ΕΠΟ: Η μισθοδοσία, ο… κορωνοϊός του λογιστηρίου και ο… πλακατζής Λασκαράκης

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι απλά κάνει πλάκα ο Λασκαράκης σε όσους θεωρεί ότι προτάσσουν στην καθημερινότητά τους το ευρώ. Άλλοι λένε ότι ο Περικλής βρήκε τρόπο να εκδικηθεί εκείνους που θεωρεί ότι βρίσκονται απέναντί του. Όποια εκδοχή και αν υιοθετήσουμε, η ουσία παραμένει μία: στην ΕΠΟ προκλήθηκαν νέες αναταράξεις επειδή ένας υπάλληλος είδε τον τραπεζικό λογαριασμό του να παραμένει ίδιος χωρίς την παραμικρή εκταμίευση για τον μισθό του.

Το θέμα έφτασε μέχρι τον Γραμμένο. Με επιστολή στον Βάγγο ο θιγμένος υπάλληλος άσκησε κριτική στον Βάγγο ότι δεν μπορεί να επιβληθεί ούτε στο προσωπικό του λογιστηρίου. Επισήμανση που έγινε επειδή απευθύνθηκε στο σχετικό τμήμα και έθεσε το ερώτημα για τους λόγους που δεν μπήκαν τα χρήματα των μηνιαίων αποδοχών του. Η απάντηση που του έδωσαν ήταν ήξεις-αφίξεις και ζήτησε προφορικά από τον πρόεδρο της ΕΠΟ να παρέμβει για να λύσει πρόβλημα. Αλλά η παρέμβαση του Γραμμένου έπεσε στο κενό και ο υπάλληλος πήγε σε πιο δραστικά μέτρα, στέλνοντας μια πολύ σκληρή επιστολή στο προεδρείο (Γραμμένος, Βακάλης, Λασκαράκης, Λυσάνδρου).

Ερευνήσαμε το θέμα, και τα ευρήματα που προέκυψαν ήταν πολλά και ποικίλα. Γκαουλάιτερ στο λογιστήριο είναι ο ταμίας Λασκαράκης, με πρώτο βιολί και δεξί του χέρι κάποιον ονόματι Κολιολιός. Μάλιστα, επειδή το όνομα κάνει «ρίμα» με το… ιός, το παρατσούκλι τού εν λόγω υπαλλήλου στην ΕΠΟ είναι ο «Κορωνοϊός». Ενώ λοιπόν η υπουργική απόφαση αφορούσε υπαλλήλους εξαρτημένης εργασίας, τόσο ο νομικός εγκέφαλος Περικλής όσο και ο… παραγιός του, ενώ πλήρωναν όλους τους εργαζόμενους με σύμβαση ανεξαρτήτων υπηρεσιών (δικηγόρους, προπονητές κ.λπ.), δεν πλήρωναν  τον συγκεκριμένο υπάλληλο που ήταν στην ίδια κατηγορία εργαζομένων, με το «έτσι θέλω».

Γραμμένος προσπάθησε να παρέμβει, αλλά οι Λασκαράκης και Κολιολιός τον… έγραψαν κανονικά. Όταν όμως ο υπάλληλος έστειλε την επιστολή στο προεδρείο, το ξανασκέφτηκαν και εν μέσω Μεγάλης Εβδομάδας έβαλαν λεφτά στον λογαριασμό του με περίπου 15 ημερών καθυστέρηση. Αξιοσημείωτο: Όποιος ρώτησε τον Περικλή, η απάντηση που εισέπραξε από τον Βολιώτη παρέπεμπε σε μια πλάκα. Αλλά πλάκα κακόγουστη. «Θα πληρωθεί, αλλά άσε να γελάσουμε λίγο», φέρεται πως είπε ο ταμίας της ΕΠΟ σε δυο-τρεις διαμεσολαβητές που ενδιαφέρθηκαν να μάθουν τι συμβαίνει. Αυτό είναι ήθος!!! Να σπας πλάκα με την αγωνία του εργαζόμενου αν θα πληρωθεί ή όχι, και μάλιστα παραμονές Πάσχα. Μάλλον πρέπει ο Αχιλλέας –ένας είναι ο Αχιλλέας– να του τραβήξει το αυτί και να τον βάλει στη θέση του…

Βέβαια, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το δίδυμο Λασκαράκη-Κολιολιού λειτουργεί ως «κράτος εν κράτει» στην «πλάτη» του Γραμμένου και με εσωτερική στήριξη και από άλλα μεγαλοστελέχη. Προηγήθηκαν η πρόσφατη ανακοίνωση του συλλόγου των εργαζομένων, με ονομαστική αρνητική αναφορά στον ρόλο του Κολιολιού, καθώς το δίδυμο φέρεται ότι πρωταγωνίστησε στον Γραμμένο, ώστε να κόψει τους μισθούς του προσωπικού, αλλά και η προσφυγή στην Επιθεώρηση Εργασίας άλλου μεγαλο-υπαλλήλου, στον οποίο ο… παραγιός δεν έδινε επί δύο χρόνια μέρος των δεδουλευμένων του και τον οποίο τελικά πλήρωσε την παραμονή της ακρόασης!

Τελικά, παραφράζοντας τη γνωστή ρήση του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, αναρωτιόμαστε –όταν εκ των πραγμάτων ο λόγος του προέδρου Γραμμένου δεν έχει καμία αξία–, «ποιος κυβερνά αυτήν… την ΕΠΟ;».

Ο μεσημεριανός ύπνος του Γραμμένου

Η αλήθεια είναι ότι ο Γραμμένος θορυβήθηκε. Αν και έχει απογοητευθεί από τις κλειστές πόρτες που βρίσκει κατά την αναζήτηση συμμάχων, ακόμα το παλεύει. Και ξέρει ότι τη δεδομένη χρονική περίοδο δεν του περισσεύει ούτε ένας υποστηρικτής. Πόσο μάλλον κάποιος που γνωρίζει και το επικοινωνιακό κομμάτι. Αλλά έτσι όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση, ο πρόεδρος της ΕΠΟ δεν μπορεί να κάνει και πολλά. Οι περισσότεροι εντός κι εκτός ομοσπονδίας θεωρούν ότι τελείωσε από την ηγεσία και του δίνουν πλέον ελάχιστη σημασία. Για την απαξίωσή του, βέβαια, ευθύνεται και ο ίδιος ο Γραμμένος. Είναι κάποιες ημέρες που τον αναζητούν για ένα θέμα και ο Βαγγέλης το ρίχνει στον ύπνο.
«Κοιμάται κάθε μεσημέρι», λένε όσοι θέλουν να μειώσουν ακόμα περισσότερο τον άνθρωπο που κλήθηκε να οδηγήσει το ποδόσφαιρο στο μέλλον και τελικά το πισωγύρισε.

Οι αναφορές στη μεσημεριανή ραστώνη, για την οποία έγραφε και ο Παπαδιαμάντης, διογκώνονται απ’ όσους θέλουν να αναδείξουν την ανεπάρκεια του νυν προέδρου. Εντάξει, τον αναζήτησαν μια μέρα, αλλά τον βρήκαν το απόγευμα. «Κοιμόμουν», δικαιολόγησε την εξαφάνισή του και διερωτήθηκε: «Τι να έκανα κλεισμένος στο σπίτι;» Ε, από τότε και για περίπου 10 ημέρες όλος ο καλός ο κόσμος ξεσάλωσε για τον Γραμμένο.

Την ψυχολογία του Βάγγου καταρράκωσαν οι απουσίες από τη μάζωξη που επεχείρησε στη Θεσσαλονίκη για να πάρει το χρίσμα όλων όσων συμμετείχαν στο μπλοκ του Βορρά. Κατάλαβε, δηλαδή, και μέσα από το στενό περιβάλλον ότι ούτε τα μέλη της διοίκησής του είναι διατεθειμένα να του εμπιστευθούν την ΕΠΟ για άλλη μια τετραετία. Και τον πήρε από κάτω, που λένε και πέριξ τού «Μακεδονία Παλάς».

Μέχρι και ο Μάκης (λένε ότι) άδειασε τον Γραμμένο. Ότι του γύρισε την πλάτη. Η «Άποψη», βέβαια, εδώ και αρκετό καιρό είχε επισημάνει πως οι απουσίες του μικρού Γκαγκάτση από κάποιες συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής έστελναν μήνυμα αποστασιοποίησής του, αλλά τα διάφορα «κοράκια» κράτησαν χαμηλά την μπάλα. Ίσως επειδή γνώριζαν ότι ο Ιβάν θα έκανε μια ύστατη προσπάθεια μέσω του Γραμμένου για να εξασφαλίσει τη σύμπλευσή του με την ΑΕΚ του Μελισσανίδη. Αλλά σε πρακτικό επίπεδο, ο Μάκης είχε αντιληφθεί πως με τον Βαγγέλη δεν περπατούσε η κατάσταση και άρχισε να δουλεύει εναλλακτικά σχέδια που θα βόλευαν και τον ίδιο, αλλά και τον πατέρα του.

Κάπως έτσι, όμως, ο Γραμμένος άρχισε να πέφτει ψυχολογικά. Ούτως ή άλλως, ήταν ανέκαθεν άνθρωπος που δεν άντεχε την πίεση και τις δύσκολες καταστάσεις. Λίγο το ένα, λοιπόν, λίγο το άλλο, ο άνθρωπος έγινε ράκος και το έριξε στον ύπνο. Αλλά ακόμα κι αυτό έγινε επικοινωνιακό όπλο στα χέρια όσων θέλουν να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη και κυνηγούν αρχικά το χρίσμα από τον Σαββίδη, ώστε να διεκδικήσουν αργότερα μια καλή συμφωνία με τον «Τίγρη». Έστω κι αν αυτό μοιάζει –και είναι– ανέφικτο τη δεδομένη χρονική περίοδο…

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα