Αινιγματικό μήνυμα Σαββίδη: “Λέμε ΟΧΙ στον φόβο, τον λαϊκισμό και τη δημαγωγία”

Ο Ιβάν Σαββίδης, όπως κάθε χρόνο στις εθνικές επετείους, έστειλε το δικό του μήνυμα. Μόνο που, αυτήν τη φορά, διαβάζοντας πίσω από τις γραμμές του μηνύματος, στέλνει κι άλλους είδους μηνύματα.

Αναφέρει ότι πρέπει να πούμε «ΟΧΙ» στον φόβο, τον λαϊκισμό και τη δημαγωγία. Τι θέλει να πει ο… ποιητής Σαββίδης και σε ποιους απευθύνεται;

Λειτουργούν διασπαστικά, αναφέρει. Όταν ο Μάκης Γκαγκάτσης απειλούσε, με δικές του εντολές φυσικά, να χωρίσει την Ελλάδα στα δύο, αυτό τι ακριβώς ήταν; Φόβος; Λαϊκισμός ή δημαγωγία; Ή μήπως και τα τρία μαζί;

Το μήνυμα του Ιβάν Σαββίδη

«Σήμερα, αποτίουμε φόρο τιμής στη μνήμη των συμπατριωτών μας που βροντοφώναξαν με αποφασιστικότητα το μεγάλο “ΟΧΙ” απέναντι στη φασιστική επίθεση που επεδίωξε να καταλύσει την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας.

Τον Οκτώβριο του 1940, υπερασπιζόμενοι την πατρίδα μας, οι Έλληνες πολεμήσαμε με ύψιστο ηρωισμό, θάρρος και αυτοθυσία, καταφέρνοντας να αποκρούσουμε με επιτυχία τον υπέρτερο εχθρό.

Τη στιγμή που η υφήλιος δέχεται επίθεση από έναν αόρατο εχθρό, αφαιρώντας χιλιάδες ζωές καθημερινά, το απαράμιλλο θάρρος των ηρώων της Ελλάδας, η βαθιά τους πίστη στις δικές τους δυνάμεις και σε έναν υπέρτατο συλλογικό σκοπό μπορούν να λειτουργήσουν σήμερα ως έμπνευση για τις δικές μας ζωές.

Μόνο λέγοντας ΟΧΙ στο φόβο, το λαϊκισμό και τη δημαγωγία, που λειτουργούν διασπαστικά και διαβρωτικά για την κοινωνία, μπορούμε να σώσουμε κάθε μεμονωμένη οικογένεια, το Έθνος στο σύνολό του και να επιτύχουμε την απελευθέρωση της χώρας από τα δεσμά της πανδημίας, τηρώντας απαρέγκλιτα όλα τα συνιστώμενα μέτρα.

Ήρθε η ώρα να κάνει ο καθένας τη δική του υπεύθυνη επιλογή για το καλό ενός μεγάλου και κοινού μας στόχου, για το καλό του λαού μας, όπως έκαναν οι πατεράδες και οι παππούδες μας πριν από πολλά χρόνια, αποτρέποντας τον εχθρό να ριζώσει στην Πατρίδα μας.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας

Ιβάν Σαββίδης»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα