Έπεσε η ποινή του ισόβιου αποκλεισμού του Αχιλλέα Μπέου από την ΕΠΟ

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έκανε δεκτή την αίτηση ανάκλησης της ποινής του ισόβιου αποκλεισμού του Αχιλλέα Μπέου από το ποδόσφαιρο με την κατηγορία της χειραγώγησης αγώνων.

Αυτή ήταν η τρίτη αίτηση του Αχιλλέα Μπέου να μειώσει την ποινή που του είχε αρχικά επιβληθεί και προέβλεπε ότι δεν είχε δικαίωμα να ασχοληθεί ξανά με το ποδόσφαιρο.

Οι δύο προηγούμενες αιτήσεις του (το 2012 και το 2014) είχαν απορριφθεί.

Η ποινή στον Μπέο είχε επιβληθεί  το καλοκαίρι του 2011 όταν η ομάδα του, ο Ολυμπιακός Βόλου, τιμωρήθηκε  με αφαίρεση 10 βαθμών για την χειραγώγηση του αγώνα Ηλιούπολη – Ολυμπιακός Βόλου.

Ουσιαστικά, δηλαδή ο ισόβιος αποκλεισμός μετατράπηκε σε …7ετή αποκλεισμό.

Αναλυτικά η απόφαση:

Η Επιτροπή Εφέσεων, αφού εξέτασε την από 24-7-2018 αίτηση ανακλήσεως κατ΄άρθρο 40 του Δικον. Κανονισμού Λειτουργίας Δικαστικών Οργάνων που υπέβαλε ο κ. Αχιλλέας Μπέος, μετά την έκδοση της με αριθμ. 58/2018 μη οριστικής αποφ. του Δικαστηρίου τούτου, με την οποία διετάχθη η επανάληψη συζήτησης της υπόθεσης προς συμπλήρωση των αποδείξεων, αποφάσισε τα εξής. – Δικάζει με παρόντα τον αιτούντα, Αχιλλέα Μπέο του Νικολάου, την από 24-7-2018 αίτηση.

-Ανακαλεί εν μέρει την υπ’ αριθμ. 57/2018 μη οριστική απόφαση του Δικαστηρίου τούτου κατά τη διάταξη με την οποία επαναλήφθηκε η συζήτηση της υπόθεσης προς συμπλήρωση των αποδείξεων και με μάρτυρες.

– Δέχεται την αίτηση.

-Ακυρώνει: α) την υπ’ αριθμ. 204/2011 οριστική απόφαση της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής SUPER LEAGUE Ελλάδα και β) την υπ’ αριθμ. 179/2011 οριστική απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της Ε.Π.Ο. ως προς τις καταδικαστικές για τον αιτούντα διατάξεις τους.

-Απαλλάσσει τον αιτούντα από κάθε πειθαρχική κατηγορία που του αποδόθηκε με την από 12-7-2011 κατά τα αναφερθέντα στο σκεπτικό πειθαρχική δίωξη που άσκησε σε βάρος του ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας της Ε.Π.Ο.

Το άρθρο 40 στον Δικονομικό Κώδικα της ΕΠΟ τον Ιούνιο 2018, φέρει το τιτλο «Ανάκληση ή μεταρρύθμιση αποφάσεως» και μεταξύ άλλων αναφέρει:

«1. Σε περίπτωση επιβολής πειθαρχικών ποινών, πλην της χρηματικής, για παράβαση των κανονισμών της ΕΠΟ, κατά φυσικού προσώπου που στοιχειοθετεί και αυτοτελή παράβαση του Π.Κ. ή ειδικών ποινικών νόμων, εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 525 ΚΠΔ ή/και σε συνδυασμό με το άρθρο 696 παρ. 3 του Κ.Πολ.Δ., περί επανάληψης της
διαδικασίας ή/και ανάκλησης ή μεταρρύθμισης αποφάσεως, εφόσον συντρέχει μία από τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
α. Όταν, μετά την έκδοση της τελεσίδικης πειθαρχικής απόφασης, αποκαλύφθηκαν νέα κρίσιμα στοιχεία ή έγγραφα ή γεγονότα ή αποδείξεις, τα οποία καθιστούν φανερό ότι αυτός που καταδικάστηκε ήταν αθώος ή δικάστηκε για βαρύτερο αδίκημα.

β. Όταν, μετά την τελεσίδικη πειθαρχική καταδίκη έχει εκδοθεί (οριστικό ή αμετάκλητο) απαλλακτικό βούλευμα ή (οριστική ή αμετάκλητη) απαλλακτική δικαστική απόφαση ή η ασκηθείσα ποινική δίωξη μετατράπηκε από κακούργημα σε πλημμέλημα, ή σε συνέχεια τέτοιας δίωξης έχουν εκδοθεί παραπεμπτικά βουλεύματα ή οριστικές καταδικαστικές αποφάσεις για πλημμελήματα. …»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα