Έρχεται νέο κύμα καύσωνα στη Βρετανία – Όχι στα μπάρμπεκιου – Περιορισμοί στη χρήση νερού

Οι θερμοκρασίες δεν θα αγγίξουν τα επίπεδα ρεκόρ του Ιουλίου, ωστόσο, το νέο κύμα καύσωνα αναμένεται να διαρκέσει πολύ περισσότερο

Αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα καύσωνα βρίσκεται οι Βρετανία εντείνοντας τις συνθήκες ξηρασίας που έχουν ήδη οδηγήσει σε περιορισμούς στη χρήση νερού σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

Αν και οι θερμοκρασίες δεν θα αγγίξουν τα επίπεδα ρεκόρ του Ιουλίου με τα σαραντάρια, ωστόσο, το νέο κύμα καύσωνα αναμένεται να διαρκέσει πολύ περισσότερο -οδηγώντας σε θερμοκρασίες 35 βαθμών Κελσίου – και να κορυφωθεί την Παρασκευή και το Σάββατο, όπως προειδοποιούν μετεωρολόγοι.

Οι Αρχές καλούν τους Βρετανούς να αποφύγουν τα μπάρμπεκιου λόγω της ξηρασίας καθώς υπάρχει φόβος να ξεσπάσουν πυρκαγιές. Το περασμένο Σάββατο φωτιά σε κήπο ξέφυγε απ’ τον έλεγχο με αποτέλεσμα να εκκενωθούν 15 κατοικίες στο Έσεξ, να καταστραφούν αρκετά κτίσματα και να υποστούν ζημιές δεκάδες κατοικίες, ενώ τουλάχιστον επτά άτομα τραυματίστηκαν, ή νοσηλεύτηκαν με αναπνευστικά προβλήματα από την εισπνοή καπνών. Παράλληλα οι Αρχές καλούν τις υπηρεσίες ύδρευσης να βάλουν φρένο στην αλόγιστη χρήση νερού καθώς έχει μειωθεί δραματικά η στάθμη των υδάτων ποταμών.

Ο καύσωνας αναμένεται να επηρεάσει ιδιαίτερα περιοχές της Αγγλίας και της νότιας και δυτικής Ουαλίας.: Φαίνεται ότι θα έχουμε μια παρατεταμένη ξηρασία και προφανώς αυτά είναι κακά μαντάτα για τη νότια Αγγλία, όπου θα ήταν χρήσιμη λίγη βροχή τώρα», δήλωσε ο μετεωρολόγος του Met Office, Τομ Μόργκαν.

Ήδη στη νότια Αγγλία οι εταιρείες ύδρευσης έχουν επιβάλει μερική απαγόρευση στη χρήση νερού για πότισμα, πλύσιμο αυτοκινήτων και γέμισμα πισίνων, ενώ η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ζήτησε να εφαρμοστεί το μέτρο και στην υπόλοιπη Βρετανία.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα