ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ: Μήνυμα στον Αλαφούζο για τον Βοτανικό: «Δώσε λεφτά ή ψηφίζουμε ΟΧΙ»

Εμείς εδώ στην «Α» και την iapopsi.gr κάνουμε δημοσιογραφία κανονική. Όλα τα είπαμε με το «νι» και με το «σίγμα» για τον Βοτανικό. Ούτε παραπάνω, ούτε παρακάτω. Το Αλαφουζοτεχνείο φλόμωσε με μούσι τον λαό του Παναθηναϊκού, ότι όλα είναι τελειωμένα, ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και ότι περιμένουνε την ώρα να μπούνε οι μπουλντόζες όπου να ’ναι.

Κι αφού το είπανε, ας πάνε τώρα να κουβαλάνε το πετρέλαιο για τις μπουλντόζες. Μην το τραβάω, ωστόσο. Βγαίνει ο αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη, ο Δημήτρης Βρανόπουλος, και τα λέει όλα στον Βέργη. Ό,τι δηλαδή, έγραφε η «Α» και η iapopsi.gr. Ακριβώς τα ίδια.

Να τα πάρουμε με την σειρά. Για το νοίκι. Μόλις πέσανε οι υπογραφές, σου λέει το Σαββιδοτεχνείο – Αλαφουζοτεχνείο, ότι η ΠΑΕ θα πληρώνει νοίκι ένα μιλιόνι το χρόνο. Σε τι χρώμα το μιλιόνι; Σε πεντακοσάευρα, σε κατοστάευρα, δεν το διευκρίνισε. Παπάρια μάντολες.

Ξαναβγαίνουν οι ίδιοι και τι λένε; Ότι θα είναι οχτακόσια χιλιάρικα τον χρόνο, ότι ο Αλαφούζος πήρε επάνω του το παιχνίδι. Παπάρια και τα οχτακόσια. Και λέει ο Βρανόπουλος, ότι είναι μισό μιλιόνι το νοίκι, κι η ότι «η ΠΑΕ θα μπορούσε να δώσει ένα εκατομμύριο». Και τώρα που δεν το έδωσε, τι θα γίνει; Όλα καλά που το ένα έγινε μισό;

Κι έγραφε τότε η «Α» και η iapopsi.gr ότι άπαξ και δεν υπάρχει συμφωνία γραπτή, κλάφ’ τα Χαράλαμπε. Σήμερα ο Αλαφούζος λέει αυτά και μετά τα γυρίζει. Με λένε Ρίζο κι όπως θέλω να γυρίζω. Κι ότι οι διαφωνίες υπήρχαν από την πρώτη στιγμή μεταξύ του Αλαφούζου και του Μαλακατέ και μόλις τις τελευταίες 15 μέρες άρχισαν να συζητούν επί της ουσίας. Κι έγραφαν οι Αλαφουζοτέχνες ότι όλα κυλάνε και ότι υπάρχουν ιστορικές συμφωνίες. Μάντολες με κανέλα, λέω εγώ.

Πάμε παρακάτω. Λέει ο Βρανόπουλος ότι το δεκάευρω από την «Κάρτα Φιλάθλου», που θα έχει ο κόσμος που θα θέλει να πάει στο γήπεδο, δεν είναι λεφτά της ΠΑΕ. Άδικο έχει, ρε; Ο Αλαφούζος το έβαλε κι αυτό μέσα. Το μόνο που δίνει ο Αλαφούζος είναι το πεντηντάευρω από τα διαρκείας.

Και ρωτάω τώρα, εγώ. Πού βγαίνουν τα 3,5 με 4 εκατ. ευρώ, που γράφανε οι Αλαφουζοτέχνες; Δεν πρέπει να απολογηθούν στον λαό του Παναθηναϊκού; Ο ίδιος ο Βρανόπουλος το λέει.

Πού πας μακριά, ρε μάστορα. Άπαξ και σου λέει ο Βρανόπουλος ότι μπήκε στη μέση ο Μπακογιάννης «για να μαλακώσει η ΠΑΕ», ο Αλαφούζος, δηλαδή, τι άλλο να σου πει ο άνθρωπος. Ότι ο Αλαφούζος ήθελε στο τζαμπέ τον Βοτανικό, όπως μόνο εμείς γράψαμε και κανένας άλλος. Δώρο ο Βοτανικός στον Αλαφούζο. Αυτό γράφαμε. Και ποιος είχε δίκαιο, δηλαδή; Εμείς ή οι Αλαφουζοτέχνες; Να τα λέμε αυτά. Κι ο Δημητράκης ο Γιαννακόπουλος τα έλεγε, βέβαια, ότι ο Γιαννάκης ενδιαφέρεται μονάχα για την κονόμα από τον Βοτανικό.

Σ’ το προχωράω. Λέει ο Βρανόπουλος ότι δεν ξέρει τι θα βγάλει η Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη, αν δηλαδή θα ψηφίσουνε τα μέλη να φύγει ή όχι ο Παναθηναϊκός από τη Λεωφόρο. Μάλιστα. Διαβάστε αυτό:

«Υπάρχει  αυτό το ενδεχόμενο του όχι. Τώρα με τι πιθανότητες, κανείς δεν ξέρει. Λέμε πως οι ενδείξεις είναι καλές, αλλά κανείς δεν ξέρει. Ο Βοτανικός είναι η πραγματική λύση για να ξαναμπούμε στις πρωτιές σε όλα τα αθλήματα. Αν δεν γίνει, δεν έγινε. Δεν θα πεθάνει ο Παναθηναϊκός. Εμείς θα κοιτάξουμε με τα δεδομένα εκείνης της στιγμής ποιο θα είναι το καλύτερο plan b. Πάντα υπάρχουν εναλλακτικές. Λέμε ότι η λύση του Βοτανικού είναι η επιθυμητή και αυτή που αρμόζει στον Παναθηναϊκό, αλλά ο Παναθηναϊκός είναι συνηθισμένος στα δύσκολα. Δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα τραβήξουμε ζόρι και θα επιβιώσουμε».

Διάβασε πίσω από τις γραμμές, μάστορα. Σου λέει ο Βρανόπουλος ότι υπάρχει και δεύτερο πλάνο, κι ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα χαθεί, έτσι και τα μέλη ψηφίσουνε να μη γίνει ο Βοτανικός. Αν δεν γίνει, δεν έγινε, σου λέει ο Βρανό. Δεν θα πεθάνουμε κιόλας. Πάντα υπάρχουν εναλλακτικές. Κι οι Αλαφουζοτέχνες, που το είχανε σίγουρο, πώς το γράφανε; Από μόνοι τους ή έβαλε το χέρι του ο Γιαννάκης;

Σ’ το πάω στο παρακάτω. Γιατί βγήκε ο Βρανόπουλος και τα είπε όλα αυτά τώρα; Ερώτηση κάνω. Είχε καμιά πρεμούρα, αφού έγινε η «ιστορική συμφωνία» με την ΠΑΕ, όπως γράφανε όλοι; Τι είπε, ρε, ο Βρανόπουλος; Ότι υπάρχει πρόβλημα. Αυτό είπε. Ότι μεσολάβησε ο Μπακογιάννης για να μαλακώσει ο Αλαφούζος, να δώσει κανένα φράγκο παραπάνω, αλλά το πρόβλημα παραμένει.

Θα σ’ το πω, μάστορα. Μηνύματα στον Αλαφούζο έστειλε ο Βρανόπουλος, που είναι ένας σοβαρός άνθρωπος. Ότι τον έπιασε κορόιδο τον Μαλακατέ επειδή είναι ένας αγνός Παναθηναϊκός, αλλά δεν είναι όλοι το ίδιο. Γι’ αυτό και σου λέει ότι έχουμε και δεύτερο πλάνο.

Ο Αλαφούζος, βέβαια, δεν καταλαβαίνει από αυτά. Τσαμπουκά θέλει να το φτιάξει το γήπεδο η κυβέρνηση και να παίξει αυτός με τους δικούς του όρους. Όπως γουστάρει. Είναι και καβάλα στο άλογο από τη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού. Σου λέει, δεν με κουνάει κανένας. Κι η κυβέρνηση μαζί μου θα παίξει, όχι με τον Ερασιτέχνη.

Έτσι είναι. Η κυβέρνηση θέλει να φτιάξει γήπεδο και στον Παναθηναϊκό και στον ΠΑΟΚ. Θέλει να παρουσιάσει έργο ο Μητσοτάκης. Για τον λαό, βέβαια. Άλλο, όμως, αυτό κι άλλο να θέλει ο Αλαφούζος να τους ετοιμάσουνε καινούργιο γήπεδο μπιρ παρά. Μην τα μπερδεύουμε.

Κι αφού, σου λέει, ο Μητσοτάκης θέλει να φτιάξει γήπεδο, θα τη βρει αυτός την άκρη με τον Δημητράκη τον Γιαννακόπουλο; Σιγά, μην κάτσω ν’ ασχοληθώ εγώ, ολόκληρος Αλαφούζος, με τον φαρμακοποιό, σου λέει ο Τζόνι. Ούτε καλημέρα. Μάλιστα. Και ρωτάω τώρα, εγώ. Τι θα κάνει ο Μητσοτάκης με τη Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη, όπου από τα 3.000 μέλη τα 2.000 μπορεί και παραπάνω είναι του Γιαννακόπουλου;

Θα πάρει τηλέφωνο τον Δημητράκη να μαλακώσει, όπως μαλάκωσε ο Αλαφούζος, που είπε ο Βρανόπουλος; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Μπορεί να βάλει τον Γεραπετρίτη, αλλά και πάλι, με τον Δημητράκη δεν βγάζει άκρη ο επιτελικός.

Τώρα, θα πεις ότι έτσι και βγει το ΟΧΙ από τη Γενική Συνέλευση, μπορεί να του πούνε του Γιαννάκη ότι ψήφισε ο λαός και δεν μπορούμε να επέμβουμε, όπως κάναμε και σώσαμε τον ΠΑΟΚ από υποβιβασμό. Τι να κάνει, δηλαδή, ο Γεραπετρίτης; Να βγάλει κανέναν νόμο ότι στις εκλογές του Ερασιτέχνη θα λαμβάνονται ως έγκυρα τα ψηφοδέλτια που το πρώτο γράμμα αρχίζει από «Ν», το δεύτερο από «Α» και το τρίτο από «Ι»; Δεν λέει.

Κι έρχομαι στο ψαχνό, μάστορα. Πες ότι βγαίνει το ΟΧΙ στη Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη. Ο Βρανόπουλος το λέει αυτό, ότι δεν είναι σίγουρο το ΝΑΙ. Μάλιστα. Τι θα κάνει ο Αλαφούζος μετά; Θα προσφύγει στην Επιτροπή Εφέσεων του Γιαρένη για να δικαιωθεί; Δεν προβλέπεται. Θα κάτσει ολόκληρος Αλαφούζος να φάει ήττα από το πόπολο, που το κουμαντάρει από τον ΣΚΑΪ και τα άλλα Μέσα όπως γουστάρει;

Μπορεί να ζητήσει επανάληψη της ψηφοφορίας. Και να βάλει την Ασημακοπούλου το πρωί, αυτήν που είπε για τον Μποτσέλι ότι είναι ντροπαλός κι έχει χαμηλωμένο το βλέμμα, χωρίς να ξέρει ότι αυτή η θεϊκή φωνή είναι τυφλός, να προπαγανδίζει κάθε πρωί με τον Οικονόμου;

Και στο δημοψήφισμα υπέρ του ΝΑΙ ήταν ο ΣΚΑΪ και βγήκε το  ΟΧΙ. Άσχετα τώρα που ο Τσίπρας το έκανε ΝΑΙ. Ας δώσει μια συνέντευξη στον ΣΚΑΙ ο Αλέξης να εξηγήσει πώς το ΟΧΙ γίνεται ΝΑΙ, για να πείσει τον λαό του Παναθηναϊκού ότι, και ΟΧΙ να ψηφίσει, στο τέλος θα γίνει ΝΑΙ.

Είναι, όμως και το άλλο. Πάει ο Ολυμπιακός στη Λεωφόρο και πάρε να ’χεις. Μάλιστα. Ο Αλαφούζος έφερε τη νίκη ή το ίδιο το γήπεδο; Το κλουβί, μάστορα. Αυτά βλέπει ο «βάζελος» και σου λέει, να μείνουμε εδώ, στο κλουβί. Να το φτιάξουμε κυριλέ και να υποφέρουν όλοι εδώ μέσα. Έτσι είναι. Ο Αλαφούζος νομίζει ότι είναι στα επάνω του. Έτσι κι έβλεπε μπροστά, δηλαδή, θα παρακαλούσε να χάσει ο Παναθηναϊκός. Πολύ σοβαρά μιλάω. Θα μπορούσε να βγει μετά και να έλεγε, ορίστε, η Λεωφόρος είναι η ιστορία μας, την αγαπάμε, αλλά δεν προκαλεί φόβο. Ενώ, αν φτιάξουμε κανένα γήπεδο με 40.000 κολασμένους στον Βοτανικό, από τρία γκολ και πάνω θα πετάμε τον Ολυμπιακό. Κι αντί να κάνει τουμπεκί, πήγε στα αποδυτήρια. Ότι και καλά, είναι εκεί. Κι όταν έχανε ο Παναθηναϊκός, γιατί έλειπε; Μόνο στις χαρές και μαζί, και στις λύπες βγάλτε τα πέρα μόνοι σας; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα