Αυτόνομος ο Ν. Παππάς ή ανίκανος ο Τσίπρας;

Η διεύρυνση κατηγορητηρίου γα τον Παπαγγελόπουλο αγγίζει πλέον την αυλή του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα μοιάζει για τον ΣΥΡΙΖΑ η υπόθεση διεύρυνσης του κατηγορητηρίου για τον Δημήτρη Παππαγγελόπουλο. Και αυτό διότι ναι μεν ο Αλέξης Τσίπρας και τα ρετιρέ της Κουμουνδούρου συνεχίζουν το παραμύθι περί κάθαρσης στην υπόθεση Novartis, όμως από την άλλη δεν καίγονται να υποστηρίξουν με θέρμη τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, παρά τις εκκλήσεις του Δημήτρη Τσοβόλα και τα τηλεφωνήματα προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αυτό που πρωτίστως καίει τον κ. Τσίπρα και την ηγετική ομάδα, είναι να πειστεί η Φώφη Γεννηματά και το ΚΙΝΑΛ να συμπορευτούν. Έλα όμως που στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου το ΚΙΝΑΛ δεν κάνει βήμα πίσω και το έχουν βάλει ως στοίχημα ύπαρξης και να δουν να καταδικάζεται ο πρώην υπουργός και να μπαίνει στο κάδρο συνολικά ο ΣΥΡΙΖΑ. Πως θα γίνει αυτό; Μα με το να αποδειχθεί από την ακροαματική διαδικασία ότι ο Αλέξης Τσίπρας και το Μαξίμου γνώριζαν τα πάντα για την σκευωρία. Πως μπορεί να συμβεί αυτό; Το πιο εύκολο είναι να παραδεχθεί ο ίδιος ο Παπαγγελόπουλος, ότι γνώριζαν τα πάντα ο Τσίπρας και οι συνεργάτες του. Όμως για να φτάσουμε σε αυτό θα πρέπει και ο ίδιος και ο συνήγορος του (Τσοβόλας) να πειστούν ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τους πούλησε.

Αυτή τη στιγμή στην Κουμουνδούρου με την διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον Παπαγγελόπουλο ανοίγει επικίνδυνα η βεντάλια. Θα κληθούν ακόμη περισσότερα άτομα από το περιβάλλον Τσίπρα για κατάθεση. Να εξηγήσουν τι εννοούσαν σε διάφορες δηλώσεις τους. Για παράδειγμα την εποχή που ο Σάμπυ Μιωνή συναντήθηκε στο Μαξίμου με τον Παπαγγελόπουλο ήταν παρών ο Νίκος Παππάς. Και ο πρώην υπουργός του διαστήματος ήταν ο εξ απορρήτων του πρώην πρωθυπουργού. Τι θα πει ο Παππάς; Ότι ο κ. Τσίπρας που ήταν ο βασικός ένοικος του Μαξίμου δεν γνώριζε τι γινόταν στο γραφείο του. Άρα εδώ ισχύουν δύο πράγματα: Ή ο Παππάς δρούσε αυτόνομα δίχως να δίνει λογαριασμό σε κανένα, με συνέπεια να αποδεικνύεται η ανικανότητα του κ. Τσίπρα. Ή ο Παππάς είχε ενημερώσει τον κ. Τσίπρα για τη συνάντηση και το πράγμα μπερδεύεται ακόμη περισσότερο.

Και η διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον Παπαγγελόπουλο μάλλον βάζουν τον κ. Τσίπρα σε μία ιδιότυπη ομηρία. Μία ομηρία του Αλέξη Τσίπρα βολεύει και τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Φώφη Γεννηματά. Διότι όπως μέχρι τώρα κάθε φορά που είναι στριμωγμένος στη γωνία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανασύρει την ρητορική για το σκάνδαλο Novartis, έτσι πλέον από εδώ και το εξής τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και η κ. Γεννηματά θα αναφέρονται για τις κρυφές συναντήσεις στο Μαξίμου.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα