Δένδιας: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να εξελιχθούν»

«Έχουμε τρεις πολέμους γύρω μας και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο»

Σε συνέντευξη του, ο Νίκος Δένδιας αναφέρθηκε στις απειλές που αντιμετωπίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις. Ο υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι «Οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να εξελιχθούν, γιατί αντιμετωπίζουν μεγάλες και υπαρκτές απειλές.Έχουμε τρεις πολέμους γύρω μας και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο»

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 και τον Άρη Πορτοσάλτε, ο Νίκος Δένδιας μίλησε και για την στρατιωτική θητεία λέγοντας πως το πρότυπο που επιλέχθηκε είναι αυτό της Φινλανδίας και ότι γι’ αυτόν τον λόγο θα ταξιδέψει τον επόμενο μήνα στο Ελσίνκι.

Επίσης, έκανε λόγο για μικρή στρατιωτική θητεία της τάξεως των μηνών, με σκληρή εκπαίδευση, εκμάθηση των οπλικών συστημάτων και των νέων τεχνολογιών και επανεκπαίδευση κατά διαστήματα.

Τι ανέφερε για Ερυθρά Θάλασσα και κλιματική αλλαγή

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ερυθρά Θάλασσα, ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι δεν μπορούμε να είμαστε η μεγαλύτερη δυναμη στο εμπορικό ναυτικό στον πλανήτη, μία χώρα που διεκδικεί σημαίνοντα λόγο στην εξέλιξη του δικαίου της θάλασσας και οποτεδήποτε υπάρχει κρίση, να παρακολουθούμε τους άλλους και να μην αρθρώνουμε λόγο.

Σχετικά με την κλιματική αλλαγή, προανήγγειλε τη δημιουργία ειδικών μονάδων μεικτής χρήσης που σε περιπτώσεις όπως της Θεσσαλίας, θα μπορούν να συνεισφέρουν στην προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών.

Τι ανέφερε για το ναυτικό

Για τους εξοπλισμούς στο Ναυτικό, ο υπουργός διευκρίνισε ότι δεν έγινε καμία αναστολή στα συμβόλαια ή στα συστήματα για τα οποία έχουν γίνει ήδη παραγγελίες. «Θα υπάρχει μία προτεραιοποίηση σε παραγωγές και συμπαραγωγές, δεν θέλουμε αγορές από το ράφι» ανέφερε.

Επισήμανε ωστόσο ότι «το τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα, θα μπει σε μία στενή αξιολογική χρήση.  Αυτό γιατί το εισόδημα του Έλληνα φορολογούμενου να έχει την καλύτερη απόδοση επί του πεδίου».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα