Εξελίξεις στο δυστύχημα του Αιγίου

Τι αποφάσισε η Εισαγγελία του Ναυτοδικείου Πειραιά για τον Σημαιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού που ευθύνεται για το θάνατο του βρέφους, μετά τα τελευταία στοιχεία που προστέθηκαν στην δικογραφία

Η Εισαγγελία του Ναυτοδικείου Πειραιά, με βάση το υλικό και τα τελευταία στοιχεία που προστέθηκαν στην δικογραφία, άσκησε τελικά ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του στρατεύσιμου Σημαιοφόρου (ΣΕΑ/Μ) Δ.Π. του Πολεμικού Ναυτικού για το σοβαρό τροχαίο στις Καμάρες Αιγίου στις 25 Αυγούστου που είχε ως συνέπεια το θάνατο ενός βρέφους και της γιαγιάς του.

Η δικογραφία βρίσκεται πλέον στον ανακριτή, ο οποίος αναμένεται άμεσα να συλλέξει επιπλέον στοιχεία και να καλέσει τον Δ.Π. να λάβει γνώση και να απολογηθεί. Επειδή σύμφωνα με πληροφορίες ο Δ.Π. βρίσκεται σε διαδικασία να λάβει αναβολή εκπλήρωσης του υπολοίπου της θητείας του από την Ανώτατη Υγειονομική Επιτροπή για λόγους ψυχικής υγείας, ο Εισαγγελέας του Ναυτοδικείου επέβαλε στον Δ.Π. με διάταξη του προσωρινή απαγόρευση εξόδου από την χώρα, όπως προβλέπεται, ώστε να βρίσκεται στην διάθεση των Αρχών.

Υπενθυμίζουμε αρχικά ότι ο Δ.Π. είχε αφεθεί ελεύθερος με βάση το προανακριτικό υλικό.

Διαβάστε επίσης