Έξωση στην Βασίλισσα Ελισάβετ: «Ενημερώστε με που θέλετε να πάω»

“Πόδι” από το Παλάτι στη βασίλισσα Ελισάβετ; Η Βασίλισσα στα 92 της  πρέπει να φύγειαπό την κατοικία της  αφού είναι σε εξέλιξη η γιγαντιαία ανακαίνιση με πάνω από 3.000 ανεκτίμητους θησαυρούς να μεταφέρονται εκτός Παλατιού.

Το πρόγραμμα αυτό της ανακαίνισης ξεκίνησε πέρυσι και θα διαρκέσει 10 ολόκληρα χρόνια.

Ήδη οι εργασίες είναι σε εξέλιξη στην ανατολική πτέρυγα του Παλατιού, με 200 πίνακες ζωγραφικής, 40 πολυελαίους και 1.000 διακοσμητικά να έχουν απομακρυνθεί από τους χώρους.


Όταν οι εργασίες θα ξεκινήσουν στα ιδιαίτερα διαμερίσματα της Ελισάβετ εκείνη θα είναι 99 ετών – σήμερα είναι 92 – και δηλώνει αισιόδοξη και έτοιμη να εγκαταλείψει τα δωμάτια στα οποία έχει ζήσει σχεδόν έναν αιώνα προκειμένου αυτά να ανακαινιστούν.

Η ανακαίνιση του Μπάκινγχαμ αποφασίστηκε όταν επισημάνθηκε ο κίνδυνος να καταστραφούν όλα αν ξεσπάσει φωτιά αφού οι καλωδιώσεις είναι παμπάλαιες.

Οι θησαυροί που υπάρχουν στο Παλάτι είναι ανεκτίμητοι. Εργα τέχνης από όλο τον κόσμο. Πορτραίτα των μελών της βασιλικής οικογένειας αλλά και αντίκες μεταφέρθηκαν όλα σε χώρους φύλαξης.

Και ακόμα είναι στην αρχή αφού το Παλάτι του Μπάκινγχαμ έχει 775 δωμάτια, 1.514 πόρτες και 760 παράθυρα.

Η Βασίλισσα δεν ενοχλείται από την αναστάτωση και δηλώνει ότι δεν θα εγκαταλείψει το Παλάτι αρκεί να της υποδείξουν σε ποιο μέρος του μπορεί να μεταφερθεί.

«Η Βασίλισα είναι πραγματίστρια και θέλει να μείνει στο Παλάτι», δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος που Παλατιού.

Και πρόσθεσε: «Λέει, ενημερώστε με που θέλετε να μετακομίσω».

Οι εργασίες της ανακαίνισης θα κοστίσουν πάνω από 370 εκατομμύρια λίρες και θα πληρωθούν από τον Βρετανό φορολογούμενο.

Το Παλάτι του Μπάκινγχαμ που αρχικά ονομαζόταν Οίκος του Μπάκινγχαμ χτίστηκε το 1703.

Διαβάστε επίσης