Αυγενάκης: «Ο Ζαγοράκης στηρίζεται από την πλειοψηφία των ποδοσφαιρικών δυνάμεων»

Την διαπίστωση ότι ο Θόδωρος Ζαγοράκης στηρίζεται από την πλειοψηφία του ποδοσφαιρικού κόσμου εξέφρασε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Σε δηλώσεις του για το άνοιγμα των αθλητικών δραστηριοτήτων αλλά και τι επερχόμενες εκλογές των ομοσπονδιών, ο πολιτικός ηγέτης του αθλητισμού είπε:

Όσον αφορά τις εκλογές στις ομοσπονδίες και την υποψηφιότητα Ζαγοράκη στην ΕΠΟ:

«Οι εκλογές είναι προγραμματισμένες να ολοκληρωθούν μέχρι τέλος του Μάρτη. Έχουμε ξεκαθαρίσει πως εκλέκτορες είναι τα νόμιμα ενεργά σωματεία. Οι απερχόμενες διοικήσεις μάζευαν εξουσιοδοτήσεις από τα σωματεία ενεργά ή μη και πήγαιναν στην κάλπη με έτοιμο στο τσεπάκι καμιά 20-30. Θέλουμε να φέρουμε διαφάνεια, τάξη, παύουν όλα τα κακώς κείμενα που υπήρχαν την προηγούμενη περίοδο και θέλουμε όλοι να ξεκινούν από την ίδια αφετηρία . Με χαροποιεί ότι αυτό έγινε αντιληπτό από τους παγκόσμιους πρωταθλητές μας και τους ολυμπιονίκες μας που μπήκαν μπροστά.

Καταλαβαίνει κάνεις ότι το μήνυμα πάει να γίνει πράξη. Βγείτε μπροστά εσείς που πήγατε το άθλημα μπροστά και ελάτε να δοκιμαστείτε με τις γνώσεις σας και τις εμπειρίες σας. Για τον κ. Ζαγοράκη πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο αν είναι επίσημη η υποψηφιότητα του. Ωρίμασαν πολύ τα πράγματα και θεωρώ ότι ο χρόνος είναι γιατρός όλων γι αυτό και επέστρεψε στη Νέα Δημοκρατία ο Θοδωρής. Φαίνεται να στηρίζεται από το μεγαλύτερο μέρος των ποδοσφαιρικών δυνάμεων. Οι εκλέκτορες θα το αποφασίσουν. Ήταν αρχηγός στην χρυσή εποχής της εθνικής μας ομάδας. Σεμνός και έχει ταυτιστεί με το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για το τι μέλλει γενέσθαι με τις χαμηλότερες κατηγορίες:

«Είχαμε ξεκαθαρίσει σε ανύποπτο χρόνο ότι αυτό το πράγμα είναι τερατούργημα. Δεν περπάτα και αυτά που έταξε ο Βασιλειάδης ο προκάτοχός μου δεν υλοποιούνται. Μάλιστα το καλοκαίρι είχαν ασκήσει απίστευτη πίεση παράγοντες για συγχώνευση Super League 2 και Football League. Εγώ δε γίνομαι Βασιλειάδης να αποφασίσω ποια ομάδα ανεβαίνει και ποια κατεβαίνει.

Πήραμε την απόφαση πως καταργούμε τη Football League και παραμένει η Super League 1 και 2. Διαμορφώνονται τρία αυστηρότερα κριτήρια βιωσιμότητας και ανάπτυξης. Πρώτον το μετοχικό κεφάλαιο των ΠΑΕ δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 250.000 ευρώ. Η εγγυητική επιστολή που καταθέτουν στην επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 100.000 ευρώ και τουλάχιστον οι μισοί ποδοσφαιριστές που δηλώνονται στο φύλλο αγώνα πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στην εθνική ομάδα οποιασδήποτε ηλικιακής κατηγορίας. Πρέπει επίσης να δούμε και ποιες από τις δεκάδες ομάδες έχουν τη δυνατότητα να τηρήσουν αυτές τις προϋποθέσεις».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα