Φίλης: «Η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει την ιχνηλάτηση»

«Τα σχολεία έπρεπε να ανοίξουν με ασφάλεια» σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Οι αριθμοί αναδεικνύουν επίσης ότι η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει την ιχνηλάτηση υποστήριξε ο Νίκος Φίλης αναφερόμενος στον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων που εντοπίζεται με το άνοιγμα των σχολείων σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Μηχανισμός υπερμετάδοσης

«Με 10.000 κρούσματα στα σχολεία σήμερα, επιπλέον των χθεσινών, το υπουργείο πανηγυρίζει γιατί έκλεισαν μόνο 2 ή 3 σχολικά τμήματα. Αλλά αυτό οφείλεται στο «50%+1» για να κλείσει ένα τμήμα» υπενθύμισε ο Ν. Φίλης μιλώντας στο Open TV.

«Αίσχος να το διατηρούν ακόμα, είναι μηχανισμός υπερ-μετάδοσης» πρόσθεσε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός συμπληρώνοντας: «Και ντροπή να επικαλούνται για αυτό το «50%+1» τους επιστήμονες, «που έχουν βάλει την υπογραφή τους», όπως απάντησε στην ίδια εκπομπή ο Γ.Γ. του υπουργείου Παιδείας. Αφού οι ίδιοι οι επιστήμονες, το διαψεύδουν!»

«Ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση, είπε ο Νίκος Φίλης, κάνει το γεγονός ότι πανηγυρίζουν για τα κρούσματα στους μαθητές -μοιάζει να είναι «τόσο καλύτερα, όσο περισσότερα»! Θαρρείς και έπρεπε να συνδεθεί το μαζικό self test με το άνοιγμα των σχολείων! Μάλλον κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν τι στην πραγματικότητα αναδεικνύουν τα τρομακτικά νούμερα κρουσμάτων:

Έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά

»Ότι η κυβέρνηση έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά, έχει παντελώς εγκαταλείψει την ιχνηλάτηση! Σύμφωνα με τα καθημερινά στοιχεία του ΕΟΔΥ λιγότερο από 1% (!) των κρουσμάτων σχετίζονται πλέον με γνωστό κρούσμα, κάτι που σε απλά ελληνικά σημαίνει: ιχνηλάτηση τέλος, οι συμπολίτες μας -και πλέον στις τάξεις μαθητές και εκπαιδευτικοί- διασπείρουν τον ιό χωρίς να το γνωρίζουν.

»Τα σχολεία έπρεπε να ανοίξουν με ασφάλεια. Η κυβέρνηση των «αυτοθαυμαζόμενων μάγων» είχε μπροστά της μήνες να προετοιμαστεί για το νέο κύμα. Δεν το έπραξε, γιατί δεν θέλει, δεν μπορεί. Να φύγουν!».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα