Διαδήλωση το ΚΚΕ στο Σύνταγμα κατά του πολέμου στην Συρία

Διαδηλώσεις, πικετοφορίες και μαζικές εξορμήσεις ξεκινά από σήμερα το απόγευμα στις 18.30 το ΚΚΕ «ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Για να μη χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστών στη σχεδιαζόμενη επέμβαση στη Συρία».

Μάλιστα στην σημερινή διαδήλωση στα Προπύλαια  παραβρέθηκε και ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος δήλωσε:«Δυστυχώς αυξάνουν οι κίνδυνοι ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου. Η ελληνική κυβέρνηση επωμίζεται τεράστιες ευθύνες απέναντι στο λαό μας. Πρέπει εδώ και τώρα να αποδεσμευτεί από τους ιμπεριαλιστικούς αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς στην περιοχή, τη χρησιμοποίηση των στρατιωτικών τους βάσεων από ελληνικό έδαφος, που εκτός των άλλων αποτελούν και στόχο επιθέσεων».

Στο μεταξύ διήμερο εκδηλώσεων, αφιερωμένο στους 200 κομμουνιστές που εκτελέστηκαν την 1η Μάη 1944, διοργανώνει το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Απριλίου η Κομματική Οργάνωση Αττικής (ΚΟΑ) του ΚΚΕ.

Το Σάββατο, 28 Απριλίου στις 19:00, θα διεξαχθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Καισαριανής οι εξής θεματικές συζητήσεις:

– Η ανάπτυξη του εργατικού κινήματος στον Μεσοπόλεμο. Η συμβολή του ΚΚΕ. (Εισηγητής θα είναι ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ).

– Η γνώση και η μόρφωση βασικό συστατικό της κομμουνιστικής πρωτοπορίας. Το παράδειγμα της Ακροναυπλίας. (Εισηγήτρια θα είναι η Κυριακή Καμαρινού, στέλεχος του ΚΚΕ).

Την Κυριακή, 29 Απριλίου στις 19:00, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου, στην οποία θα τραγουδήσουν η Ρίτα Αντωνοπούλου, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Μίλτος Πασχαλίδης και ο Λάκης Χαλκιάς. Επίσης, θα συμμετάσχουν ο Γιώργος Ζερβάκης και η Δάφνη Ζουρνατζή.

 

Διαβάστε επίσης