Λιγνάδης – Κιμούλης: Φταίνε οι κυβερνήσεις;

Οι αποκαλύψεις στο χώρο του θεάτρου για παραβατικές συμπεριφορές εκ μέρους δημοφιλών καλλιτεχνών, φαίνεται ότι θα αποτελέσουν το επόμενο λαμπρό πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης. Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ σηκώνει ψηλά τις καταγγελίες κατά του Δημήτρη Λιγνάδη, ενώ και η Ν.Δ. αφήνει αιχμές για το γεγονός, ότι στην Κουμουνδούρου έχουν απολέσει την ακοή τους σε ό,τι αφορά τους Κιμούλη, Χαϊκάλη και Φιλιππίδη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί πως η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη που δόθηκαν τα… κλειδιά του Εθνικού Θεάτρου στον Λιγνάδη ζητώντας παραιτήσεις, αλλά δεν απαντά στο ότι η πρώην υπουργός Πολιτισμού επί ΣΥΡΙΖΑ, η σπουδαία ηθοποιός Λυδία Κονιόρδου, ήταν η πρωταγωνίστρια του Λιγνάδη στην παράσταση “Πέρσες”.

Και είναι απολύτως λογικό οι κυβερνήσεις να αξιολογούν τις ικανότητες και την δυναμική που έχει ο καθένας στην ειδικότητα του, όπως ο κ. Λιγνάδης στο θέατρο και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι υπόλογοι, υπουργοί και κόμματα για το τι κάνει στην προσωπική του ζωή ο κάθε ένας. Η μοναδική περίπτωση που μπορεί ο καθένας να θεωρήσει ότι η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για την επιλογή του Λιγνάδη η τωρινή, ή για την επιλογή του Κιμούλη από την προηγούμενη είναι μόνο εάν υπήρχαν καταγγελίες, τις οποίες δεν έλαβε υπόψη.

Έτσι λοιπόν, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η πρώτη καταγγελία για τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού θεάτρου υπήρξε λίγα 24ωρα πριν από την παραίτηση του, ενώ για τους Κιμούλη και Χαϊκάλη πέντε και πλέον έτη μετά από την αξιοποίηση τους από τον κ. Τσίπρα.

Το μόνο σίγουρο, πάντως είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν καμία διάθεση να καλύψει κανένα. Τουναντίον ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως «η σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων είναι η πιο απεχθής εκδοχή αυτού του φαινομένου».  στέλνοντας ένα σαφέστατο μήνυμα. Από την πλευρά της η Λίνα Μενδώνη κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά-υπόμνημα στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα