Χάρη σε δύο… γαλοπούλες θα δώσει ο Μπάιντεν

Ο πρώτος Αμερικανός Πρόεδρος που έδωσε επισήμως χάρη σε μια γαλοπούλα στον Λευκό Οίκο, ήταν ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος το 1989

Μια παράδοση δεκαετιών συνεχίζει ενόψει της εορτής των Ευχαριστιών ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, απονέμοντας… χάρη σε δύο γαλοπούλες από την Ιντιάνα.

Τα δύο «τυχερά» πτηνά είναι ο επονομαζόμενος Πίνατ Μπάτερ (μτφ: Ο Φυστικοβούτυρος) και η Τζέλι, που πρωταγωνιστούσαν σε σύντομο βίντεο που δημοσιοποίησε την Πέμπτη ο Λευκός Οίκος. Το σκηνοθετικό «κλου»; Ο δύο γαλοπούλες κάθονταν πάνω σε κρεβάτια ξενοδοχειακού στυλ, τα οποία ήταν στρωμένα με κατάλευκα σεντόνια και τα κεφαλάρια τους ήταν διακοσμημένα με θυρεό.

Ο πρώτος Αμερικανός Πρόεδρος που έδωσε επισήμως χάρη σε μια γαλοπούλα στον Λευκό Οίκο, ήταν ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος το 1989. Ακολούθησε ο Μπαράκ Ομπάμα, ενώ το 2020 ο Ντόναλντ Τραμπ μετά την ήττα του στις προεδρικές εκλογές έδωσε χάρη σε μία γαλοπούλα βάρους σχεδόν 20 κιλών με το όνομα «Κορν».

Πριν φτάσουμε στις προεδρικές απονομές χάριτος στα συμπαθή πουλιά, οι Αμερικανοί εκτροφείς ξεκίνησαν μία παράδοση το μακρινό 1947, στέλνοντας ως δώρο μία γαλοπούλα στον Πρόεδρο της χώρας. Πρώτος Πρόεδρος που έλαβε το… πεσκέσι ήταν ο Χάρι Τρούμαν με την εθιμοτυπία να κρατάει για αρκετά χρόνια, μέχρι να την καταργήσει ουσιαστικά ο Τζον Κένεντι, που το 1963 δεν αποδέχτηκε το «δώρο» του και το επέστεψε στο αγρόκτημα από το οποίο εστάλη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα