Χαμός στη Βουλή με Παππά-Ασημακοπούλου-Μανιάτη με αφορμή τον Κριμιζή

Η παραίτηση του αστροφυσικού Σταμάτη Κριμιζή από την προεδρία του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού προκάλεσε θύελλα στην Βουλή, καθώς ο Νίκος Παππάς που προσήλθε να απαντήσει σε ερωτήσεις που του υπέβαλλαν η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου από τη Ν.Δ. και ο Γιάννης Μανιάτης εκ μέρους της ΔΗΣΥ.

Αρχικά ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων  άφησε αιχμές για την κριτική Κριμιζή λέγοντας πως οι άνθρωποι που στελεχώνουν τον διαστημικό οργανισμό είναι άνθρωποι εγνωσμένου κύρους και δε χρειάζεται να πάρουν την έγκριση, ούτε του Μητσοτάκη, ούτε του Τσίπρα, ούτε του Κριμιζή και συνέχισε: «Τα περί διαχείρισης χρημάτων είναι όχι απλώς αβάσιμα αλλά ειπώθηκαν για να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Δεν έχει ακόμη ο οργανισμός Α.Φ.Μ. , ούτε έχει διαχειριστεί ένα ευρώ . Η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων πέφτει στο κενό και μάλιστα με εκκωφαντικό θόρυβο. Τα περί αριστείας να τα διατυπώνουμε ζυγισμένα, άριστος ο κ. Κριμιζης άριστοι και οι άλλοι καθηγητές». Βέβαια λησμόνησε ο κ. υπουργός, ότι οι άριστοι καθηγητές δεν έχουν περάσει ούτε από το πεζοδρόμιο της NASA, σε αντίθεση με τον Κριμιζή, που προς τιμή τους έχει δοθεί το όνομα του σε αστερισμό.

Η Ασημακοπούλου

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου ανέφερε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν εμπιστεύεται ούτε τον κ. Παππά, ούτε τον κ. Μαγκλάρα για να διαχειριστούν τα κονδύλια του οργανισμού και ζήτησε να έρθουν στη Βουλή, τόσο o νυν πρόεδρος, όσο και ο κ. Κριμιζής για να συζητηθούν όλα τα θέματα και οι καταγγελίες.
Ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής δέχτηκε το αίτημα της κυρίας Ασημακοπούλου λέγοντας «αν θέλετε να πάμε στην επιτροπή να τα συζητήσουμε όλα και να έρθει και ο νυν και ο πρώην πρόεδρος και να συζητήσουμε ό,τι θέλετε. Ο νέος πρόεδρος δεν έχει κανένα ασυμβίβαστο και έχει υπηρετήσει την δορυφορική πολιτική της χώρας».

Ο Μανιάτης

Η συζήτηση φορτίστηκε και ακόμη περισσότερο όταν ο βουλευτής της ΔΗΣΥ, Γιάννης Μανιάτης ανέφερε ότι με αφορμή την παραίτηση Κριμιζή είναι ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη η κυβέρνηση να φύγει τώρα.
Με αφορμή αυτή τη φράση ο κ. Παππάς αναρωτήθηκε πως γίνεται το Κίνημα Αλλαγής πριν από ένα μήνα να ζητεί να γίνει συνταγματική αναθεώρηση και τώρα να ζητεί να γίνουν εκλογές. «Πριν έναν μήνα λέγατε ότι πρέπει να κάνουμε την συνταγματική αναθεώρηση τώρα λέτε ότι πρέπει να γίνουν εκλογές την επόμενη Κυριακή επειδή παραιτήθηκε ο Κριμιζής

Μανιάτης : «Στην πολιτική υπάρχουν τα μεγάλα θέματα και το μείζον, το μείζον θέμα είναι η πορεία της Ελλάδας και της οικονομίας μετά την 20ή Αυγούστου. Ο κ. Τσακαλώτος λέει ξεχάστε τα αυτά τα περί καθαρής εξόδου θα έχουμε τέσσερις επισκέψεις το χρόνο , η κυβέρνηση δεν έχει την στοιχειώδη ευθιξία να ενημερώσει το ελληνικό κοινοβούλιο ποιο είναι το πρόγραμμα μετά τις 20 Αυγούστου.
Λοιπόν δεν εμπιστευόμαστε μία κυβέρνηση που δεν εμπιστεύεται ούτε καν τους βουλευτές της για να τους ενημερώσει για το τι διαπραγματεύεται. Επειδή δεν εμπιστευόμαστε μια κυβέρνηση που δεν θέλει να πει τα στοιχειώδη στον ελληνικό λαό και συνεχίζει να επιμένει στα πλεονάσματα που εξοντώνουν την οικονομία γι’ αυτό ζητάμε εκλογές
».

Ο κ. Παππάς ανέφερε ότι η κυβέρνηση είναι η πιο ισχυρή κοινοβουλευτικά κυβέρνηση των τελευταίων ετών και ζήτησε από τον κ. Μανιάτη να αναρωτηθεί γιατί η κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ που είχε περισσότερους βουλευτές δεν άντεξε κοινοβουλευτικά.
«Εσείς και οι παρατάξεις σας πρέπει να αναρωτηθείτε γιατί έχει αντέξει αυτή η κυβέρνηση στη Βουλή. Γιατί η δική σας που είχε μεγαλύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν άντεξε; Γιατί δεν μπόρεσε να διαμορφώσει συνθήκες σταθεροποίησης και ανάπτυξης της οικονομίας . Εμείς καταφέραμε να το κάνουμε
«Είχατε συνέχεια ελλείμματα και έχετε τα μούτρα και μιλάτε ότι είναι λίγο η ανάπτυξη του 1,5% και 2%.
Θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα και τότε θα μπείτε κι εσείς σε μία διαδικασία ιδεολογικής και πολιτικής αυτοκάθαρσης. Εάν επιλέξετε να μείνετε προσκολλημένοι στην υπεράσπιση των πολιτικών σας πεπραγμένων τότε καλή τύχη
», πρόσθεσε ο κ. Παππάς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα