Χρήσιμος ο Ιβάν (λόγω Πούτιν)…. Μεταγραφές τον Ιανουάριο γιοκ;

Toυ Χαρίλαου Τουμπιώτη

 

Πολύ σοβαρά μιλάμε τώρα. Για τον Ιβάν Σαββίδη θα σου μιλήσω. Ο Βαρβιτσιώτης αριβάρισε για τη Μόσχα και υπόγραψε με τους Ρώσους διάφορες συμφωνίες. Ενέργεια, φορολογική πολιτική, τουρισμός και άλλα. Κι εκείνες οι συμφωνίες κάπου 60, που είχε υπογράψει ο Αλέξης Τσίπρας με τον Πούτιν, τι απέγιναν; Δουλεύει καμία ή μόλις έφυγαν από την Ελλάδα οι Ρώσοι τις πέταξαν από το αεροπλάνο; Να μην ξεφύγω όμως.

Στις 8 του μήνα θα πάει στη Μόσχα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να δει τον Βλάντιμιρ Πούτιν και να βάλει τελικές τζίφρες. Τι θα πούνε, ρε, ο Βλαδίμηρος με τον Κυριάκο; Για μπάλα θα μιλήσουνε ή για θέατρο και τα μπαλέτα Μπολσόι; Για πολιτική θα μιλήσουνε. Και στην πολιτική, μάστορα, κάτι δίνεις, κάτι παίρνεις. Όχι μόνο λεφτά. Για όλα τα θέματα συζητάνε οι πολιτικοί και δεν λένε τίποτα προς τα έξω.

Και ρωτώ τώρα εγώ: Ο Ιβάν Σαββίδης θα παίξει μπάλα με τις νέες συμφωνίες του Μητσοτάκη με τον Πούτιν; Άνθρωπος του Βλαδίμηρου είναι ο Ιβάν, έχουν βγάλει και φωτογραφία μαζί πριν από καμιά τριανταριά χρόνια και τη μοστράρουν ακόμα στην google οι Σαββιδοτέχνες. Θα τον βάλει στο κόλπο με την ενέργεια και τον τουρισμό ο Μητσοτάκης;

Μπορεί να υπάρξει και καμιά μεσολάβηση για να σταματήσουν κάτι τρεχάματα που είχε ο Ιβάν με την Ε.Ε., όταν στον χαμό που είχε γίνει στη Μαριάπολη με το ντου των Ρώσων στην Ουκρανία, αυτός έσπασε το εμπάργκο και πουλούσε τσιγάρα και τρόφιμα. Η Ε.Ε. είχε επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία. Ο Σαββίδης, που λογίζεται ως Έλληνας, άρα Ευρωπαίος πολίτης, είχε σπάσει το εμπάργκο κι έκανε τις μπίζνες του. Γι’ αυτό και είχε να πατήσει κάνα-δυο χρόνια και παραπάνω στην Ελλάδα. Κι όταν ήρθε, λένε ότι κάποιοι τον περίμεναν για συνοδεία.

Κι ύστερα, σου γράφουνε οι Σαββιδοτέχνες ότι θέλουν να διώξουν τον Σαββίδη από την Ελλάδα. Και με τι αφορμή το έγραψαν αυτό, μάστορα; Που ο Ιβάν έδωσε 500 χιλιάρικα στον μπασκετικό ΠΑΟΚ. Να μην κάνουν όνειρα τα εφοπλιστικά κέντρα, σου λέει ότι μπορεί να διώξουν τον Σαββίδη από την Ελλάδα. Μάλιστα. Κανένας δεν θέλει να διώξει τον Ιβάν Σαββίδη από την Ελλάδα. Έτσι είναι.  Γιατί το γράφανε αυτό με εντολή του Σαββίδη; Διότι τα έκανε μαντάρα φέτος με το ποδόσφαιρο. Και βρήκανε αφήγημα τώρα, που λένε κι οι μορφωμένοι, ότι θέλουνε να τον φάνε από την Ελλάδα. Φοβερά πράγματα. Σύννεφο το παραμύθι κι η προπαγάνδα.

Σου λέει ο σύντροφος, είμαι στη γωνία, με δυο καπάκι ήττες στο πρωτάθλημα, είμαι τόσο πίσω από τον Μαρινάκη στη βαθμολογία, κάτι πρέπει να πω στον λαό του ΠΑΟΚ. Και λανσάρω το παραμύθι ότι, καλά, θέλουν να με διώξουν από την Ελλάδα. Και πλακώνουνε τα σχόλια από κάτω, ότι ο Ιβάν είναι ο ευεργέτης μας, ότι είναι η πιο σημαντική μορφή στην ιστορία του ΠΑΟΚ και άλλα τέτοια που τα γράφουνε οι ίδιοι. Ό,τι ντεμέκ, βρήκε ανταπόκριση η «είδηση» της παπάρας, ότι θέλουνε να τον ξεκάνουνε από την Ελλάδα τον Ιβάν. Και να ξεχαστεί το τεμάχιο του Μαντσίνι στο ντέρμπι, να ξεχαστούνε τα ντου των φανατικών της Θύρας 4 και η τιμωρία – “χάδι” τεσσάτων αγωνστικών στον ΠΑΟΚ. Να ξεχαστούν και οι ανεμβολίαστοι, βέβαια. Παραπάνω από μήνα θα κάνει ο ΠΑΟΚ για να ξαναδεί κόσμο στην κερκίδα μ’ αυτά που έγιναν στο ντέρμπι με τον Άρη, και ο Ιβάν βάζει να γράφουνε ότι θέλουν να τον διώξουν από την Ελλάδα. Φτηνά του στοίχισε η προπαγάνδα, μόλις μισό μιλιόνι στο μπάσκετ. Τα μισά απ’ ό,τι πληρώνει τον Ελ Καντουρί.

Ξέφυγα, όμως. Άλλο ήθελα να σου πω. Ο Ιβάν Σαββίδης κόντυνε πιο πολύ κι από τον Κούγια φέτος. Της πλάκας ιστορία στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα. Όπως το ακούς. Εκεί που ήτανε στα χάι του και κυκλοφορούσε με τη βασιλική χλαμύδα, ήρθε η φετινή χρονιά και τον συρρίκνωσε. Έτσι είναι. Άτιμο πράγμα είναι το ποδόσφαιρο. Ο ίδιος ο θεός να είσαι, άπαξ κι έμπλεξες με το χορτάρι, βρίσκεται από τα ψηλά στα χαμηλά. Έτσι ήταν ο Ιβάν Σαββίδης την εποχή του νταμπλ; Όχι βέβαια! Κόκκινα χαλιά τού στρώνανε, σαν κι αυτά στις Κάνες που κάνουνε τα σουαρέ για το σινεμά, για να πατάνε οι ηθοποιοί. Σταρ του Χόλιγουντ ήταν στη Θεσσαλονίκη ο Ιβάν.

Αυτά, τότε. Πέρυσι ο ΠΑΟΚ έχασε τον λογαριασμό πόσους βαθμούς τερμάτισε πίσω από τον Ολυμπιακό. Κι έρχεται το καλοκαίρι κι αντί να σπρώξει παρά στην αγορά, φέρνει τον Λουτσέσκου να φάει όλη τη λέζα του κόσμου με τους γεροντάρες. Νοέμβριος μήνας και ο οπαδός του ΠΑΟΚ ο κανονικός, που σκέφτεται δηλαδή και δεν καταπίνει ό,τι του σερβίρει το Σαββιδοτεχνείο, άρχισε να τον παίρνει στον μεζέ τον Ιβάν. Κι άπαξ και δεν βάλει χοντρό χρήμα τον Ιανουάριο, μπορεί να έχουμε τίποτα «πούλα» και στη Θεσσαλονίκη. Βουλινός και Χάρης Σαββίδης θα καταντήσει ο Ιβάν. Κι είναι κρίμα, δηλαδή, γιατί έχει προσφέρει στον ΠΑΟΚ, αυτή είναι η αλήθεια, μάστορα.150 εκατ. ευρώπουλα δεν είναι λίγα…

Κι όχι μόνο αυτό. Ο Ιβάν έχασε την κοινωνία και για έναν ακόμα λόγο. Για το ντου της Θύρας 4 σου λέω, που πιάσανε τους ανεμβολίαστους. Ο Ιβάν έχει μία δική του εταιρεία, τον ΠΑΟΚ, και αφήνει τα καθίκια να μπουκάρουνε στο γήπεδο και ανεμβολίαστοι. Και κατηγορεί την κυβέρνηση, ότι δεν έκανε ελέγχους, σου λέει. Ο ΠΑΟΚ δεν φέρει ουδεμία ευθύνη. Και ποιος έδωσε εισιτήρια στους ανεμβολίαστους; Ο Πλεύρης έκατσε σε κανένα γκισέ και τα έκοβε; Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ τους έδωσε. Άσε που άνοιξαν οι Θύρες και μπουκάρανε μέσα τσαμπουκά. Όπως το ακούς.

Σ’ το ξαναλέω, όμως. Άπαξ και μπλέξεις με το ποδόσφαιρο, είσαι βαρέλι δίχως πάτο. Και μην κοιτάς τον Μαρινάκη, τα φέρνει βόλτα με το Champions League και τα ρέστα. Θέλει κόπο να φτιάξεις ομάδες για να παίζεις στην Ευρώπη. Για να το πάρεις το χρήμα, πρώτα πρέπει να το δώσεις. Ο Ιβάν τι ακριβώς έφτιαξε; Μία ομάδα που πήρε το νταμπλ μ’ έναν Ολυμπιακό που είχε τον Μαρτίνς εκπαιδευόμενο και την ΑΕΚ άτυχη. Βγαίνει να παίξει στην Ευρώπη και γίνεται περίγελος ο Ιβάν. Δεν γίνονται από τη μια στιγμή στην άλλη αυτά, μάστορα. Ούτε Παναιτωλικός, ούτε Ξάνθη υπάρχουν στην Ευρώπη για να περνάει περίπατο ο ΠΑΟΚ με γκολ από 40 μέτρα.

Τέλος πάντων, ό,τι έγινε, έγινε. Το τώρα έχει σημασία, μάστορα. Τι θα κάνει ο ταβάριτς; Θα τα χώσει στις μεταγραφές; Αν δεν το κάνει τώρα, που θα μπει και στο κόλπο με την ελληνορωσική συμφωνία, πάει να πει ότι στέρεψε το πουγκί. Αυτό έχω να πω εγώ. Για τον ΠΑΟΚ στέρεψε, όχι για το δικό του. Έτσι είναι. Δεν παίρνονται πρωταθλήματα με τα post του μικρού Γιωργάκη στο instagram και λόγια του Λέοντα Τολστόι. Ούτε με τα ακαταλαβίστικα του Δούκα της Μενεμένης Λευτεράκη, ούτε με τον Κυριάκο Κυριάκο Φιγούρα που τρώει τρεις ώρες την ημέρα στο κομμωτήριο. Θέλει να ρίξεις χρήμα στην αγορά για να φέρεις παικταράδες και σε νεαρή ηλικία, όχι σαν τα παππούδια που παίζουνε τώρα.

Κι επειδή, να σ’ το πω κι αυτό, ο Ιβάν άρχισε να διαδίδει ότι η Ε.Ε. έβαλε περιορισμούς στη διακίνηση κεφαλαίων από τη Ρωσία, τώρα αλλάζουν τα πράματα με την επίσκεψη του Μητσοτάκη στη Μόσχα. Τώρα δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Τώρα θέλει – δεν θέλει ο Ιβάν, θα ρίξει χρήμα. Δεν τον παίρνει. Κι όχι μονάχα αυτό, μάστορα. Πρέπει ο Ιβάν να ξαναδεί το έργο με τη Θύρα 4. Να αλλάξει τη σχέση του μαζί της. Έτσι είπε ο Κόλκας. Δηλαδή; Να σταματήσει τα χαρτζιλικώνει; Τι θα πει ν’ αλλάξει η σχέση τους; Να βγάλει ο Ιβάν το δακτυλίδι των αρραβώνων;

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα