθμό. Τα ρεπορτάζ υποστηρίζουν ότι ο Ομάρ κινδυνεύει με τύφλωση στο μάτι που είναι πιο πληγωμένο και πως δύσκολα θα αποφύγει την απώλεια όρασης. Όμως, για την ώρα αυτά είναι εικασίες…

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα