Εμφύλιος στην Μπρέσια λόγω Μπαλοτέλι

Στην π΄ροσφατη αναμέτρηση της Ελλάς Βερόνα με την Μπρέσια, ένα μέρος των οργανωμένων οπαδών των γηπεδούχων θέλησε να θίξει τον Μπαλοτέλι μιμούμενο ήχους μαϊμούδων. Ο Ιταλός επιθετικός αντέδρασε πετώντας την μπάλα στην εξέδρα και απειλησε με την αποχώρηση του από το γήπεδο.

Το περιστατικό πήρε τεράστια έκταση και η Βερόνα, παρότι ο Δήμαρχος της πόλης ανέφερε πως βρισκόταν στο γήπεδο αλλά δεν άκουσε κάτι, τιμώρησε μέχρι το 2030 τον επικεφαλής των οργανωμένων που τόνισε ότι εκείνος και οι όμοιοί του δεν θα δεχθούν ποτέ ως Ιταλό τον Μπαλοτέλι.

Η υπόθεση, ωστόσο πήρε μία αναπάντεχη τροπή, καθώς οι οπαδοί της Μπρέσια στην οποία αγωνίζεται ο Μπαλοτέλι, στράφηκαν εναντίον του. Συγκεκριμένα τον κατηγορούν για υπερβολική ευαισθησία και υπερασπίζονται τον επικεφαλής των αντίπαλων οπαδών.

Αναλυτικά το μήνυμα τους

«Αν δεν ήταν ψυχολογικά έτοιμος να παίξει σε ένα τέτοιο παιχνίδι που ο προπονητής μας έπαιζε τη θέση του, ας το έλεγε για να παίξει κάποιος… λιγότερο ευαίσθητος από εκείνον!

Η τιμωρία που επιβλήθηκε στον επικεφαλής των οργανωμένων της Βερόνα φανερώνει την γενικότερη διάθεση να θεωρηθεί εγκληματικός και να καταστραφεί ο πυρήνας των ultras στο ποδόσφαιρο».

Διαβάστε επίσης