Χάρης Δούκας: Κατά της κοπής δέντρων στα Εξάρχεια

«Δεν είναι δυνατόν ένα περιβαλλοντικό και φιλολαϊκό έργο όπως το Μετρό να αποτελεί αντικείμενο οξυμένης αντιπαράθεσης», τονίζει ο νέος δήμαρχος Αθηναίων

Ο νέος δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ζητά να σταματήσουν οι κοπές δέντρων στην πλατεία των Εξαρχείων.

Με δήλωσή του, ζητά να «γίνει διαβούλευση ακόμα και τώρα, την ύστατη στιγμή» και καλεί την ανάδοχη εταιρεία για την ανάπτυξη του σταθμού Μετρό στα Εξάρχεια να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τις μεταφυτεύσεις των δέντρων και τη βιωσιμότητά τους.

«Κάθε δέντρο που κόβεται αφαιρεί ανάσες ζωής. Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από κάθε κατασκευή όσο σημαντική και αν είναι αυτή», τονίζει ο κ. Δούκας.

Αναλυτικά, η δήλωσή του

«Άλλο ένα τετελεσμένο της απερχόμενης δημοτικής αρχής.

Από το πρωί κόβονται δέντρα στην πλατεία Εξαρχείων. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Κανένα χαμένο δέντρο και διαβούλευση ακόμα και τώρα, την ύστατη στιγμή.

Δεν είναι δυνατόν ένα περιβαλλοντικό και φιλολαϊκό έργο όπως το Μετρό να αποτελεί αντικείμενο οξυμένης αντιπαράθεσης.

Καλούμε την ανάδοχη εταιρεία να σταματήσει αμέσως τις εργασίες κοπής και να παρουσιάσει το ολοκληρωμένο σχέδιο για τις μεταφυτεύσεις των δέντρων και τη βιωσιμότητά τους.

Κάθε δέντρο που κόβεται αφαιρεί ανάσες ζωής. Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από κάθε κατασκευή όσο σημαντική και αν είναι αυτή».

 

Ένταση στην πλατεία Εξαρχείων για την κοπή δέντρων

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας (6/11) επικράτησε ένταση στην πλατεία Εξαρχείων, την ώρα που μηχανήματα του υπουργείο Υποδομών βρίσκονται στο σημείο και κόβουν δέντρα, με αφορμή την εκ νέου έναρξη των έργων για το μετρό της περιοχής.

Οι κοπές δένδρων προκάλεσαν την οργή και την αντίδραση των κατοίκων, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο σημείο και διαμαρτυρήθηκαν. Παρούσες ήταν και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με αναρτήσεις των κατοίκων, στην πλατεία υπάρχουν περίπου 70 δέντρα πολλά εκ των οποίων βρίσκονται χρόνια στην περιοχή.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα