Έκτακτη ενημέρωση από τον Χρήστο Στυλιανίδη για την πυρκαγιά στην Πεντέλη

Στις 18:30 θα τοποθετηθεί ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Έκτακτη ενημέρωση για την πυρκαγιά που έκαψε χθες, Τρίτη, την Πεντέλη θα πραγματοποιήσει στις 18:30 ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

Η φωτιά σε 10 λεπτά διένυσε 6 χιλιόμετρα

«Η φωτιά στην Πεντέλη βαίνει σε πολύ καλή εικόνα, αλλά κρατάμε επιφύλαξη, γιατί χθες είχαμε πολύ ισχυρές ριπές ανέμων» τόνισε στον ΣΚΑI, τόνισε νωρίτερα ο εκπρόσωπος του πυροσβεστικού σώματος, Γιάννης Αρτοποιός, αναφέροντας μάλιστα ότι τα ξημερώματα η φωτιά μέσα σε 10 λεπτά διένυσε 6 χιλιόμετρα, φθάνοντας έξω από το Νοσοκομείο Παίδων στην Πεντέλη.

«Προσπαθούμε να οριοθετήσουμε την πυρκαγιά, βήμα – βήμα να αντιμετωπίσουμε όλες τις εστίες» σημείωσε ο εκπρόσωπος του πυροσβεστικού σώματος.

Ο πληθυσμός που έφυγε χάρη στην οργανωμένη απομάκρυνση είναι γύρω στις 85.000 με 90.000 δήλωσε μάλιστα.

Ο χειρότερος εχθρός μας ήταν ο άνεμος

«Ο χειρότερος εχθρός μας ήταν η ταχύτητα του ανέμου. Όλοι απόρησαν με το γύρισμα του ανέμου (χθες) ταξίδευε με ιλιγγιώδη ταχύτητα η πυρκαγιά, και σπεύσαμε να ενεργοποιήσουμε το 112» είπε.

«Η ταχύτητα των ανέμων χθες το βράδυ έφθανε μέχρι και τα 11 μποφόρ, χαρακτηριστικά να αναφέρω ότι τα ξημερώματα, 4.50 το πρωί, η ταχύτητα του ανέμου άγγιξε τα 113 χιλιόμετρα την ώρα, ισοδυναμεί με 11 μποφόρ, έξω από το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, κι αυτό είναι ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατούσε. Ήταν μια πολύ δύσκολη επιχείρηση».

«Ενώ είχαμε διαφορετική εικόνα για το πώς κινείται η πυρκαγιά, έγινε ένας μεγάλος στροβιλισμός, ένα γύρισμα του ανέμου. Είχαμε επικεντρώσει τις προσπάθειές μας στο Ντράφι, την Ανθούσα, τη Διώνη και η πυρκαγιά έκανε απότομο γύρισμα προς το νοσοκομείο, περιμέναμε να φτάσει η πυρκαγιά σε 45 λεπτά – 1 ώρα, έφθασε σε 10 λεπτά με ένα τέταρτο στην πόρτα του Παίδων Πεντέλης, απόσταση 6 – 7 χιλιόμετρα από τη Διώνη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αρτοποιός.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα