«Δεν θα υποκύψουμε σε κανέναν εκβιασμό»

Δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση, αλλά και το ΚΚΕ, ασκεί με συνέντευξη του στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» ο Δημήτρης Στρατούλης. Ιδιαίτερα για το Κομμουνιστικό Κόμμα, αναφέρει πως η τακτική των ίσων αποστάσεων που κράτα η ηγεσία του -απέναντι στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ- είναι αναντίστοιχη με την ιστορική διαδρομή του.

Την ίδια ώρα, τονίζει πως «οι κινήσεις που θα κάνει ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι οι κινήσεις μίας κυβέρνησης ανεξάρτητης και κυρίαρχης χώρας, που θέλει να εφαρμόσει το πρόγραμμά της και τις προεκλογικές δεσμεύσεις της στηριγμένη στο λαό και στις διεθνείς συμμαχίες και στηρίγματά της». Αναφερόμενος στο ζήτημα των μετεκλογικών συνεργασιών, ο κ. Στρατούλης σημειώνει «στόχος μας είναι να συνεργαστούμε πρωτίστως με δυνάμεις της Αριστεράς και της ριζοσπαστικής οικολογίας, αλλά και με συνεπείς αντιμνημονιακές δυνάμεις».

«Εμείς το πρόγραμμά μας θα το πάμε μέχρι τέλους και είμαστε αποφασισμένοι να μην υποκύψουμε σε κανέναν εκβιασμό του εγχώριου και ευρωπαϊκού πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου. Αυτή είναι η δέσμευσή μας και θα εξασφαλίσουμε όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις (ενεργοποίηση του λαού, διεθνείς συμμαχίες, διαχειριστικός έλεγχος του δημοσίου χρέους, διεκδίκηση γερμανικών αποζημιώσεων και κατοχικού δανείου κ.λπ.), προκειμένου αυτή η στρατηγική μας να είναι νικηφόρα», τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Εξηγώντας το «όχι» στις ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, επισημαίνει ότι «επιδιώκουμε να επιτευχθεί με πολιτικούς όρους, δηλαδή γιατί αυτό θα σημαίνει ανατροπή της μνημονιακής κυβέρνησης και των Μνημονίων, και όχι με όρους οποιωνδήποτε πολιτικών ανταλλαγμάτων.

Θεωρούμε ότι η δυναμική που θα έχει αποκτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ εκείνη την περίοδο, η ανάπτυξη των κοινωνικών αγώνων και η λαϊκή πίεση, που θα συνεπάγονται, θα συμβάλουν ουσιαστικά στη μη συγκέντρωση 180 βουλευτικών ψήφων στην πρόταση της κυβέρνησης για την προεδρική εκλογή».

Διαβάστε επίσης