ΑΠΟ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ ΚΑΙ ΚΟΠΕΛΟΥΖΟ: €1.000.000 + €1.000.000 για τις πληγές των κατοίκων της Ανατολικής Αττικής

Με έμπρακτο τρόπο οι κορυφαίοι επιχειρηματίες της χώρας στέκονται στο πλάι των κατοίκων της Ανατολικής Αττικής, εκεί όπου μετρήσαμε 99 νεκρούς ενώ οι ζωές χιλιάδων έχουν ανατραπεί ολοκληρωτικά. Το επιχειρείν καλύπτει τα κενά του κράτους αλλά πάει και ένα βήμα παρακάτω.

Η Μυτιληναίος από την πρώτη στιγμή έσπευσε σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές να στηρίξει με την αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης και έκτακτη αιμοδοσία ενώ μόλις πριν λίγες μέρες αποφασίστηκε η κατανομή δωρεάς ύψους 1.000.000 ευρώ που είχε ψηφιστεί από το ΔΣ του Ομίλου από τα τέλη Ιουλίου.

Συγκεκριμένα:

-€600.000 διατίθενται για την ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου-Λυκείου και του όμορου κλειστού γυμναστηρίου της Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, όπου στεγάζονται οι εκπαιδευτικές ανάγκες 600 παιδιών και αθλητικές δραστηριότητες 1.000 παιδιών από τις πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου και των όμορων Δήμων.

-€300.000 διατίθενται για τη δωρεά 6 αυτόνομων πυροσβεστικών οχημάτων στο Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος, συμβάλλοντας καθοριστικά στην επιχειρησιακή ετοιμότητα της υπηρεσίας.

-€100.000 διατέθηκαν, μέσω προγράμματος που υλοποίησε ο ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών, για τη στήριξη 94 οικογενειών που βρέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Από την πλευρά του ο Όμιλος Κοπελούζου στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων κοινωνικής ευθύνης ανέλαβε αδαπάνως για το Δημόσιο και υπέγραψε τις συμβάσεις για τις εργασίες της υλοτόμησης των καμένων δέντρων καθώς και την αποκομιδή αυτών από τις περιοχές των δήμων Μαραθώνα-Νέας Μάκρης, Ραφήνας-Πικερμίου και Κινέτας-Μεγαρέων.

Η παραπάνω δωρεάν παροχή, αξίας 1.000.000 ευρώ, θα έχει ολοκληρωθεί βάσει υποδείξεων του Δημοσίου μέχρι το τέλος του 2018, ενώ όπως εξηγούν από τον όμιλο η υπόδειξη των εργασιών υλοτομήσεως θα γίνει από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών και πάντα σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Ν.ΤΣ.

 

Διαβάστε επίσης