Απεργία την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»

«Γνωρίζουμε πως υπάρχουν ελλείψεις σε κάθε τμήμα, που συνειδητά η διοίκηση μας τις αποκρύπτει συγκαλύπτοντας την άσχημη κατάσταση που υπάρχει», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ

Η 5μελής Επιτροπή Ιατρών ΕΙΝΑΠ νοσοκομείου «η Αγία Σοφία» αποφάσει να προχωρήσει σε απεργία την Τετάρτη 28/9 και σε συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας στις 12:00μμ.

Ειδικότερα, κάλεσαν συλλόγους γονέων, σωματεία, άλλους φορείς να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση “καθώς οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στο μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της Ελλάδας, θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών”.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλούνται, καταγράφονται ελλείψεις αναισθησιολογων, μικροβιολογων, τεχνολογων, προσωπικού στο Αιματολογικο και το βιοχημικο τμήμα, στο Νευρολογικο, το Νευροχειρουργικο και το Καρδιολογικό, στο Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής και στο Τμήμα Μεσογειακής Αναιμίας.

«Γνωρίζουμε πως υπάρχουν ελλείψεις σε κάθε τμήμα, που συνειδητά η διοίκηση μας τις αποκρύπτει συγκαλύπτοντας την άσχημη κατάσταση που υπάρχει. Ζητάμε εκ νέου από τη διοίκηση ως εκλεγμένο επίσημο όργανο των ιατρών του νοσοκομείου μας να μας δώσει αναλυτικά τον αριθμό των υπηρετουντών ιατρών ( μόνιμων, επικουρικών κτλ) , τις βαθμίδες τους, τα κενά των μόνιμων θέσεων που υπάρχουν, πόσες από αυτές έχουν προκηρυχθεί» καταλήγει το δελτίο τύπου της 5μελους Επιτροπής Ιατρών ΕΙΝΑΠ νοσοκομείου «η Αγία Σοφία».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα