ΕΚΘΕΣΗ: «The Hi-tech inventions of the Ancient Greeks»

Η έκθεση του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά περιοδεύει στην Ασία προσελκύοντας εκατομμύρια επισκέπτες

Από τις 16 Μαΐου έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2018, η έκθεση φιλοξενείται στο Εθνικό Μουσείο Επιστημών, στην πρωτεύουσα Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης. Στα εγκαίνια της Έκθεσης παρευρέθησαν o πρόεδρος του Ελληνο-ταϊλανδικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, John Φωτιάδης, ο πρόξενος της ελληνικής πρεσβείας στην Μπανγκόκ, Δημοσθένης Κοράλλης, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Μουσείου Επιστημών της Ταϊλάνδης, Rawin Rawinwongse και Suwarong Wongsiri αντίστοιχα.

Ο John Φωτιάδης, πρόεδρος του Ελληνο-ταϊλανδικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, ο Δημοσθένης Κοράλλης, πρόξενος της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ταϊλάνδη, και ο πρόεδρος του Εθνικού Μουσείου Επιστημών Ταϊλάνδης Rawin Rawinwongse, με μαθητές-επισκέπτες της έκθεσης

Χωρισμένη σε ενότητες, όπως ρομποτική, υπολογιστική (computing), ατμοκίνηση, αεριοπροώθηση, αυτοκίνηση, αυτόματη πλοήγηση, αυτοματισμοί, προγραμματισμός, τηλεπικοινωνίες, κρυπτογράφηση, γεωδαισία, χαρτογράφηση, αστρονομία, μετρητικά όργανα, αυτόματα, αξιοποίηση υδραυλικής και αιολικής ενέργειας, εφαρμογές ιμαντοκίνησης, οδοντοκίνησης και αλυσοκίνησης, η έκθεση αναδεικνύει το γεγονός ότι πλείστες σύγχρονες τεχνολογικές κατακτήσεις έχουν τις ρίζες τους στον αρχαιοελληνικό πολιτισμό.

Από τα εντυπωσιακά εκθέματα: ανυψωτική μηχανή με βαρούλκα ανύψωσης ιστού και φορτίου

Οι επισκέπτες της έρχονται σε άμεση επαφή με τα εκθέματα, έχουν τη δυνατότητα να τα θέσουν σε λειτουργία και τα βλέπουν να «ζωντανεύουν» μπροστά στα μάτια τους χάρη στην ευφυή ανακατασκευή τους από το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά.

Επίδειξη του αυτόματου σπονδείου με κερματοδέκτη

Η επιτυχία της έκθεσης «The Hi-tech inventions of the Ancient Greeks» πιστοποιείται από το γεγονός ότι, μετά την Ταϊλάνδη, θα φιλοξενηθεί στο Science Center της Σιγκαπούρης, από τις 19 Οκτωβρίου 2018 έως τις 17 Μαρτίου 2019.

Ταϊλανδές μαθήτριες μπροστά στα τεχνολογικά επιτεύγματα των αρχαίων Ελλήνων

Το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά (Πινδάρου 6, Κολωνάκι) είναι μη κερδοσκοπικός φορέας, τα έσοδα του οποίου διατίθενται για τις μουσειακές και εκπαιδευτικές δραστηριότητές του. Αποτελεί δημιούργημα του Κώστα Κοτσανά, μηχανολόγου-μηχανικού, μελετητή της αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας, και φιλοδοξεί να φωτίσει μια σημαντική πτυχή του αρχαίου ελληνικού πνεύματος –την τεχνολογική– που είναι λιγότερο γνωστή σε σύγκριση με άλλους τομείς του ελληνικού πολιτισμού. Μαζί με το ομώνυμο μουσείο στο Κατάκολο της Ηλείας και το Μουσείο Αρχιμήδη στην Αρχαία Ολυμπία, αποτελούν ένα αλληλοσυμπληρούμενο πανόραμα (www.kotsanas.com) του μοναδικού τεχνολογικού θαύματος της αρχαιότητας.

Το Εθνικό Μουσείο Επιστημών της Ταϊλάνδης
Διαβάστε επίσης