Επίθεση μέχρις εσχάτων του ΚΚΕ στον ΣΥΡΙΖΑ

«Ελάτε μαζί μας. Έστω κι αν έχετε τις επιμέρους διαφωνίες σας, τους ξεχωριστούς προβληματισμούς σας. Έχουμε μια μεγάλη ζεστή αγκαλιά για όλους και όλες». Αυτή η φράση του Δημήτρη Κουτσούμπα στις δύο τελευταίες προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΚΚΕ, τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη και την Τετάρτη στην Αθήνα, δείχνουν και τη στρατηγική που θα ακολουθήσει το κόμμα ακόμη και την ημέρα των εκλογών.

Του Μιχάλη Κωτσάκου

Όλοι γνωρίζουν ότι το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που είναι άρτια οργανωμένο στις εκλογές και τα στελέχη του συντεταγμένα είναι παρόντα σε όλα τα εκλογικά κέντρα. Κι εκεί ακριβώς έξω από τις αίθουσες το ΚΚΕ θα προσπαθήσει να πείσει τους ψηφοφόρους να το προτιμήσουν όταν μπουν μέσα στο παραβάν.

Εξάλλου, αυτή η τακτική, της πόρτας-πόρτας και της πειθούς ακριβώς έξω από τα εκλογικά κέντρα, το ΚΚΕ όχι μόνο την κάνει χρόνια, αλλά έχει και τον τρόπο του να αποκομίζει κέρδη. Εξάλλου, με βάση τις δημοσκοπήσεις είναι και η τελευταία του ευκαιρία να ξεκολλήσει από το 5%, καθώς τουλάχιστον δημοσκοπικά δεν φαίνεται να του βγαίνει η διεύρυνση. Και μιλάμε για γενναία διεύρυνση, καθώς δεν υποδέχθηκε μόνο πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και μικρομεσαίους ΠΑΣΟΚους, οι οποίοι μάλιστα έχουν συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια όλης της χώρας.

Όμως στον Περισσό βλέπουν ότι δεν έχουν τα αποτελέσματα που προσδοκούσαν. Τουλάχιστον, στις ευρωεκλογές αυτό έγινε. Όμως παρά το γεγονός ότι η πόλωση τώρα στις εθνικές εκλογές είναι μεγαλύτερη, στον Περισσό εκτιμούν ότι θα έχουν καλύτερα αποτελέσματα. Αφενός μεν θεωρούν ότι την τελευταία στιγμή τουλάχιστον ένα ποσοστό γύρω στο δύο τοις εκατό που ήταν κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, βλέποντας ότι «δεν γυρίζει το ματσάκι», παρά τα όσα λέει ο κ. Τσίπρας, θα στραφούν προς το ΚΚΕ, επειδή όλοι οι άλλοι είναι δοκιμασμένοι. Γι’ αυτό και ο κ. Κουτσούμπας, αλλά και τα υπόλοιπα προβεβλημένα στελέχη του ΚΚΕ τονίζουν με έμφαση: «Στις 7 του Ιούλη έχετε να επιλέξετε, ανάμεσα σε τέσσερις μνημονιακούς και δύο φασίστες-ακροδεξιούς και στο ΚΚΕ. Αυτή είναι η ουσία. Γι’ αυτό σας λέμε με όλη τη δύναμη της φωνής και της καρδιάς μας. Τώρα μόνο ΚΚΕ».

 

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Την Κυριακή σε όλα τα εκλογικά κέντρα, όπου θα υπάρχουν αντιπρόσωποι του ΚΚΕ, αυτό που θα λένε θα είναι ότι «οι εκλογές έχουν κριθεί, η Ν.Δ. είναι η νικήτρια με άνεση και αυτοδυναμία, ενώ η διαφορά είναι πολύ μεγάλη. Γι’ αυτό η επιλογή στον ΣΥΡΙΖΑ θα πάει στράφι. Τώρα να βάλουμε ένα φρένο, να εμποδίσουμε τα χειρότερα. Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η ψήφος που μετράει για τον λαό».

Στο ΚΚΕ έχουν αποφασίσει ακόμη και την τελευταία ώρα να μην αφήσουν σε χλωρό κλαρί τον ΣΥΡΙΖΑ. Και οι εκπρόσωποι του κόμματος θα ακολουθήσουν πιστά τα όσα είπε σε πρόσφατη ραδιοφωνική του συνέντευξη ο κ. Κουτσούμπας, ότι «ισχύει ως έναν βαθμό το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συκοφάντησε οτιδήποτε αριστερό και διέσυρε αριστερές αξίες και ιδανικά με φυσικό επόμενο να σπείρει την απογοήτευση».

Κι όπως επισημαίνουν από τον Περισσό, δεν τους κάνει καμία εντύπωση ότι στις κάλπες ο κόσμος θα πει ότι δεν αντέχει άλλη κοροϊδία, άλλη πολιτική εξαπάτησης και κυρίως ότι δεν αντέχει άλλα τόσο βαριά μέτρα. Η χειρότερη ζημιά που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά το ΚΚΕ, είναι ότι έστρεψε τον κόσμο προς τη Ν.Δ., ακολουθώντας δεξιές πολιτικές, κι έτσι αυτοί που κατηγορούσε εμφανίζονται σήμερα δικαιωμένοι για τις πολιτικές τους.

Και φυσικά τα στελέχη του ΚΚΕ, αλλά και ο ίδιος ο γενικός γραμματέας της ΚΕ, επισημαίνουν σε όλους τους τόνους πως «εμείς λέμε στον κόσμο που έχει κουράσει και αποστρατεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι υπάρχει το ΚΚΕ, όχι μόνο γιατί προειδοποιούσε πού θα καταλήξει ο Τσίπρας και το κόμμα του, αλλά κυρίως γιατί όλα αυτά τα χρόνια στάθηκε φωτεινός σηματοδότης και στους αγώνες του και στην πίεση και για να υπάρχουν μέτρα ανακούφισης και για να αποκαλύπτει το τι αντιδραστικά εις βάρος του λαού και της χώρας σκέφτεται και προωθεί η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα εν ονόματι της Αριστεράς».

 

Η επόμενη ημέρα

Μπορεί το ΚΚΕ να μην κινδυνολογεί σε μεγάλο βαθμό, όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την προεκλογική περίοδο, αλλά κ. Κουτσούμπας πολλάκις έχει αναφερθεί στο ότι «ο λαός θα έχει να αντιμετωπίσει τους μειωμένους μισθούς και τις συντάξεις, τους απογειωμένους φόρους, την εμπορευματοποιημένη παιδεία και υγεία, αλλά και νέα μέτρα, νέο ξεζούμισμα, με περιστολή των κοινωνικών κατακτήσεων, με την ελαστικοποίηση των ωραρίων και των εργασιακών σχέσεων, τις ιδιωτικοποιήσεις και τους πλειστηριασμούς, όπως και τις επικίνδυνες δεσμεύσεις της χώρας σε ΝΑΤΟ-ΕΕ. Διότι όλα αυτά είναι ήδη ψηφισμένα από τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν αναμένω από την κυβέρνηση της Ν.Δ. να τα πάρει πίσω».

Στο ΚΚΕ ελπίζουν ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα πεισθούν οι ψηφοφόροι να το προτιμήσουν, διότι, όπως ισχυρίζονται, «μόνο εμείς μπορούμε να κάνουμε πραγματική αντιπολίτευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί, καθώς ως κυβέρνηση αποτέλεσε το παιδί για όλες τις δουλειές. Ούτε το ΚΙΝΑΛ μπορεί, καθώς ως ΠΑΣΟΚ ψήφισε και με το παραπάνω όλα τα μνημονιακά μέτρα».

 

Διαβάστε επίσης