Χρήστος Σταϊκούρας: Δεν θα υπάρξει αύξηση 12% στα διόδια

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, τοποθετήθηκε επί του θέματος, σε εκδήλωση για το Ράλι Ακρόπολις 

Κατηγορηματικός για τις αυξήσεις στο 12% ήταν ο Υπουργός Μεταφορών. Ένα θέμα που «καίει» και απασχολεί καθημερινά εκατομμύρια οδηγούς στην Ελλάδα είναι αυτό των διοδίων.

Τις τελευταίες ημέρες έχει ξεσπάσει «πόλεμος» ανάμεσα στην Κυβέρνηση και τις εταιρείες που διαχειρίζονται τα εθνικά οδικά δίκτυα, καθώς ζητούν αυξήσεις που φτάνουν το 12%.

Στην εποχή που όλα τα αγαθά και προϊόντα αυξάνονται μία τέτοια κίνηση θα ήταν καταστροφική για πολλές ελληνικές οικογένειες. Παρ’ όλα αυτά, οι εταιρείες ζητούν τη συγκεκριμένη αύξηση νόμιμα καθώς αυτή καθορίζεται από τον πληθωρισμό. Όμως, επί τους πρακτέου υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από πολλές πλευρές ενώ τις επόμενες ώρες αναμένουμε να μάθουμε ποιες θα είναι οι αποφάσεις και πόσο θα χρειαστεί να βάλουμε το χέρι στην τσέπη πιο βαθειά.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας έδωσε το παρών σε μία εκδήλωση για το Ράλι Ακρόπολις και  ερωτήθηκε για το τι θα ισχύσει με το φλέγον θέμα των διοδίων.

Οι αυξήσεις δεν θα φτάσουν το 12%

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως το 12% δεν θα ισχύσει, όμως οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν σήμερα (01/09), οπότε και θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις Κυβερνητικών στελεχών με αντίστοιχα στελέχη εταιρειών που διαχειρίζονται τους δρόμους.

Ο Υπουργός δεν θέλησε να αποκαλύψει περισσότερα καθώς η τελική απόφαση θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες.

Το σίγουρο είναι πως ο οικογενειακός προϋπολογισμός θα επιβαρυνθεί γι’ ακόμα μία φορά και για κάτι που πληρώνουμε πολλά χρήματα συγκριτικά με άλλες χώρες της Ευρώπης.

Να σημειώσουμε πως οι αυξήσεις αφορούν τους οδικούς άξονες:

  • Ελευσίνα- Πάτρα (Ολυμπία Οδός),
  • Αντίρριο- Ιωάννινα (Ιόνια Οδός),
  • Μεταμόρφωση-Σκάρφεια Φθιώτιδας (Νέα Οδός),
  • Ξυνιάδα- Τρίκαλα (Ε65),
  • Σκάρφεια- Ράχες Φθιώτιδας (Ε65),
  • Ράχες-Κλειδί Ημαθίας (Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου),
  • Ηγουμενίτσα-Κήποι Έβρου (Εγνατία Οδός) και
  • Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα (Αυτοκινητόδρομος Μορέας).

Πηγή: newsauto.gr

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα