ΕΠΟ: Διαλύονται ομάδες στην Γ΄Εθνική

Αρκετές ομάδες στην Γ΄   Εθνική δηλώνουν ότι δεν θα κατέβουν στο πρωτάθλημα κι άλλες απλώς στέλνουν δήλωση συμμετοχής, αλλά επιφυλάσσονται παντός νομίμου δικαιώματος αφού η ΕΠΟ τους καλεί να παίξουν σε ένα πρωτάθλημα κάτω από σκληρό lockdown χωρίς σχεδιασμό…

Μετά τη Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου, την Κοζάνη και τον Γιούχτα, ήρθε η σειρά του Οπούντιου Μαρτίνου να δηλώσει ότι δεν θα δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Μετά από τέσσερις μήνες αγωνιστικής απραξίας καλούμαστε από την Ε.Π.Ο. χωρίς κανένα σχεδιασμό, εν μέσω πανδημίας και μάλιστα με τον Δήμο Λοκρών σε «σκληρό» lock down, να συμμετάσχουμε σε ένα πρωτάθλημα που ακόμη δεν ξέρουμε αν ξεκινήσει.

Το Δ.Σ. του Α.Σ. ΟΠΟΥΝΤΙΟΣ ΜΑΡΤΙΝΟΥ με αίσθημα ευθύνης προς τους αθλητές μας, τους συμπολίτες μας και τις οικογένειες μας αποφασίζει να μην συμμετάσχει στο πρωτάθλημα Γ΄Εθνικής 2020-2021».

Την ίδια ώρα οι 14 από τις 16 ομάδες του ομίλου της Κρήτης δήλωσαν μεν συμμετοχή στο πρωτάθλημα, αλλά επιφυλάσσονται νομικά, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Αναλυτικά η θέση τους:

“Πραγματοποιήθηκε σήμερα η τρίτη τηλεδιάσκεψη στον 10ο Όμιλο Κρήτης της Γ’ Εθνικής, με τον ΑΟ Δαμάστας να αναλαμβάνει και πάλι με αρτιότητα την οργάνωση της διαδικασίας.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι 14 ομάδες που είχαν συνυπογράψει την επιστολή που εστάλη την προηγούμενη Πέμπτη στις αθλητικές και πολιτικές αρχές και συγκεκριμένα: Δαμάστα, Γιούχτας, Ηρόδοτος, ΠΟΑ, ΣΥΝΚΑ, Πλατανιάς, Παλαιόχωρα, Άρης Σούδας, Αστέρας Ρεθύμνου, Άρης Ρεθύμνου, Ρεθυμνιακός, ΑΟΑΝ, Αναγέννηση Ιεράπετρας και ΑΕΝ.

Τον ΑΟ Δαμάστας εκπροσώπησαν ο φυσικός ηγέτης του σωματείου κ. Αντώνης Παπαδάκης και ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γιώργος Πολυχρονάκης.

Ο προβληματισμός και η ανησυχία των παραγόντων ήταν έντονος σχετικά με τις συνθήκες επανεκκίνησης του πρωταθλήματος και υπό την απειλή υποβιβασμού σε περίπτωση που ως την Τετάρτη 3 Μαρτίου δεν αποσταλεί δήλωση συμμετοχής στην ΕΠΟ.

Με παρέμβαση του κ. Αντώνη Παπαδάκη και την θετική ανταπόκριση των ομάδων, θα σταλεί δήλωση συμμετοχής από τις 14 ομάδες μαζί με έγγραφες επιφυλάξεις για προκήρυξη και χρονοδιάγραμμα, πρωτόκολλο υγείας, test covid, ευθύνη σε περίπτωση σοβαρού περιστατικού COVID στις ομάδες, μείωση εξόδων διαιτησίας και προστίμων ενώ απαρέγκλιτη κοινή θέση των ομάδων είναι η διατήρηση του κρητικού ομίλου και την περίοδο 2021-2022.

Οι έγγραφες επιφυλάξεις θα παραδοθούν αύριο στην ΕΠΟ και στη Νομική Υπηρεσία της Ομοσπονδίας μέσω νομικού εκπροσώπου.”

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα