Αποχή αποφάσισαν οι διαιτητές

Αποχή από τα παιχνίδια της 15ης αγωνιστικής της Super League αποφάσισαν οι διαιτητές διαμαρτυρόμενοι για τον ξυλοδαρμό του συνάδελφού τους Θανάση Τζήλου σήμερα στην Λάρισα.

Οι διαιτητές της μεγάλης κατηγορίας έστειλαν  e-mail στην ΚΕΔ κι ενημέρωσαν τον αρχιδιαιτητή Βίτορ Μέλο Περέιρα για τις προθέσεις τους. Ο Πορτογάλος απάντησε πως δεν είναι λύση η αποχή, τους προέτρεψε να μην πάρουν αποφάσεις εν θερμώ και υποσχέθηκε μια συνάντηση στις 4 Ιανουαρίου για ανταλλαγή απόψεων και λήψη μέτρων.

Ωστόσο φαίνεται πως οι διαιτητές δεν υποχωρούν παρά τις επαφές που έχουν γίνει και τις πιέσεις που δέχονται και η συντριπτική τους πλειοψηφία επιμένει στην αποχή. Μετά τα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα που έγιναν οι διαιτητές έστειλαν εκ νέου e-mail στην ΚΕΔ και γνωστοποίησαν πως είναι επιβεβλημένο να βγει προς τα έξω η αντίδρασή τους, καθώς έχουν στοχοποιηθεί και στο άμεσο μέλλον μπορεί να συμβούν χειρότερα.

Οι ΠΑΕ πιέζουν να γίνουν κανονικά τα παιχνίδια, καθώς υπάρχουν ρήτρες με τα τηλεοπτικά δικαιώματα, και τις επόμενες ώρες θα καταβληθεί προσπάθεια να μεταπειστούν οι διαιτητές και ν’ αλλάξουν γνώμη ώστε τελικά να κατέβουν να παίξουν.

Το μήνυμα που στέλνουν στην ΕΠΟ οι διαιτητές είναι πως στην πράξη δεν έχει ευαισθητοποιηθεί κανείς όταν στοχοποιούνται και δεν επιβάλλονται ποινές από τα’ αρμόδια όργανα.

Ξυλοκοπήθηκε ο διαιτητής Θανάσης Τζήλος στην Λάρισα

Ομόθυμη καταδίκη της μαφιόζικης επίθεσης στον Θανάση Τζήλο

Ξυλοδαρμοί διαιτητών: Από τον Μπάκα ως τον Τζήλο

Διαβάστε επίσης