Ανοίγει τη στρόφιγγα του χρήματος για το Εμπορευματικό Κέντρο στο Θριάσιο Πεδίο

Τη χρηματοδότηση του πρότζεκτ της ανάπτυξης του Εμπορευματικού Κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο ύψους περίπου €200.000.000 ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει η Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για τη διοχέτευση χρηματοδοτικών πόρων σε έργα υποδομής που στηρίζουν την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Το Εμπορευματικό Κέντρο στο Θριάσιο αποτελεί ομολογουμένως ένα έργο που ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα, καθώς θα συμβάλει στην αύξηση των εμπορευματικών φορτίων που μεταφέρονται διά της σιδηροδρομικής οδού. Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, αυτό θα συμβάλει στην ανάδειξη της Ελλάδας ως χώρας-πύλη μέσω της οποίας θα διακινούνται εμπορεύματα στα διευρωπαϊκά δίκτυα μεταφορών. Ταυτόχρονα, πρόκειται για ένα αναπτυξιακό πρότζεκτ η υλοποίηση του οποίου θα δημιουργήσει σε βάθος δεκαετίας 3.000 έως 5.000 νέες θέσεις εργασίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την περαιτέρω μείωση του δείκτη της ανεργίας στη χώρα μας.

 

Έτοιμο το 2024!

Το επενδυτικό σχέδιο στο Θριάσιο θα ξεκινήσει με την κύρωση της σύμβασης στη Βουλή (σ.σ. ξεκίνησε ήδη η εξέταση του σχετικού νομοσχεδίου στη διαρκή κοινοβουλευτική επιτροπή παραγωγής και εμπορίου), με τη λειτουργία του καινούργιου Εμπορευματικού Κέντρου να τοποθετείται σε περίπου 6 χρόνια από σήμερα, το 2024.

Όπως εκτιμούν άνθρωποι της αγοράς, το έργο θα προσδώσει μεγάλη προστιθέμενη αξία στον τομέα των συνδυασμένων μεταφορών. Ταυτόχρονα, θα συμβάλει στην παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών με παράλληλη μείωση του κόστους μεταφοράς, που είναι βασικός παράγοντας για τη μείωση της τελικής τιμής των προϊόντων, με άμεση θετική επίπτωση ανταγωνιστικότητα της εθνικής οικονομίας και την αύξηση του ΑΕΠ, καθώς και στην ενίσχυση της απασχόλησης.

Θυμίζεται ότι η σύμβαση παραχώρησης 588 στρεμμάτων για 60 χρόνια υπογράφηκε μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου, της ΓΑΙΑΟΣΕ και της εταιρείας ΘΕΚ Α.Ε., που θα υλοποιήσει το έργο και στην οποία συμμετέχουν η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ με ποσοστό 80% και η Goldair με 20%. Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει με ίδια συμμετοχή της εταιρείας ΘΕΚ Α.Ε. και με δάνειο από την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία είναι μέτοχος της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ σε ποσοστό 65%.

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ

«Συμμετέχουμε στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας»

Αναφερόμενος στις εξελίξεις που αφορούν το πρότζεκτ στο Θριάσιο Πεδίο, ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, υπογράμμισε σε δηλώσεις του ότι «η χρηματοδότηση μιας επένδυσης τόσο μεγάλης εμβέλειας με έντονα αναπτυξιακό χαρακτήρα και πολλαπλασιαστικές θετικές επιπτώσεις στην οικονομία σηματοδοτεί τη στρατηγική δέσμευση της Τράπεζας Πειραιώς να υποστηρίζει έμπρακτα την αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας». Ο  CEO της Πειραιώς τόνισε ότι η τράπεζα εστιάζει τις χρηματοδοτήσεις και τις υπηρεσίες της στην υγιή επιχειρηματικότητα, στις επενδύσεις, στις πρωτοβουλίες με παραγωγικό αποτύπωμα «συμμετέχοντας στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και την θεμελίωση ισχυρής αναπτυξιακής προοπτικής».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα