Ετοιμάζεται από τις φυλακές για υποψηφιότητα ο Κασιδιάρης

Ο φυλακισμένος χρυσαυγίτης ετοιμάζεται για τις εκλογές

Όπως είναι γνωστό τοις πάσι, οι επόμενες εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν με το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής. Δηλαδή, όσες ψήφους λάβεις, τόσους βουλευτές θα εκλέξεις.

Και σήμερα δεν θα μιλήσω για τα μεγάλα κόμματα, αλλά αυτά που είναι εκτός, ή αυτά που στήνονται τώρα ελπίζοντας ότι έστω και για μία ημέρα θα εισέλθουν στη Βουλή. Και βεβαίως δεν νοιάζονται με το εάν θα υπάρξει διπλή εκλογική αναμέτρηση.

Τουναντίον, θυμούνται την παλιά ατάκα του αείμνηστου Κώστα Βουτσά «το θέμα είναι να τρουπώσω». Έτσι και οι νέοι σωτήρες ελπίζουν ότι εάν τρουπώσουν στις εκλογές με απλή αναλογική, εν συνεχεία θα παραμείνουν και στις επαναληπτικές. Και όπως μαθαίνω, στα δεξιά της Ν.Δ. υπάρχει έντονη κινητικότητα. Και δεν μιλάμε για τα γνωστά ονόματα που έχουν ακουστεί, όπως του Τράγκα, του Κρανιδιώτη, του Τζήμερου και διαφόρων άλλων. Κινητικότητα υπάρχει και από τους φυλακισμένους χρυσαυγίτες.

Όπως με πληροφορούν, οι Ηλίας Κασιδιάρης και Δημήτρης Ζαφειρόπουλος (πρώην υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής) είναι σε ανοιχτή διαδικτυακή επαφή και προετοιμάζουν κοινή κάθοδο στις εκλογές, μαζί με τον αρχηγό του Εθνικού Μετώπου, Μάνο Κώνστα. Και ποντάρουν στο να τους προτιμήσουν οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής. Κι έχουν διττό στόχο. Ο ένας να σπάσει ο διάβολος το ποδάρι του και να εισέλθουν στη Βουλή. Ο δεύτερος πιο βατός. Να πάρουν ποσοστό 1,5%, ώστε να δικαιολογείται κρατική χρηματοδότηση.

Μάλιστα, η παρέα ψάχνεται και στη Βόρεια Ελλάδα και είναι στις συζητήσεις με κάποιους που έχουν μικρά κανάλια και είναι ορκισμένοι κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Και για να λύσουμε τις απορίες, ο Κασιδιάρης, μετά την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα επί ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να είναι υποψήφιος μέσα από τη φυλακή.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα