Δίκη Αναγνωστόπουλου: Δεν έγινε δεκτή η παραίτηση από την έφεση

Κατά του αιτήματος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου είχε τοποθετηθεί η εισαγγελέας της έδρας

Ανατροπή στην υπόθεση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, ο οποίος προ ημερών είχε δηλώσει πως παραιτείται της δίκης του στο Εφετείο.

Σήμερα, Τετάρτη, πράγματι εμφανίστηκε στο ακροατήριο η συνήγορός του και δήλωσε ότι ο 34χρονος πιλότος παραιτείται από τη δίκη και η ίδια μαζί με τον Αλέξανδρο Παπαϊωαννίδη, τον έτερο συνήγορο, από την υπεράσπισή του.

Πλην όμως ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε τη πρόοδο της διαδικασίας αναφέροντας πως δεν είναι εφικτή σε αυτό το στάδιο η παραίτηση. Όπως είπε ο εισαγγελέας η δήλωση παραίτησης θα έπρεπε να γίνει πριν από την έναρξη της εκδίκασης στο Εφετείο. Ακόμη, ο εισαγγελέας ζήτησε να διοριστούν αυτεπαγγέλτως από το δικαστήριο νέοι συνήγοροι του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, ο οποίος δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς.

Εν τέλει το δικαστήριο με απόφασή του αποφάνθηκε ότι η παραίτηση δεν μπορεί να υπάρξει σε αυτό το στάδιο της δίκης. Έτσι, η έδρα απέρριψε το αίτημα του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και διέταξε τη πρόοδο της δίκης. Το δικαστήριο ακόμη αποφασίσε να διορίσει αυτεπαγγέλτως δυο νέους δικηγόρους για το Μπάμπη Αναγνωστόπουλου. Μάλιστα, ο εισαγγελέας ανέφερε πως αν υπάρξουν δυο αρνήσεις από τους αυτεπαγγέλτους διοριζόμενους δικηγόρους τότε η δίκη του 34χρονου πιλότου μπορεί να συνεχιστεί χωρίς συνηγόρους.

Το δικαστήριο αυτή την ώρα διασκέπτεται για να ορίσει νέους συνηγόρους.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο καταδικασμένος σε ισόβια και σε 11,5 έτη κάθειρξη πιλότος σε ανακοίνωση που εξέδωσε δια του κ. Παπαϊωαννίδη ανέφερε τα εξής: «Ο εντολέας μου, Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος, αποφάσισε για εξαιρετικά σοβαρούς λόγους που δεν είναι ανακοινώσιμοι να παραιτηθεί από κάθε ένδικο μέσο και συγκεκριμένα της εφέσεως που άσκησε κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών. Ως συνήγορος του, με την από 06-06-2023 εξουσιοδότηση του, νομίμως θεωρημένη από το κατάστημα κράτησης Μαλανδρίνου, όπου και εκτίει την ποινή του με εξουσιοδοτεί όπως προβώ σήμερα σε όλες εκείνες τις διαδικασίες προς την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών και ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών προκειμένου να μην συνεχιστεί η δίκη του σε δεύτερο βαθμό. Επιπλέον διευκρινίζεται για το θέμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων ότι λόγω των ανωτέρω εξελίξεων και καθότι βρίσκεται σε πολύ δυσχερή ψυχολογική κατάσταση δεν δύναται να ολοκληρώσει τη συμμετοχή του σε αυτές και ως εκ τούτου δεν θα επιχειρήσει την εισαγωγή του σε σχολές της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα