B.C.C. Fest 24: «Άνοιξαν» οι συμμετοχές στο μεγαλύτερο event κλασικού και σύγχρονου χορού

Το πρόγραμμα και τα βραβεία που περιμένουν τους νικητές

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την διεξαγωγή του Balkan Classic Contemporary Festival 2024 (B.C.C. Festival ‘24) που θα λάβει χώρα για τρίτη φορά στη Θεσσαλονίκη το διήμερο 23 και 24 Μαρτίου.

Η φετινή διοργάνωση που θα φιλοξενηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης») τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών και η διαδικασία των εγγραφών στο μεγαλύτερο event-θεσμό του κλασικού και σύγχρονου χορού για τη Βόρεια Ελλάδα και τα Βαλκάνια έχουν ήδη ανοίξει, με το registration να κλείνει στις 3/3/2024.

Την εγγραφή τους οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν  στον σύνδεσμο https://contaste.pro/eng/50398?register

Το πρόγραμμα και τα βραβεία που περιμένουν τους νικητές

Την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ (Σάββατο, 23/3) θα διαγωνιστούν οι κατηγορίες του κλασικού χορού, ενώ τη δεύτερη (Κυριακή, 24/3) θα διαγωνιστούν οι contemporary κατηγορίες.  Την κριτική επιτροπή απαρτίζουν:

>> Ramona Palade (Romania), Vice-president of Romanian Federation of Dance

>> Massimo Perugini (Italy), Art Director SCDP

>> Marcello Algeri (Italy) Artistic director and choreographer

>> Elek Tibor Zsolt (Hungary) Master of Art MA in Classical Ballet

>> Svetlin Ivelinov (Bulgaria) Artistic Director of the International Ballet Festival – Varna

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά, στο BCCFest 24 η επιτροπή των κριτών θα είναι διαφορετική στο contemporary και στο κλασικό, με τους  κριτές να απονέμουν υποτροφίες στους χορευτές που θα ξεχωρίσουν με τη παρουσία τους. Ειδικότερα το B.C.C. Fest θα απονείμει:

>> €500 στη χορογραφία που θα πάρει την υψηλότερη βαθμολογία τη πρώτη μέρα που θα διαγωνίζονται τα μπαλέτα

>> €250 στη χορογραφία που θα πάρει την δεύτερη υψηλότερη βαθμολογία τη πρώτη μέρα που θα διαγωνίζονται τα μπαλέτα

>> €500 στη χορογραφία που θα πάρει την υψηλότερη βαθμολογία τη δεύτερη μέρα που θα διαγωνίζονται το contemporary

>> €250 στη χορογραφία που θα πάρει την δεύτερη υψηλότερη βαθμολογία τη δεύτερη μέρα που θα διαγωνίζονται τo contemporary

Και νέα κατηγορία

Στο φετινό διαγωνιστικό πρόγραμμα του B.C.C. Fest θα υπάρχει, εξάλλου, και μία νέα κατηγορία η οποία απευθύνεται αποκλειστικά σε χορευτές που πρόκειται να δώσουν εισαγωγικές εξετάσεις για οποιαδήποτε Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού κατά την εξεταστική περίοδο του 2024, όπως θα ανακοινωθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Η επιτροπή θα βαθμολογήσει τους υποψήφιους και θα τους κατατάξει σε θέσεις, πρώτος, δεύτερος, τρίτος κτλ. Στον καλύτερο/η χορευτή/τρια της κατηγορίας, το B.C.C.Fest θα απονείμει υποτροφία σπουδών αξίας €1000!!!

Η υποτροφία θα δοθεί με voucher σπουδών και θα εκταμιευτεί από τον/την  χορευτή/τρια, έπειτα από την επιτυχία του στις εισαγωγικές εξετάσεις του ΥΠ.ΠΟ. Το voucher σπουδών θα δοθεί στη σχολή της αρεσκείας του χορευτή, έναντι των διδάκτρων του.

Στην ίδια κατηγορία, προσθετικά στο χρηματικό B.C.C.Fest η Ανώτερη Σχολή Χορού Αριστέα Λίτου προσφέρει μία ετήσια υποτροφία αξίας €3.500, ενώ η Ανώτερη Σχολή Χορού Φύλλις Μάντζιαρη προσφέρει, αντίστοιχα, έκπτωση 25%.

Σημειώνεται, τέλος, ότι στο φετινό B.C.C. Festival θα «τρέξει» παράλληλα ένας κύκλος σεμιναρίων τα οποία θα απευθύνονται σε όλους τους χορευτές, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, και θα διεξαχθούν τις ημέρες του φεστιβάλ.

Αξίζει να υπογραμμιστεί όλες οι υποτροφίες σπουδών που δίνει το B.C.C.Fest, τελούν υπό την αίρεση, ότι ο/η σπουδαστής/τρια, θα συνεχίσει τις σπουδές στη σχολή με την οποία έλαβε μέρος στο διαγωνισμό, καθώς όπως εξηγούν οι διοργανωτές η διάκριση απαιτεί ομαδική δουλειά που γίνεται τόσο από το χορευτή που διακρίνεται, όσο και από τον/την δάσκαλο/α του. Υπό αυτό το πρίσμα, σε περίπτωση διακοπής φοίτησης ή μετεγγραφής από τη σχολή όπου ήδη φοιτούν, τότε η υποτροφία αυτοδικαίως απονέμεται στον αμέσως επόμενο στη βαθμολογική κατάταξη.

Η παράσταση «La Sylphide»

Μετά τις κατηγορίες κλασικού χορού, το Σάββατο 23/3/2024, θα λάβει χώρα το Galla. Φέτος θα ανέβει η παράσταση La Sylphide. Οι χορευτές θα πλαισιώσουν τους  Jorge Barani – Aneliya Dimitrova οι οποίοι είναι σολίστ της Όπερα Stara Vagora.

Την παράσταση επιμελείται ο κύριος Yuri Tcvetkov και τα κοστούμια χορηγούν οι Stage Door Costumes και η Fairy Creations.

Εισιτήρια για το La Sylphide οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν μέσα από τη πλατφόρμα viva, στον παρακάτω σύνδεσμο https://www.tch.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=3&tcheid=3106

Κι άλλες εκπλήξεις

Όλοι όσοι συμμετάσχουν ή προσέλθουν ως θεατές στο B.C.C. Festival 224 μπορούν να απολαύσουν ένα γεύμα στο εστιατόριο «Αγκαλίτσας» στα Λαδάδικα και στην Πυλαία, όπου στην προνομιακή τιμή των €13/άτομο μπορούν να έχουν απεριόριστο ποτό και φαγητό από μια μεγάλη ποικιλία του καταλόγου. Επίσης μπορούν να απολαύσουν το ποτό ή τον καφέ  τους στον τελευταίο όροφο του Μεγάρου στο μαγευτικό «Allegro».

 

INFO———————————————————————————————————————————-

Εισιτήρια και κρατήσεις θέσεων:

— Για Σάββατο 23/3 ballet competition στον σύνδεσμο

https://www.tch.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=3&tcheid=3104

— Για Κυριακή 24/3 contemporary competition στον σύνδεσμο

https://www.tch.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=3&tcheid=3105

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το B.C.C. Fest, τους κανονισμούς κτλ υπάρχουν διαθέσιμες στο site https://www.bccfest.com/

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν ηλεκτρονικά στο bccfest@gmail.com

Επίσης μπορούν να επισκεφθούν

https://www.youtube.com/watch?v=IPo7xj9H5iU&list=PL3Qj_tnakIKcuO9e9A_o0BELJ95ZcIEEW&index=7

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα