Χρυσόγονος: «Η Τουρκία δεν έχει διάθεση να ενταχθεί στην Ε.Ε.»

Την τουρκική επιθετικότητα έναντι της Ελλάδας, καυτηρίασε ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος, με αφορμή την «αρπαγή» και «ομηρία», όπως είπε χαρακτηριστικά, των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Στην ομιλία του στην ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου, για το θέμα κράτησης των Ελλήνων στρατιωτικών ο κ. Χρυσόγονος ζήτησε την επιβολή κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε βάρος της Τουρκίας. Όπως ανέφερε, η «αρπαγή» την 1η Μαρτίου δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τουρκική δύναμη στα σύνορα του Έβρου και η συνεχιζόμενη έκτοτε «ομηρία» τους, δεν αποτελούν ένα τυχαίο περιστατικό. «Πρόκειται για μια ακόμη απόδειξη της ολοένα αυξανόμενης επιθετικότητας της Τουρκίας απέναντι σε κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος», υπογράμμισε. Παράλληλα, ο κ. Χρυσόγονος ζήτησε από την Ε.Ε. να αντιδράσει στις τουρκικές προκλήσεις και να αποδείξει την αλληλεγγύη της προς τα «απειλούμενα» μέλη της. Εφόσον το καθεστώς Ερντογάν δεν καταλαβαίνει τη γλώσσα της διπλωματίας, τόνισε, απομένει η γλώσσα των κυρώσεων.

«Δεν μπορεί να συνεχίζεται επ’ άπειρο η καταβολή ογκώδους προενταξιακής χρηματοδότησης από την Ένωση, σε ένα κράτος που δεν ανταποκρίνεται ούτε στοιχειωδώς στις υποχρεώσεις του ως υποψήφιου για ένταξη. Και είναι φανερό πως η Τουρκία ούτε ανταποκρίνεται, ούτε έχει διάθεση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις αυτές», κατέληξε στην ομιλία του ο Έλληνας ευρωβουλευτής.

Διαβάστε επίσης