Κωλοτούμπα Ιβάν για τη νέα Τούμπα, δεν βάζει όλα τα λεφτά

Ενώ επί ΣΥΡΙΖΑ ο… αφέντης είχε πει ότι θα χρηματοδοτήσει όλο το project, για να καλοπιάσει τον λαό του ΠΑΟΚ να ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ, το παίζει αντιπολίτευση μέσω του Σαββιδοτεχνείου στον Μητσοτάκη και τον Αυγενάκη ότι πρέπει να συμβάλει το κράτος, όπως έκαναν προηγούμενες κυβερνήσεις για τα γήπεδα του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ

Ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη ο Αυγενάκης, ανέβηκε μετά κι ο Μητσοτάκης, και τι έγινε; Το γήπεδο του ΠΑΟΚ έβαλαν πρώτα απ’ όλα. Και ο Σαββίδης και ο Τζιτζικώστας.

Εδώ μιλάμε για φοβερά και τρομερά πράγματα. Τόσα προβλήματα έχει η Θεσσαλονίκη, το Μετρό που φωτογραφιζότανε στα κουπέ ο Σπίρτζης εν όψει των εκλογών μαζί με την Καίτη Κίτσο Νοτοπούλου, ο ΟΑΣΘ, η ανεργία, τα μακεδονικά προϊόντα κ.λπ. Και τι είναι όλα αυτά μπροστά στο γήπεδο του ΠΑΟΚ; Τίποτα.

Κι η «Α» το είχε γράψει καθαρά, τότε που ο Πάνος ο Καμένος φωτογραφιζότανε με τη φανέλα με το «12» που του έδωσε ο Μάκης ο Γκαγκάτσης. Υπουργός Εθνική Άμυνας ήταν ο Πάνος κι είπε ν’ αρπάξει καμιά ψήφο. Και πλακώνει τις υποσχέσεις ότι δίνει το υπουργείο 20 στρέμματα χωράφι γύρω από το γήπεδο. Μάλιστα. Και γράφει η «Α» ότι υπάρχει πρόβλημα, γιατί τα επτά από τα 20 στρέμματα ανήκουν στο Υπερταμείο.

Και μετά άρχισαν να χτίζουν τη νέα Τούμπα οι ΣΥΡΙΖΑίοι, ο Τριανταφυλλίδης με τον Φάμελλο. Λες κι ήτανε εργολάβοι. Βγάζανε ανακοινώσεις προεκλογικά, ότι όλα δουλεύανε ρολόι. Ότι όπου να ’ναι μπαίνουν οι μπουλντόζες.

Από κοντά και το Σαββιδοτεχνείο ότι ο φίλος του ΠΑΟΚ, ο Αλέξης, έδωσε το ΟΚ στον Ιβάν. Μουσατένια πράγματα, σανοτροφές από τον κάμπο της Θεσσαλονίκης τάιζαν τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Πρώτο πράγμα. Ποιότητα.

Κι αλλάζει η κατάσταση και πατώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Μακεδονία. Κι έρχεται η ΝΔ στα πράγματα. Γήπεδο θέλουμε, σου λένε οι ΠΑΟΚτσήδες. Φτιάξε πρώτα το γήπεδο και μετά όλα τα άλλα.

Έτσι είναι. Κι άμα δεν έχει συγκοινωνίες η Θεσσαλονίκη, επειδή τα έκανε μπάχαλο ο μπαμπάς του Νικόλα του Παππά, κανένα πρόβλημα. Ο Βιεϊρίνια να παίξει στο καινούργιο γήπεδο πριν κρεμάσει τα παπούτσια του. Αυτό είναι το θέμα.

Πάμε παρακάτω. Ο Μητσοτάκης το είπε ότι θα το φτιάξει το γήπεδο. Μάλιστα. Με τι λεφτά; Ποιος θα βάλει το μαρούλι; Ο Σαββίδης είπε ότι θα βάλει όλα, όταν κυβερνούσε ο κολλητός του ο Τσίπρας.

Το Σαββιδοτεχνείο, ωστόσο, η άλλη φωνή του Ιβάν, δηλαδή, το είπε καθαρά. Όπως έγινε το γήπεδο του Ολυμπιακού και το γήπεδο της ΑΕΚ με κρατικό χρήμα, θέλουμε κι εμείς. Και το οικόπεδο στο τζάμπα και να βάλει λεφτά το κράτος.

Κι άντε, σου λέω εγώ, λέει ο Μητσοτάκης ότι βρήκε έναν τρόπο να φύγουν από το Υπερταμείο τα επτά στρέμματα. Τι θα πει μετά ο Σαββίδης; Ότι δεν το προχωράω γιατί θέλω καμιά εικοσαριά μιλιόνια από το ελληνικό κράτος;

Αυτός δεν είχε πει επί ΣΥΡΙΖΑ ότι θα το αναλάβει εξ ολοκλήρου το κόστος; Διότι αυτό γράφει το Σαββιδοτεχνείο. Ότι θέλουμε λεφτά, γιατί δεν είμαστε ιθαγενείς. Επί Τσίπρα γιατί δεν ζητούσανε λεφτά; Άρχισε η αντιπολίτευση του Ιβάν στον Μητσοτάκη.

Ο Ιβάν, βέβαια, με το Σαββιδοτεχνείο του, τα έβρισκε όλα καλά με τον Αλέξη. Τουμπέκα παντού. Όλα πήγαιναν καλά για το γήπεδο. Κι όπως έκανε με την Ελλάδα, έτσι έκανε και με τη νέα Τούμπα ο Αλέξης. Τίποτα, δηλαδή.

Σάμπως θα πλήρωνε καμιά φορολογία γι’ αυτά που έλεγε ο Τσίπρας; Αφού ξεπούλησε τη Μακεδονία, το έριξε στο ΠΑΟΚτσιλίκι. Σου λέει, ο Αλεξάρας ότι οι ΠΑΟΚτσήδες κρέμονται από τα χείλη του Ιβάν. Ας τους φτιάξω ένα γήπεδο με το στόμα.

Κι άμα οι προηγούμενες κυβερνήσεις ανοίξανε τον κουμπαρά για τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, πρέπει να κάνει το ίδιο κι ο Μητσοτάκης; Κι άμα μετά ζητήσει κι ο Άρης καινούργιο γήπεδο, ποιος θα το πληρώσει;

Κι αυτό το κράτος πρέπει να βάλει το χέρι στην τσέπη; Και δεν είναι μόνο η Θεσσαλονίκη. Έτσι και το ακούσει αυτό κανένας Κούγιας θα ζητήσει λεφτά; Για να βάλει καινούργιο χορτάρι, γιατί αυτό είναι για τα αιγοπρόβατα.

Πάμε παρακάτω. O instaGiorgis αποφάσισε να βγει μπροστά για τον ΠΑΟΚ μέσω του instagram, φυσικά. Και τι είπε; Ότι η ευθύνη είναι της διοίκησης. Κι αυτό, από το «Σαββιδοτεχνείο», σερβιρίστηκε ως μεγάλο γεγονός.

Ο Γιωργάκης πήρε την ευθύνη. Και ποιος είπε, δηλαδή, ότι η ευθύνη δεν ανήκει σ’ αυτόν; Όλοι αυτό λένε, εκτός από το Σαββιδοτεχνείο, που υποστήριζε ότι για την κατάντια του ΠΑΟΚ φταίει το… σύνδρομο της Μπενφίκα, η ατυχία και η #uefamafia.

Όποιοι έχουν λίγο νιονιό, επιμένουν ότι ο Ιβάν άφησε ξεκρέμαστο τον ΠΑΟΚ από μεταγραφές. Είναι και το άλλο. Για ν’ αποδείξουμε ότι το Σαββιδοτεχνείο είναι μια ιστορία της πλάκας.

Όταν λέει ο instaGiorgis ότι αναλαμβάνει την ευθύνη, στην ουσία ακυρώνει όλες τις παπαριές που γράφει τόσον καιρό το Σαββιδοτεχνείο. Στην άκρη το βάζει το Σαββιδοτεχνείο ο μικρός Γιωργάκης.

Εγώ έχω την ευθύνη, σου λέει ο Γιωργάκης. Άρα κανένας άλλος δεν φταίει. Κι όσα έγραφε ο Κόλκας δηλαδή, τόσο καιρό για #uefamafia, δεν παίζει; Τους ξεφτίλισε τους Σαββιδοτέχνες ο μικρός Γιωργάκης. Ή, μήπως, έγραψε τίποτα για την #uefamafia ο Γιωργάκης; Όχι βέβαια. Κάνει τζιζ.

Σ’ το προχωράω. Ο instaGiorgis λέει ότι φταίει η διοίκηση. Μάλιστα. Ο Ιβάν, δηλαδή. Και πού φταίει ο Ιβάν; Επειδή δεν έστρωσε με πλακάκια τα αποδυτήρια; Επειδή δεν έβαλε καλύμματα στους πάγκους;

Επειδή δεν αγόρασε καινούργιο λεωφορείο; Ή, μήπως, δεν είναι αναπαυτικά τα στρώματα στο ξενοδοχείο; Πού φταίει ο Ιβάν; Αυτό δεν το είπε ο instaGiorgis.

Τι να έλεγε, όμως, ο Ζορζίνιο; Ότι φταίει ο μπαμπάς επειδή δεν πήρε παίκτες; Δεν λέγονται αυτά τα πράγματα. Πετάει ένα ότι αναλαμβάνει την ευθύνη και χαίρετε.

Άσε τους Σαββιδοτέχνες να γράφουνε ότι είναι μεγάλος ηγέτης, αφού ανέλαβε την ευθύνη. Μη σ’ το πάω παραπέρα. Σε σοβαρά μαγαζιά, όποιος αναλαμβάνει την ευθύνη, παραιτείται κιόλας.

Λες κι είναι προπονητής ο instaGiorgis. Όπως λένε οι προπονητές αναλαμβάνουν την ευθύνη και δεν τρέχει κάστανο, έτσι κι ο Ζορζίνιο. Μεγάλος ηγέτης, σου λέει το Σαββιδοτεχνείο. Τεράστιος, σου λέω εγώ. Άπαξ και δουλεύεις έναν ολόκληρο λαό, είσαι για κυβερνήτης, όχι για ηγέτης σε μια ομάδα.

Και μην πει κανένας αυτές τις παπαριές που γράφουνε οι κατευθυνόμενοι ΠΑΟΚτσήδες στις αναρτήσεις της «Α», ότι ο λαός του ΠΑΟΚ τίγκαρε την Τούμπα με τον Πανιώνιο. Να σ’ το πω αλλιώς. Στη συνείδηση του ΠΑΟΚτσή του κανονικού, ο Ιβάν Σαββίδης είναι μεγαλύτερο μέγεθος ή ο ΠΑΟΚ; Ο ΠΑΟΚ είναι, κανένας Σαββίδης. Μόνο για το Σαββιδοτεχνείο ο Ιβάν είναι κάτι μεγαλύτερο.

Πάμε παρακάτω. Είπε τίποτα για μεταγραφές ο Ζορζίνιο; Κι όταν μιλάει ο Γιώργης είναι σαν να μιλάει ο Σαββίδης ο μεγάλος. Πού εντοπίζει, δηλαδή, το πρόβλημα του ΠΑΟΚ, για να καταλάβω. Και γιατί δεν είπε ο instaGiorgis ότι θα γίνουν μεταγραφές τον Ιανουάριο;

Γιατί δεν θα γίνουν. Πολύ απλά είναι τα πράγματα. Μ’ αυτούς θα τη βγάλει κι εφέτος ο ΠΑΟΚ, και μόλις γυρίσουν ο Βιεϊρίνια με τον Μαουρίτσιο, θ’ αρχίσουν να λένε ότι πήραμε δυο παικταράδες. Δούλεμα κανονικό, δηλαδή.

Στο καπάκι κι ο ωραίος Άμπελ Φερέιρα, πλακώνει κι αυτός στο instagram ότι ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ομόνοια, συνεργασία και τα ρέστα. Εδώ τελειώνει το παραμύθι. Δεν είναι κανένα κορόιδο ο Πορτογάλος.

Τέτοια θέλει ο Σαββίδης; Αυτά θα γράψω κι εγώ. Κλειστό τριετές έχει ο Άμπελ, δεν είναι καιροί για να το παίζει επαναστάτης. Και κάπου 2,5 μιλιόνια στοίχισε στον Ιβάν.

Έτσι είναι. Από τη μία έχεις τον Άμπελ που ζητάει σύμπνοια κι από την άλλη τον instaGiorgis που αναλαμβάνει την ευθύνη. Μάλιστα. Κι οι Σαββιδοτέχνες άρχισαν δειλά-δειλά να γράφουνε ό,τι ακριβώς έλεγε η «Α» τόσο καιρό. Ότι ο ΠΑΟΚ θέλει καινούργια λάστιχα και σέρβις γενικό. Φίλτρα λαδιού, αέρος, αντλία βενζίνας, τα πάντα όλα. Δεν περπατάει αλλιώς. Μέχρι κι ο Λευτεράκης ο Δούκας το παραδέχεται.

Κι όχι μόνο οι Σαββιδοτέχνες. Κι ο Φερέιρα το ίδιο είπε. Ότι υπάρχει πρόβλημα στην αμυντική λειτουργία της ομάδας, μετά τον αποκλεισμό από τη Σλόβαν. Και συμφωνεί το Σαββιδοτεχνείο. Και πώς λύνεται αυτό το πρόβλημα; Με μεταγραφές λύνεται. Μέχρι τον Γενάρη, ποιος ζει ποιος πεθαίνει.

Στο μεταξύ, ο Ιβάν, λέει, πάει ν’ απολύσει αυτόν τον Μπράνκο, τον αθλητικό  διευθυντή. Μάλιστα. Γιατί; Έκανε τίποτα στραβό; Τι του χρεώνει; Ποιο σφάλμα έκανε και έθεσε την παραίτησή του στον Ιβάν;

Έτσι είναι, όμως. Άπαξ και δεν περπατάει η ομάδα, κάποιος πρέπει να την πληρώσει. Ο instaGiorgis ανέλαβε την ευθύνη και την πληρώνει ο Μπράνκο. Λεφτά του δώσανε να κάνει καμιά μεταγραφή; Όχι βέβαια. Ο Γιωργάκης έχει άποψη για τις μεταγραφές. Δικό του είναι το μαγαζί, του βάζει φωτιά και το καίει, στο φινάλε.

Στον πάγκο ο… Ιβάν

Έφυγε ο Καπνίδης (Ξάνθης), ήρθε ο Κουπτσίδης (Γρεβενών) στην Εκτελεστική της ΕΠΟ.  Πιο κοντά στον «Τίγρη» ο νεοφερμένος, πιο κοντά στον Ιβάν ο απερχόμενος. Τι σημαίνει αυτό; Ότι άλλαξαν οι ισορροπίες στην Εκτελεστική.

Τώρα ο Ιβάν δεν έχει την πλειοψηφία. Έχει επτά «δικούς» του: Γραμμένος, Αντωνίου, Βρακάς, Διακοφώτης, Λασκαράκης, Χατζησαρόγλου, Μάκης Γκαγκάτσης. Οι εννέα είναι «φίλοι» με τον ΜελισσανίδηΔημητρίου, Βακάλης, Παπαχρήστος, Ψαρρόπουλος, Θωμαΐδης, Λυσάνδρου, Ασλανίδης, Λεουτσάκος. Κουπτσίδης. Ο Ολυμπιακός έχει τον Αγραφιώτη.

Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι ο Μάκης ο Γκαγκάτσης έκανε τις κινήσεις του για τον Κουπτσίδη, αλλά βρήκε τοίχο. Κι έτσι, ο Ιβάν έμεινε στην απ’ έξω. Ρε, μπας και το κατάλαβε από την αρχή ο Σαββίδης ότι φέτος δεν… παίζει μπάλα και δεν έβαλε το χέρι στην τσέπη;

Ομάδα καλή δεν έχει, το παραδέχονται κι οι Σαββιδοτέχνες. Έχασε και την πελιοψηφία, δεν έβγαλε και τον Μάκη πρόεδρο της Super League1, οπότε θα καθίσει στον πάγκο μέχρι τις επόμενες εκλογές.

Στο graffiti Γκάλη, γραφικοί ΠΑΟΚτσήδες

Και τώρα που το θυμήθηκα. Το graffiti του Γκάλη το βεβήλωσαν οι ΠΑΟΚτσήδες. Την πρώτη φορά ήταν με τη φανέλα του Άρη. Τη δεύτερη, το ξαναφτιάξανε το graffiti και φόρεσαν τη φανέλα της Εθνικής.

Μέσα σε μια βδομάδα έγιναν αυτά από τους ΠΑΟΚτσήδες. Έγραψε τίποτα γι’ αυτό στο instagram ο μικρός Γιωργάκης; Έβγαλε καμία ανακοίνωση ο οργανισμός ΠΑΟΚ, όπως τον γράφει ο Κόλκας κι οι Σαββιδοτέχνες; Για να ξέρουμε τι λέμε, δηλαδή.

Στη φάτσα του Γκάλη βάλανε τη μακαρίτισσα την πρώην γυναίκα του την Τζένη. Και γράψανε τα ρεμάλια, Τζένη, ζεις. Γράψανε και ΠΑΟΚΑΡΑ, μη τυχόν και δεν καταλάβει ο κόσμος ποιοι το κάνανε. Και τι λέει γι’ αυτό ο Ιβάν ο παντοδύναμος; Όλα καλά;

Και το Σαββιδοτεχνείο γιατί δεν έγραψε κουβέντα; Δεν την έμαθε την είδηση, φαίνεται. Κι η ΚΑΕ; Τουμπέκα κι αυτή. Τώρα, θα πεις δεν έχει μαντήλι να κλάψει η ΚΑΕ, με τον Γκάλη θ’ ασχοληθεί; Και στο καπάκι, οι Αρειανοί που ταξιδεύανε για τον Βόλο, σταμάτησαν στα Τέμπη κι άφησαν λουλούδια εκεί που σκοτώθηκαν τα παιδιά.

 

Διαβάστε επίσης