Χαρίτσης για Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ: «Ο δυτικός κόσμος περιφρονεί το Διεθνές Δίκαιο»

"Ο τερματισμός του φρικιαστικού πολέμου, η προστασία των αμάχων και η δικαίωση των Παλαιστίνιων για ανεξαρτησία αποτελεί στοιχειώδη πράξη ευθύνης της ανθρωπότητας"

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα αναφέρθηκε ο επικεφαλής της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, σχολιάζοντας πως «ο τερματισμός του φρικιαστικού πολέμου, η προστασία των αμάχων και η δικαίωση του αγώνα των Παλαιστίνιων για ελευθερία και ανεξαρτησία αποτελεί στοιχειώδη πράξη ευθύνης και αξιοπρέπειας ολόκληρης της ανθρωπότητας».

Αναλυτικά, η ανάρτηση:

Χθες βράδυ το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεδρίασε σχετικά με την έκδοση ψηφίσματος για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. Ο ΓΓ του ΟΗΕ προειδοποίησε ότι χωρίς την παύση των εχθροπραξιων δεν είναι δυνατή η παροχή βοήθειας στα εκατομμύρια των εγκλωβισμένων Παλαιστίνιων που, εν μέσω ανηλεών βομβαρδισμών από το Ισραήλ και ενώ μετρούν πλέον περισσότερους από 17.000 νεκρούς, αντιμετωπίζουν και μια πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση.

Οι ΗΠΑ επέλεξαν να ασκήσουν βέτο στο ψήφισμα του ΟΗΕ ενώ η Μ. Βρετανία απείχε. Ο δυτικός κόσμος περιφρονεί το Διεθνές Δίκαιο και αδιαφορεί για το ανείπωτο δράμα των αμάχων.

Ο τερματισμός του φρικιαστικού πολέμου, η προστασία των αμάχων και η δικαίωση του αγώνα των Παλαιστίνιων για ελευθερία και ανεξαρτησία αποτελεί στοιχειώδη πράξη ευθύνης και αξιοπρέπειας ολόκληρης της ανθρωπότητας.

charitsis

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα