ΕΠΟ το μεγαλείο σου!!! Κέρδισε τη δίκη, του παίρνουν τον φάκελο

Έγινε και αυτό στην ΕΠΟ… Παρότι ο δικηγόρος Σπύρος Κλαδάς που χωρίς μάρτυρες και με άφαντο τον πρόεδρο Βαγγ.Γραμμένο κέρδισε πρωτόδικα την δίκη με διακύβευμα 30.000.000 ευρώ, ο Τ. Μπαλτάκος του αφαίρεσε το φάκελο για τους – κατά φαντασία του- λόγους δεοντολογίας.

Το θέμα που αφορά το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο στην ΕΠΟ από την ίδρυση της και αφορά την περίφημη κάρτα υγείας βρίσκεται ξανά στην επικαιρότητα λόγω των εξωφρενικών προσπαθειών «ηγητόρων» της ΕΠΟ – λέγε με Μπαλτάκο– να πέσουν στα μαλακά από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι καταδικασθέντες πρωτόδικα σε πενταετή φυλάκιση οι Βασίλης Γκαγκάτσης, Σοφοκλής Πιλάβιος και Γ. Γκιρτζίκης.

Λίγο πολύ το σκάνδαλο αυτό που ανέδειξε πρώτα Η «Α» πριν δώδεκα χρόνια είναι γνωστό.

Η ΕΠΟ με πρόεδρο τον Βασ. Γκαγκάτση προσπάθησε να δημιουργήσει σε κάθε νομό ένα φορέα που θα εξέδιδε πιστοποιητικά υγείας στους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές ώστε να επιτρέπεται η συμμετοχή τους σε προπονήσεις και αγώνες.

Νομικά , θεσμικά αλλά και ουσιαστικά η ισχύουσα νομοθεσία για την έκδοση της κάρτας υγείας ποδοσφαιριστή καθιστούσε ανέφικτες τις προσπάθειες αυτές.

Όμως η ΕΠΟ αρχικά επί προεδρίας Βασίλη Γκαγκάτση και στην συνέχεια επί Σοφοκλή Πιλάβιου κατέβαλε 11.000.000 ευρώ (!) για υπηρεσίες που ποτέ δεν παρασχέθησαν.

Το οικονομικό αυτό σκάνδαλο το μεγαλύτερο από ιδρύσεως της ΕΠΟ ξεκίνησε με σύμβαση που υπεγράφη από τον Βασ. Γκαγκάτση στις 22/09/2005 και στην συνέχεια με νεότερη σύμβαση που υπεγράφη από τον Σοφοκλή Πιλάβιο στις 29/02/2010.

Η σύμβαση καταγγέλθηκε το 2012 από τον τότε πρόεδρο Γιώργο Σαρρή αλλά μέχρι την καταγγελία της η ΕΠΟ είχε καταβάλλει περίπου 11.000.000 ευρώ στην εταιρεία OPENTEC αρχικά και μετέπειτα στην «διάδοχο» της στην εταιρεία PC SYSTEMS.

Η εν λόγω εταιρεία μετά την καταγγελία της σύμβασης της από την ΕΠΟ κινήθηκε αστικά εις βάρος της ομοσπονδίας ζητώντας αποζημιώσεις ύψους περίπου 16.000.000 ευρώ που σήμερα με τους τόκους ανέβαζαν την απαίτηση σε 20.000.000 ευρώ (!!!) .

Επειδή η εκατέρωθεν απαιτήσεις της ΕΠΟ και της PC SYSTEMS είχαν ανασταλεί με δύο αποφάσεις του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών μέχρι τελεσίδικης απόφασης του γενικού σκέλους, η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που θα εκδίκαζε την έφεση των δύο καταδικασθέντων πρώην προέδρων και του πρώην ταμεία της ΕΠΟ θα είχε καταλυτικό χαρακτήρα στο αστικό σκέλος της υπόθεσης, της κάρτας υγείας με διακύβευμα πόσου ύψους 31.000.000 ευρώ (!!!).

Και εδώ αρχίζουν τα ωραία!!!

Η ΕΠΟ που επί εποχής προέδρου Γιάννη Δρόσου είχε δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής και είχε αναθέσει στον δικηγόρο Σπύρο Κλαδά την εκπροσώπηση της σε αστικό και ποινικό επίπεδο επί προεδρίας του Βαγγέλη Γραμμένου κατά την εκδίκαση στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων δεν παρουσίασε κανένα μάρτυρα για να στηρίξει τις κατηγορίες εις βάρος των τριών προαναφερόμενων πρώην στελεχών της ΕΠΟ και ούτε παρουσιάστηκε ο ίδιος στο δικαστήριο για να υποστηρίξει την απαίτηση της ομοσπονδίας να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι.

Η πρώτη δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων κατέληξε σε καταδίκη των δύο πρώην προέδρων και του ταμεία της ΕΠΟ λόγω των εγγράφων του ΣΔΟΕ που προσκόμισε στο δικαστήριο ο δικηγόρος Σπύρος Κλαδάς που ως πρώην προϊστάμενος του ΣΔΟΕ είχε διατάξει την έρευνα στην ΕΠΟ και είχε γνώση της υπόθεσης με αποτέλεσμα να εκδοθεί καταδικαστική απόφαση χωρίς κανένα μάρτυρα κατηγορίας!!!

Το εκπληκτικό της υπόθεσης είναι το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι της εταιρείας PC SYSTEMS αθωώθηκαν γιατί παρουσίασαν στο δικαστήριο έγγραφο του προέδρου Βαγγέλη Γραμμένου που ανέφερε ότι τα μηχανήματα για τις ιατρικές εξετάσεις της εταιρείας υπάρχουν παραβλέποντας το γεγονός ότι κάποιες ενώσεις τα είχαν επιστρέψει στην εταιρεία. Το συγκεκριμένο έγγραφο έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί παρουσιάστηκε εκεί για πρώτη φορά και δεν ήταν σε γνώση ούτε του δικηγόρου της ΕΠΟ.

Δηλαδή, ο πολιτικός ενάγων πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος είχε δώσει «συγχωροχάρτι» στην εταιρεία ενώπιον της οποίας είχε στραφεί η ΕΠΟ!!!

Το ερώτημα που προκύπτει είναι νομικής φύσεως αν δικονομικά η ενέργεια του Βαγγέλη Γραμμένου εκφεύγει από τα καθήκοντα του πολιτικού ενάγοντος και υπεισέρχεται στον τομέα των παρεμβάσεων του ποινικού κώδικα στο εδάφιο περί απιστίας.

Στα χνάρια του Γραμμένου και ο Μπαλτάκος.

«Την δόξα» του προκατόχου του Βαγγέλη Γραμμένου προφανώς ζήλεψε και ο νυν πρόεδρος Τάκης Μπαλτάκος.

Με πρόσχημα ότι ο δικηγόρος Σπύρος Κλαδάς σε κάποια άλλη ασήμαντη υπόθεση διεκδίκησης ποδοσφαιρικών βαθμών από κάποια σωματεία Γ’ Εθνικής ( Κοζάνη, Λευκίμμη) παρέστη ως δικηγόρος , ο μη δεχόμενος «μύγα στο σπαθί του» πρόεδρος Τάκης , τρεις μέρες πρώτης εκδίκασης της έφεσης στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων που επρόκειτο να γίνει στις 19/09/2022 – σημ. τελικός διεκόπει για την 21/12/2022– ζήτησε την αφαίρεση του φακέλου από τον δικηγόρο λόγω της κατά την φαντασία ως νομικός αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς του Σπύρου Κλαδά.

Όμως σύμφωνα με το σχετικό κώδικα περί δεοντολογίας στο άρθρο 10 εδάφιο Ζ η αντιδεοντολογική συμπεριφορά δεν υπάρχει για τον Σπύρο Κλαδά , αφού οι δύο υποθέσεις έχουν διαφορετικό αντικείμενο δίκης.

 

Έτσι σύμφωνα με τις ενέργειες – από που ωθούμενος άραγε;- του προέδρου Τάκη η δίκη στις 21/12/2022 θα διεξαχθεί με άλλον δικηγόρο , χωρίς μάρτυρες και με σίγουρη πλέον την αθώωση των πρωτοδίκως καταδικασθέντων.

Το γεγονός ότι η ενεργεία του Τ. Μπαλτάκου να αφαιρέσει την εντολή από τον Σπύρο Κλαδά μπορεί να κοστίσει στην ΕΠΟ 30.000.000 ευρώ , δεν φαίνεται να απασχολεί τον πρόεδρο Τάκη

Ήδη όπως πληροφορούμενα στις ετήσιες αποδοχές των εργαζομένων της ΕΠΟ ύψους περίπου 9.000.000 ευρώ στην προσεχή γενική συνέλευση της ομοσπονδίας στις 30/09/2022 πρόκειται να προστεθεί κατόπιν αιτήματος και η καταβολή μισθού στον πρόεδρο Τάκη υπό μορφή εξόδων παραστάσεων και αποζημιώσεων ανεξάρτητα αν σύμφωνα με τον νόμο η θέση του προέδρου είναι τιμητική και άμισθη.

Το ζήτημα που προκύπτει είναι αν από όλα τα ανωτέρω περιγραφόμενα  προκύπτουν ενδείξεις παραβάσεων του ποινικού κώδικα στο άρθρο περί απιστίας για τα μέλη της Ε.Ε. που θα πρέπει να λάβουν την απόφαση για την αλλαγή του δικηγόρου Σπύρου Κλαδά που σε πρώτο βαθμό παρά τις προσπάθειες αξιωματούχων της ομοσπονδίας να χαθεί η δίκη κατάφερε να βγει κερδισμένη η ΕΠΟ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα